Alıntı:
N0bran Nickli Üyeden Alıntı
ayakta iken degil hocam oturdugumda sıkıntı yasıyorum. hani cemaatle namaz kılarken görmüşsünüzdür illa ki teşehüde oturdukları zaman böyle çok öne doğru duranlar oluyor o şekilde bundan yıllar yıllar önce ailece gittiğimiz avm buz pateninde düşmüştüm o gün bugündür düzgün şekilde oturamam. dedim bir de hocalarıma danışayım. Bu durum beni namazdan uzaklaştırıyor demeyeyim de çok zorladığı için cumadan cumaya sabah namazından sabah namazına kılıyorum. demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım
|
oturmaktan kasit illaki diz cokerek oturmak degildir,yere oturur ayaklarinizi one dogru uzatarakta namaz kilabilirsiniz,kilmak isteyene Allah her türlü kolayligi ihsan etmistir,yeterki siz namazi kilin diye,hic oturamayan kisiler kibleye donuk bir koltuk uzerine oturarak,eger isterlerse onune bir sandalye koyup sandalye uzerine secde edebilirler....
İmamı Şafi ra.
|