Alıntı:
Congratulations Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık bir yıldır bazı üzücü olayların içerisindeyim. İmtihanımı kabullenip hayatıma devam etmeye çabalıyorum tabii ki bu imtihan beni Allah’a daha çok yaklaştırdı namazlarımı daha özenli kılmaya başladım. Allah’a sığınmalarım tevekkülüm arttı. Kuran-ı Kerim daha anlamlı gelmeye başladı. Hayatı sorgulamaya başladım. Bir yandan üzüntü bir yandan da yaradılışımı sorguladım derken değişik bir sene geçirdim. Geçenlerde bir tanıdığımla sohbet ediyordum o kişi de agnostik biri yani herhangi bir dini benimseyememiş arayışta biri. Sohbet ettik çok bilgili iyi kalpli biridir hatta içimden dua ettim Allah Hidayet nasip etsin diye. Lakin ben kısa bir süre sonra acaba haklı mı acaba bir bilinmezin içindemiyiz, ya Herşey kocaman bir yalansa , ilahi adalet diye birşey yoksa herşey tesadüfse gibi saçma sapan düşüncelere dalmaya başladım, bu arada ibadetlerim de gayet güzel gidiyordu yani namazlarımı huşu içinde kılmaya gayret ediyorum dua edip Müslümanca yaşamaya çalışıyorum. Sonra vicdanım sızlayıp duruyor Allah bu düşüncelerimi biliyor imanım mı zedelendi ya bana günah yazılıyorsa şuan şüphe eder gibi olduğum için diye diye birkaç gündür sıkıntı içerisindeyim. Arkadaşlar sorum şu bu neden olabilir Böyle düşünceler normal mi ? İstemsiz oluyor günaha giriyor muyum ? Daha önce böyle şüphe gelmiyordu kalbime ….
|
şüphe agac kurdu gibidir,küçücük bir agac kurdu 500 yıllik devasa agaci icten içe kemire kemire çürütüp yikar yok eder devirir,itikadi ve imani şüphede böyledir, ihlas ve inanc ile yok edilmezse gün gelir imani cürutür yok eder, Allah CC o duruma gelmekten saklasin...
İmamı Şafi ra.
|