Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
cibr il=Alahin kulu
ruhul kudus=allah tarafindan desteklenmis ruh
melekul mevk =azrail
ruhlari allahin emriyle kabz eden melekler=melekul mevk ve emrindeki melekler
hemen hemen ayni seyi demisdiz abdul kadir geylani muhyidi arabi tirmizi buhari ve daha diger nice tasaffuv alimlerini inceleyerek bu meleiki alemleri cini alemleri ve diger alemler hakinda daha ayrintili anlaycahimiz şekilde yorumlamislar hadisleri rivayetleri kendi tecrubeleri ile vs.
sancar kardesimizide bunu bu yuzden acikladim daha 4 melekin ismi tam olarak kuranda geçmez iken neden nasil niye 4 diyorsun ve buna takiliyorsun tarzinda..
ki 4 buyuk melek sahih hadislerde geçer ona şüphe yok bizde hadisleri de islamiyetin temel direkleri gibi gördüğümüz icin vefk islemlerinde kullanilir diye düşündüm
?da ben meleklerin isimleri daha ram olarak gecmiyor diye belirtim 4 diye kast ettigi için ayetleri de gosteririz hadisleride
ki vefkde neden melekleri heleki 4 buyuk meleki nasil kullanilie diye sordugu icin aciklamaya çalışmisdim ganlis anlasildik yada anlatim
siz bari cevap verin arkadasa saha net bir dilde de hatamizi duzeltmis olun hocam ..
|
aslinda daha kisa ve oz cevap vermek gerekirse
azraili biliyoruz ismini hadislerden ama kuranda adi farklı
israfili biliyoruz ismini hadislerden ama kuranda adi farkli
mikaili biliyoruz kuranda adi yazar
cebrail bir den fazla adi var kuranda adi yazar
bu sonuclarla ben meleklerin sen 4 buyuk olduğunu ve isimlerini hangi kaynaklardan ve nerden cikardiysan daha iyi incele ki (ornek verdiğim kaynaklardan)
vefk ilmini metodlari ornekleri mantiki biras kavra da aklina belki mantikli bir uyum gelir diye düşünmüştüm...