Alıntı:
Enflasyon Nickli Üyeden Alıntı
selamun aleykum
kaderini kendin,cizersin
Dun boyle bir konu konustum arkadasimla
kaderini kendin cizmek bence hatalarindan donerek cennet ve cehenmeme HAZIRLAMAK senin elinde kaderini kendin cizersin anlami cennet ve cehenem cikmasi demek degilmidir .. arkadasa anlatamadim( o tamamen dunyalik dusunuyor )kaderi
bu konuda dusunceleriniz alabilirimiyim
|
kader bir dairedir sen o dairede seçimler yaparsın ama bazı insanların varsayılan kader çizgisinde olan sende olmuyabilir örnek görsel mesela
bu kişi zengin ama ister kolay işten isterse zor işten muhakkak zenginliğe ericek sonra bu kişinin kader çizgisinde motor kazası ve ayak sakatlanmasıda var bunlardan birisi başına gelebilir yada ikiside yasa ayağı sakatlandığından motora binmez birdaha kader çizgisinin dışına atılır
bir örnek daha başka görsel
bu kişide zengin olamıyacak tercihlerine göre sağlıklı yada sağlıksız olucak isterse kolay iş isterse zor iş seçicek ama motor kazası geçirmeyecek
ancak şu 2 kural unutulmamalı
1:kun fe yekun (ol de olur yani )yani allah ol derse bütün hat değişir
2
ua kaderi değiştirir dua ilede kader değişmesi mümkündür bu yüzden hayırlısıyla isteyin deriz çünki mesela atıyorum hasan abimiz motorcu olmak istiyor ama kaderinde motor kazası yok dua ettiği için kaderine şekillenme oluyor ve motor kazası geçirme olasılığı geliyor
not:bazen bazı seçimler diğer seçimleri kader çizgisinden çıkarabiliyor mesela kişi üniversite tercihinde doktorluk yazmazsan doktorluğun kaderinden çıkabilir çünki orada yol ayrımı var heğ tabi çıktığı gibi geride girebilir
bu kader kavramını hiçbiyerde güzel anlatmıyorlar çünki halka kuran değil okuması öğretiliyor haliyle bu kavramlar bilinmiyor belkide benimde söylediğim hatalıdır allahu alem bize dünyadaki en iyi tıp kitabını verdiler biz ise ancak iskelet sisteminin fotoğrafına bakıyoruz hele bi oku o sistem nasıl çalışır
buarada örnekler kolay olsun diye öyle zenginlik fakirlik yazdım yoksa burda klavyede yaptığım her hamlninde o tabloda tefsiri vardır
2. kural dua ancak : d olduğu için emoji alhılamış