Alıntı:
Kaplumbaga Nickli Üyeden Alıntı
Kimisini annesi/ babasi daha iyi tanir kimisini de yakin akrabasi ya da arkadaslari.
|
Ben şuana kadar annesi babası iyi taniyani gormedim. Eğer taniyorsada o kişiden uzak dururum. Neden mi?
Kişi kendi en özelini arkadaşıyla değilde anne babasıyla paylasiyorsa samimi arkadaşı pek yok demektir. Ebevynleri aynı zamanda arkadaşı olmuştur. Buda tehlikelidir. Anne baba ile aramızda yaklaşık 3 kuşak var. Bizim nesli anlamalari zor. Haliyle yaptıkları yönlendirmeler ve fikirler kişiye fayda vermeyecektir, aksine daha çok karıştırır. Birde hiç bir kadın anacı babaci bir eş istemez. Yarın bir gün bir problem olduğunda alışkanlık oalrak kişi yine ailesine gidecek, ona anlatacak. Buda sorun yaratacak. Her eş, karşı tarafın hem eşidir aynı zamanda ona Anna/ babalık yapar evlendiğinde. Aynı zamanda kendisi de anne / baba olacaktır. Haliyle özellikle kadınlar eş seçerken bu adam benim çocuğuma baba olur mu? Eve ekmek getirip karnımı doyurabilir mi diye hesap eder içgüdüsel olarak. O nedenle anne baba gölgesinde yada yönlendirmesinde birini hiç kimse istemez.