Çakralar için Aromaterapi - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Evrensel Enerji Sistemleri > Aura - Çakra

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 19.06.19, 11:33
Manevi
 
Üyelik tarihi: 07.04.15
Mesajlar: 1,146
Etiketlendiği Mesaj: 53 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Çakralar için Aromaterapi

Çakralar için aromaterapi ve Günlük ağacı

Çarka, tekerlek veya çark anlamına gelen Sanskritçe yani eski Hint dilinde bir kelimedir.

Çakralar eterik bedende omurga üzerine sıralanmış ve her biri bir hormon bezine takabül eden yedi güç merkezidir.

Yaşam gücümüz, bedenimizin çevresinde “nadi” adı verilen ince kanallar aracılığıyla akar. İnsan bedeninde yetmiş iki bin civarında nadi olduğu söylenir ve bunların hepsi akapunktur noktalarıdır. Çakralar daha yüksek enerjileri emen ve onları beden tarafından kullanılır hale getiren döner enerji çakralarıdır.

Doğu felsefesinde çakralar lotus yani nilüfer çiçeği ile simgelenir. Bedenimizde doğrudan soluduğumuzdan kaynaklanan pozitif ve negatif enerji akımlar vardır. Bedenin sağ tarafından pozitif, sol tarafından negatif enerji akar. Bu enerji çakraların döndüğü yönü etkiler. Her çarka bir üzerindeki ve altındaki çakranın döndüğü yönün tersine döner. Her çarka vücudun değişik bölgesine enerji taşır ve o bölgeden sorumludur. Ancak vücut bir bütün olduğundan, tüm vücut birbirine bağlı olarak çalışır. Bu enerji kapılarından birinde problem olduğunda, bloke olmak ya da yetersiz çalışmak gibi, bedene enerji akışı tam olamaz ve hastalıklar baş gösterir.

Çakralar insanları besleyen, derinlerdeki köklerdir. Kökleri daha sağlıklı ve iyi duruma getirmek için koku tedavisi en başarılı yöntemlerden biridir. Her çakranın bir frekansı, bir dönme hızı vardır ve aynı şey bitkiler ve onların özleri için de geçerlidir. Çakra yağları her çakrayı yine aynı titreşimdeki uçucu yağlar ile dengelemek için hazırladığımız, çok etkili yağlardır.

1 — Kök Çakra : Sedir, karanfil, zencefil — Mutlaka Taşıyıcı yağ kullanılmalıdır.

Sizi dünya güçleriyle ve tüm doğal yaşam şekilleriyle bağlar. Enerji yaratmaya yardım eder ve berraklık ve güven duygusunu açığa çıkarır.Kök çakradaki engellenmiş enerjilerin çözülmesine yardım eder, korunma ve güvenlik ihtiyacından kaynaklanan eski ve sınırlayıcı toplumsal kalıplardan kurtulmanıza yardımcı olur.

2 — Sarkal Çakra: Ylang –ylang — Sandal ağacı — Mutlaka Taşıyıcı yağ kullanılmalıdır.

Rahatlatıcı bir etkisi vardır ve aynı zamanda gizemli bedensel duyularınızın bilincine varmanızı sağlar. Tatlı kokusu sizi güvende hissettirir ve kendinizi duygularınızın akışına bırakmanıza teşvik eder. Engellenmiş ya da çalkantılı duyguları uzaklaştırılır.Cinsel enerjiyi artırmak ve eşle birleşmeyi ruhsal düzeylere çıkarmak için kullanılır. Tüm düşünme, hissetme ve hareket etme düzeylerinde ruhsal enerjileri birleştirir.

3 — Güneş Sinirağı Çakrası: Saf lavanta, Bergamot ve Biberiye — Mutlaka Taşıyıcı yağ kullanılmalıdır.

Sakinleştirici ve rahatlatan bir etkisi vardır. Hoş, sıcak titreşimleri engellenmiş duyguların sindirilmesine ve çözülmesine yardım eder. Canlandırıcı ve ferahlatıcı etkisi hareketsizliğin üstesinden gelmenize yardımcı olur ve harekete hazır olmanızı sağlar. yaşam enerjimizi güçlendirir ve bize özgüven verir.

4 — Kalp Çakrası: Gülyağı : Mutlaka Taşıyıcı yağ kullanılmalıdır.

Zarif, sevgi dolu titreşimleri kalbimizdeki yaraları dindirir ve iyileştirir. Yaratılıştaki sevgi, güzellik ve uyum algılarımızı uyandırır. Kalbimize derin bir neşe ve özveri isteği girer. Bedensel hazları da canlandırır ve aynı zamanda üstün sevgiye dönüşmelerine yardım eder.

5 — Boğaz çakrası: Saf adaçayı — Okaliptüs — Mutlaka Taşıyıcı yağ kullanılmalıdır.

Konuşma merkezine iyileştirici titreşimler gönderir. Boğaz çakmasındaki gerilimleri gevşetir ve söylemek zorunda olduğumuz şeyleri uyumlu ve enerjik bir yolla ifade etmenize yardım eder. Ruhumuzun iç mesajlarını etkin bir şekilde iletebilmemizi sağlar.5. çakramızı temizler ve genişletir. Titreşimleri, bizi içsesimize döndürür ve iletişim yollarımıza yaratıcılık ve doğallık getirir.

6 — Üçüncü Göz Çakrası: Nane — Yasemin — Mutlaka Taşıyıcı yağ kullanılmalıdır.

Ferahlatıcı kokusuyla üçüncü gözün küresindeki (sahasındaki) tıkanıklıkları açar ve kişiyi eski, sınırlayıcı düşünce kalıplarından kurtarır. Zihni berraklaştırır ve yoğunlaşma gücünü artırır. Zihnimizi derin gerçeklerin mesajlarını taşıyan hayal ve görüşlere açar. Titreşimleri duyularımızı keskinleştirir ve üçüncü göz çakrasının enerjisiyle kalp çakrasınınkileri birleştirir.

7 — Taç Çakra: Günlük — Lotus çiçeği — — Mutlaka Taşıyıcı yağ kullanılmalıdır.

Kokusunun zihinde ve ruhta canlandırıcı bir etkisi vardır ve ortamın havasını temizler. Gündelik yaşam geri plana itilir, dini inançlar derinleşir ve ruh, İlahi ışık kaynağı olur.Kendini adamış, hazır ruhları Tanrı ile birliğe yönlendirir.

Aroma terapisi, renk canlandırması ses ve değerli taş terapilerinin bazı çeşitleri ile beraber yürütmek için uygundur, ancak en iyisi nefes alma egzersizleriyle olandır. (bknz … )

Uçucu yağların titreşimlerini derin bir şekilde içimize çektiğimizde nefesimiz, çakralarla esanslar arasında enerji alışverişi için bir ortam olur. Eğer yağı doğrudan cildinize sürmek istiyorsanız %10 oranında bitkisel yağlarla (jojoba, badem, susam vs) karıştırılarak kullanılması veya seyreltilmemiş esanstan pamuğa iki damla emdirilip daha sonra çakra üzerine yerleştirilmesi tavsiye edilir. Uygulamaya kök çakra ile başlayın ve bir sonraki çakraya bilinciniz onun düzeyine yükselmeden kesinlikle geçmeyin. Her çakra için birkaç dakika genellikle yeterlidir.

Sizinle özellikle günlük ağacı ile ilgili çok önemli fakat bilinmeyen bilgileri paylaşmak istiyorum. Eminim sizde okuduklarınıza şaşıracaksınız…

Günlük Ağacı :

Zihinsel ve duygusal etkileri için çok eski zamanlardan beri kullanılan frankincense, karışıklık içindeki zihne tutarlılık ve düzen sağlar. Kendini güvende hissetmeme, kendini eleştirme, disiplin eksikliği, şüphecilik, takıntılı olma, yorgunluk ve cesaret eksikliği gibi durumların hepsi, bu yağın sakinleştirici ve aynı zamanda canlandırıcı etkisinden fayda sağlayabilirler. Frankincense, uzun süreli acı durumlarında ve bir şekilde geçmişe takılmış ya da orada kaybolmuş gibi görünen insanlarda faydalıdır. Korkuların her cinsi — hafif endişelerden panik ataklara kadar-bu yağ ile bir rahatlamaya dönüşür ve kabus, klostrofobi ve bilinmeyen şeylerden korkma durumları bu uygulamaya mükemmel cevap verirler.

Acıfındıkgiller familyasından olan bu ağaç, yaklaşık 65 milyon yıl öncesinden günümüze kadar ulaşan ve dünyada yalnızca Muğla ilimizin Marmaris, Milas, Köyceğiz ve Fethiye ilçelerinde yabani olarak yetişen bir bitki türüdür. Nemli ve humuslu toprakları seven günlük ağacı, döktüğü tohumlarla çoğalır.

Günlük ağacının odunlaşmıs gövdesi üzerinde balsam kanalları vardır. Her ağaçtan iki ya da üç yılda bir, yaz mevsiminde uzunlamasına yarıklar açılarak ağacın güzel kokulu yağı (balsam) ve kabukları alınır. Bu balsam stirol adlı uçucu yağ, vanilin, rejine, sinnanik asit, stirasin ve storesin adlı maddeleri içerir.

Tibbi Etkileri ve Kullanımı Piyasada satılan sarımsı gri renkli, bal gibi koyu kıvamlı, güzel kokulu ve acımsı tatlı günlük ya da sığla yağının tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöyle özetlenebilir:

• İyi bir antiseptiktir. Yaraların temizlenmesinde ve iyileştirilmesinde dıştan uygulanır.

• Ciltte ve saçlı deride de antiseptik ve temizleyici olarak dıştan uygulanır.

• Uyuz ve mantar gibi deri hastalıklarında günlük merhemi ya da yakısı şeklinde uygulanarak, asalak öldürücü ve iyileştirici etkilerinden yararlanılır.

• Mide ve onikiparmakbağırsağı ülserlerinde yara iyileştirici niteliğinden yararlanılır. Bunun için günlük yağı sulandırılıp içine bal ya da şeker katılarak tatlandırılıp içilir.

• Ayrıca günlük yağı balgam söktürücü, nefes darlığını giderici ve bedeni rahatlatıcı etkiler taşır. Bunun için bir önceki maddedeki gibi tatlandırılıp sulandırılarak içilir

Günlük(Sığla) ağaçları dünyada eşine az rastlanan, sadece Köyceğiz, Marmaris gibi yerleşimlerde ve sulak alanda bulunan ağaç türüdür. Köyceğiz’de şehrin batısı ve doğusunda Orman İşletmesi tarafından korunur. Sığla ağaçları koruma altındadır.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 08.03.24, 22:10
 
Üyelik tarihi: 25.01.22
Bulunduğu yer: MERSİN
Mesajlar: 111
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Efendim Allah razı olsun.Üstte yer alması gerekli diye düşünüyorum.Bizzat tecrübe etmişimdir.Hem bulunduğunuz ortamı hem sizi rahatlatacaktır Allah'ın izniyle.Doğanın ve doğallığın bahşetmiş olduğu nimet.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 10.04.24, 15:04
Acemi
 
Üyelik tarihi: 09.04.24
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 2
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Merhabalar kitap ismi söyler misiniz bu konu ile ilgili
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
aromaterapi, boğaz, cakra, günlük, kalp, kök çakra, sanskritçe, sarkal, sinirağı, üçüncü göz


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Çakralar Ve Temizlik Tuana Psişik Yetenekler 3 11.04.20 13:36
Çakralar ve taşları bitter Sorularınız 2 31.03.20 02:13
Çakralar ve İşlevleri Tuana Psişik Yetenekler 2 01.06.18 09:20
Aromaterapi Nedir? SiLence Alternatif Tıp ve Bitkiler 2 08.05.17 08:53
Aromaterapi ve Faydaları SiLence Alternatif Tıp ve Bitkiler 2 23.04.17 23:58


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147