21 Aralık’ta yeni bir dönem başlıyor. Geleceğin hükümdarları doğacak - Sayfa 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Astroloji & Astronomi & Rüya > Burçlar & Astroloji & Yıldızname

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Alt 15.12.20, 23:58
Üye
 
Üyelik tarihi: 08.07.20
Bulunduğu yer: anadolu
Mesajlar: 61
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart 21 Aralık ve Esrarı

Saydı değer hocalarım ve kardeşlerim merhaba. Burada ilmine güvendiğim kardeşlerime sormak istediğim sual var. Bildiğiniz üzere 21 Aralık günü Jüpiter ve Satürn tek bir yıldız gibi parlayacak. Bazı kişiler(özellikle yabancılar) bu gün çok önemli şeyler olacağını söylüyorlar. Yıldız ve astronomiye vakıf kardeşlerimiz bizi aydınlatırsa çok iyi olur.
Alıntı ile Cevapla
  #12  
Alt 16.12.20, 16:32
Acemi
 
Üyelik tarihi: 02.04.16
Mesajlar: 4
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

17 Aralık ile 21 Aralık Jüpiter ile Satürn kavuşması ne anlama geliyor ?

Yeni bir yüzüncü yıla giriyor Gök kubbesi açılıyor ...

Jüpiter ve Satürn 21 Aralık'ta tek bir yıldız gibi parlayacak
21 Aralık 2020'de gökyüzü çok önemli bir olaya tanıklık edecek. Jüpiter ve Satürn 800 yılın ardından ilk kez bu kadar yakın bir şekilde görünecek… Dünyanın her yerinden izlenebilecek doğa olayı, en iyi Ekvator bölgesinden seyredilebilecek ve bir sonraki kavuşum 15 Mart 2080'e kadar deneyimlenemeyecek. Peki Jüpiter ve Satürn’ün yakın görünmesi astrolojide neleri ifade ediyor? Ünlü astrolog Zeynep Turan, Habertürk’ten Bilge Nur Akan'a Satürn ve Jüpiter kavuşumunun astrolojik etkilerini anlattı

Güneş sistemindeki en büyük iki gezegen olan Jüpiter ve Satürn 21 Aralık’ta birbirlerine çok daha yakın görünerek tek bir yıldız gibi parlayacak.

Yazın başından beri birbirlerine yavaş yavaş yaklaşan Jüpiter ve Satürn 800 yıl aradan sonra 21 Aralık'ta, bir arada görünecek. ‘Kavuşum’ olarak bilinen fenomen, dünyanın herhangi bir yerinden seyredilebilecek fakat Ekvator bölgesinden daha rahat izlenebilecek.

Satürn ve Jüpiter’in çok nadir gözlemlenebilen pozisyonunda, iki gezegenin arasında ‘Ay’ın genişliği kadar mesafe varmış gibi duracak. Gerçekte ise iki gezegen birbirinden milyonlarca kilometre uzakta olacaklar. Ancak yörüngelerindeki farklılıklar nedeniyle gezegenler yan yana görünecekler. Çoğu teleskop izleyicisi, iki gezegeni ve sistemimizdeki en büyük uydulardan birkaçını 21 Aralık akşamı aynı görüş alanında seyredebilecek.

ÇOK NADİR RASTLANIYOR

Teksas, Houston’da bulunan Rice Üniversitesi'nden gökbilimci Patrick Hartigan’a göre, bu iki gezegenin hizalanmasına oldukça az rastlanıyor. Satürn ve Jüpiter kavuşumu yaklaşık 20 yılda bir gerçekleşiyor. Ancak gezegenlerin birbirlerine bu kadar yakın görünmesi oldukça nadir...

Tarihte buna benzer bir kavuşum en son 4 Mart 1226'da gerçekleşmişti. Jüpiter ve Satürn'ün bu kadar yakın görüneceği bir sonraki tarihin ise 15 Mart 2080 olması bekleniyor. Bu tarihten sonra, iki gezegenin bir sonraki birleşiminin 2400 yılına kadar gerçekleşmeyeceği ifade ediliyor.

KEPLER ARAŞTIRMIŞTI...

Jüpiter ve Satürn kavuşumunun sırrı geçmişte pek çok araştırmaya konu olmuştu. Zira Alman gökbilimci Johannes Kepler, 1614'te, İncil'deki 'Bethlehem yıldızı' hikayesinin arkasında Jüpiter, Satürn ve Venüs'ün birleşimi olduğunu düşünüyordu. Diğer bilim insanları ise bu hikayenin arkasında başka bir gökyüzü olayının olduğuna inanıyordu.

Tarihi kavuşum astrologlar tarafından da çok önemseniyor. Ünlü astrolog Öner Döşer kavuşumu virüs ile bağdaştırıyor ve şöyle diyor:

“Jüpiter ve Satürn’ün 21 Aralık 2020’deki kavuşumunu astrologlar çok önemsiyor. Her 20 yılda bir kavuşum oluyor fakat bu seferki 180 yıllık yeni bir döngüyü başlatacak. Buna ‘Büyük Mutasyon’ deniyor. Bu zorluklarla beraber muhtemelen farklı bir yaşam şekline geçeceğiz. Ben şu an zorluklar yaşasak da ileride çok iyi bir zamana geçeceğimizi tahmin ediyorum. 2023-2024 yıllarında ekonomide yeni bir modele geçilebilir. Daha iyiye gitmek üzere bir takım zorluklardan geçiyoruz.”

Ünlü astrolog Zeynep Turan ise Jüpiter-Satürn-Kova kavuşumunun özel anlamlar barındırdığını dile getiriyor. Zeynep Turan’ın Habertürk’e yaptığı açıklamaları ise şöyle...

Gökyüzünde gerçekleşen bu devinim ile 2019’un sonunda başlayan ve 2020 yılında devam eden olaylarda;

• Mavi gezegenimizi siyaha esir edenleri,
• Din, dil, ırk gözetmeksizin bizlerin eve kapatılmasına ön ayak olanları,
• Dünya’yı durduran kitlesel birçok sıkışmayı beraberinde getiren sistemi,
• Ve bizi bu noktaya kimlerin getirdiğini öğreneceğiz.

COVID-19 adı altında insanlığın ve dünyanın başına örülen bu çorap, insan eliyle mi yapıldı? Yoksa geçilmesi gereken bir sınav mıydı? Jüpiter- Satürn kavuşumu ile birlikte bu soruların cevaplarını bulacağız.

KAVUŞUM 17 ARALIK - 21 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEK

Gündelik hayatımızı devam ettirmek için bizler aşının bulunmasını ve bulunan aşının hangisine güvenmemiz gerektiğini düşünürken; insanlık ve gök kubbe tarihinde az yaşanan bir kavuşuma tanıklık edecek. Gerçekleşen kavuşum 17 Aralık’ta başlayacak ve 21 Aralık’ta son bulacak. İki gezegen birbirine bu denli yakınlaşırken dağıttığı ışıklar profesyonel gözler ile görülebilecek. Ender görülen kavuşum tarihi birçok olaya tanıklık edeceğimizi işaret ediyor.

ÇOK ÖNEMLİ VE ÖZEL İNSANLAR GÜNDEMİMİZDE OLACAK

Astrolojide Kova saf bilgiyi, devrimleri temsil eder. Bir sonraki gerçekleşme tarihi 2080 yılını bulacak olan bu özel kavuşum, çok özel ve önemli insanları gündemimize taşıyacağımızı işaret ediyor. İnsanlık gök kubbenin tarihsel kavuşumuna daha önce 4 Mart 1226 yılında tanıklık etti.

Gerçekleşen bu kavuşum sırasında paganlara karşı yapılan ‘Kuzey Haçlı Seferleri’ gibi tarihi ve dini olaylara şahit olunsa da bu kavuşumda bizi de ilgilendiren bir kısım var. 4 Mart 1226 tarihinden astrolojik olarak geri gittiğimizde; 4 Nisan 610 yılında aynı kavuşum söz konusu. Peygamber efendimize ilk vahiy geldiğinde de gökyüzünde yine aynı kavuşum vardı. Yani bu şu demektir ki; dünya basınında bu konu her ne kadar İncil ile ilişkilendirse de kavuşum dinimizi, Müslümanları ve dolayısıyla da bizi yakından ilgilendiriyor.

DÜNYA TARİHİNDE BELİRLEYİCİ OLACAĞIZ

2020 yılında birlikte şifreleri çözerken birçok olaya tanıklık ettik. Belki insanlık hiç bu kadar teknolojinin belirsizliği ile mücadele etmemişti ya da ona esir olduğunu düşünmemişti. Böyle bir temayla yeni yıla gireceğiz. 2021 yılında ise bu kavuşum üzerine dünyada birçok farklı yazılar yazılacak. Kavuşum; İslamiyet’in ve Müslümanların dünya tarihinde belirleyici bir eşikte oturacağını işaret ediyor. Bu etki ile de insanlık yeni bir yaşam benimseyecek.
Alıntı ile Cevapla
  #13  
Alt 17.12.20, 13:42
 
Üyelik tarihi: 29.11.20
Bulunduğu yer: Fas
Mesajlar: 301
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu 2020 bizi bitirdi.
İnşallah hayırlara vesile olsun.
Alıntı ile Cevapla
  #14  
Alt 21.12.20, 10:54
 
Üyelik tarihi: 23.06.19
Bulunduğu yer: Amasya
Mesajlar: 184
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Tarih 21 Aralık 2020'yi gösterdiğinde 21. Yüzyılın Sahib-kıran’ı Kim Olacak?

Efsanevi Zümrüdü Anka'nın
Yıldızı ANKA olarak zuhur etmesi

Sahib-kıran, hem astronomik hem de politik anlamı olan bir tanımdır. Müneccimler, yani eski zamanın astrolog/astronomları, Jüpiter ile Satürn’ün belirli aralıklarla yan yana gelmelerine, birleşmelerine büyük önem vermişler ve böyle zamanları siyasi boyutta temelli değişikliklerin meydana geleceği dönemler olarak görmüşlerdir. Politik anlamı ile sahib-kıran; gücü elinde tutan, sahip olan hükümdar anlamındadır. Bunu dünya çapında en güçlü kişi, lider olarak tanımlayabiliriz.
Sahib-kıran, anlamı itibarı ile kritik bir konuya işaret ettiği için tarihte pek çok lider bu üstünlüğü kendisinde görmek istemiş ya da tersine, bu nitelik siyasi amaçlar ve propaganda eşliğinde liderlere atfedilmiştir.
(jupiter) ve zühre yıldızlarının aynı hizada oldukları zamanda doğan kişilere atfedilen bir sıfatta olan sahib-kıran ,bu kişilerin cihangir olacaklarına inanılır. cengiz ve timur hanların sahipkıran oldukları bilinmektedir. Türk dil kurumunun yayınladığı güncel sözlükte, sahipkıran için; “güçlü ve üstün hükümdar” tanımı yapılmaktadır
Timur, o dönemde Çağatay Hanlığı toprakları içerisinde yer alan Semerkand şehri ile Belh şehri arasında Şehr-i şebz şehri sınırları içerisinde yer alan Keş şehrine bağlı Hoca Ilgar köyünde dünyaya geldi. Şerefeddin Al-i Yezdi’nin Zafername adlı eserinde Timur’un doğum tarihi 27 Nisan 1336 Salı, Oniki Hayvanlı Türk Takvimi’ne göre Sıçan Yılı olarak verilmektedir. Timur, efsaneye göre, avucunda pıhtılaşmış kan ve ihtiyar adamın saçları gibi beyaz saçlarla doğmuştur. Avucunda kan ile doğması zamanın hakimi manasına gelen sahip kıranlık alameti olmakla beraber ilerde çok kan dökeceği biçiminde yorumlanmıştır. Timur sahip kıran unvanını ilerleyen yıllarda cihangir unvanını ile birlikte kullanmıştır. Saçlarının beyazlığı ise erken yaşta meydana gelen bir olgunluk görülüp onun ileride büyük işler başaracağına inanılmıştır. 16’ncı yüzyıla ait eserlerde I. Selim’e, ‘en büyük lider, dünya fatihi, sahib-kıran’ statüsü yakıştırılmıştı. 1550’lerde Tevarih-i Al-i Osman’ı yazan Lütfü Paşa da I. Selim’i ‘müceddid’, diğer bir deyişle İslam’ı yenileyen kişi olarak görmüştür. Benzer şekilde Kanuni Sultan Süleyman, sarayda çevresindekiler tarafından benzer sıfatlarla donatılmış, liderliği ve politik gücü bu şekilde yorumlamıştır. Çok yakın çevresine giren, daha önce Safevi sarayında da görev yapmış olan Remilci Haydar adlı bir kahinin (‘remil’ bir tür faldır) Kanuni’yi dünya lideri olma konusunda oldukça etkilediğini görmekteyiz.
‘Büyük dönüşüm dönemi, 21 Aralık 2020’
Tüm bunlardan neden söz ediyoruz? Eğer eski müneccimler şimdi görevde olsalardı, 2020 yılının aralık ayında meydana gelecek olan Jüpiter-Satürn birleşimine özellikle çok dikkat ederlerdi. Zira 2020’de yan yana gelecek olan bu iki gezegen, sadece birleşmekle kalmıyorlar; uzun dönemli büyük bir döngüyü, elementlere göre olan değişimi de tamamlıyorlar. Nitekim bu gezegenler her bir elementte (ateş, toprak, hava ve su) yaklaşık 250 yıl kalarak 1000 yıllık büyük döngüyü de tamamlıyorlar
Mayaların yaklaşık 22.000 yıl süren Büyük Sayım takvimlerinin 21 Aralık 2012’de sona erdiği, bu döngünün sonunda ortaya çıkacak “kutsal misyonu olan uyanmış insan” tipinden bahsedilmektedir. Peru’lu Şamanlar da bu dönemde ortaya çıkacak insan türüne “Işıltılı yıldız İnsan ve bereket getiren ahırı anka ” demektedir. Afrika topraklarında yaşamış olan Dogonların yaklaşık 22.000 yıllık takvimlerinin 1978 yılında sonlandığı belirtilmektedir. Bu takvime göre 1971–1978 arası son tekrardı ve bunun sonunda insanlığın ruhen tanrısal insana geçişi vardı. Hopilere göre, Dördüncü Dünya yakında sona erecek ve “Aydınlanma Dünyası” dedikleri ve Kova Çağı’nın başlangıcına isabet eden Beşinci Dünya’ya gireceğiz. Yani boyutların birleşmesi. Her yerdeki yerli büyükler bunu biliyor. Yıllar boyunca beklenen işaretler gerçekleşti ve sadece çok azı kaldı. Birçok kadim uygarlığın bize ulaştırdığı bilgiler bu büyük değişimlerin bizim içinde bulunduğumuz zamanlara denk geldiğini göstermektedir.
Kadim atalarımız zamanın durağan veya doğrusal olmadığını, büyük bir dönüşüm içerisinde akmakta olduğunu, her döngünün kendine has nitelikleri olduğunu biliyorlardı. Bu nitelikler dünyayı, doğayı biçimlendiriyor ve ona form veriyordu. Bu döngüler değiştiğinde, dünyada ve doğada yaşanan olaylar da değişiyordu. Ekinoksların kaymasının farkındaydılar ve zamanın büyük döngülerini tespit etmek üzere bir Zodyak sistemi yapmışlardı. Zodyak adeta 12 burçlu dev bir saat gibiydi. Bu dev saatin her bir diliminden, yani her bir burçtan geçiş süresinin 2160 yıl aldığını fark ettiler. Tüm burçları dolanıp, aynı noktaya gelmek, yaklaşık 22.000 yılı (21978 yıl) alıyordu. Her bir burca girildiğinde, Dünya üzerindeki olayların niteliği de değişiyordu. Böylece kadimler, ekinoksların devinimini izleyerek, zamanın akışını da izlemiş oluyorlardı. Burçlardan her biri, zamanın farklı niteliklerini ortaya koyuyordu. Bu nitelikler ve değişimler, 12 burçlu dev saatin dört çeyreğinin her birinden geçilirken, daha da keskinleşiyordu. Bunlar Kova, Boğa, Aslan ve Akrep burçlarıydı. Bu dört çağın her biri, zamanın farklı bir niteliğini ortaya koymaktadır.
Günümüzden yaklaşık 11.000 yıl önce girilen Aslan Çağı’nda, küresel ısınma sonucu buzullar erimiş olduğu, ama hem de bazı hayvan türleri üzerinde önemli değişimler olduğu; Mamutların, kılıç dişli kaplanların neslinin tükenmiş olduğu söylenmektedir. Aslan, hayvan sembolüyle temsil edilen burçlardan birisidir ve ateş elementindendir. Günümüzden yaklaşık 6.600 yıl önce Boğa burcundan geçilirken, sığırlar evcilleştirilmiş, tarım gelişmiş, toprak savaşları yaşanmış, şehir devletleri, siteler kurulmuştu. Boğa burcu da hayvan sembolüyle ifade edilen burçlardan biridir ve toprak elementindendir.
Zodyak bizim, 22.000 yıllık devasa kozmik saatimizdir. Zamanın neresinde olduğumuzu görmemiz için ona bakmamız doğru olacaktır. Kadim uygarlıkların bize bıraktığı bilgiler, kozmik saatte bu burçlardan birine, Kova burcuna girilmekte olduğunu göstermektedir. Bundan yaklaşık 22.000 yıl önce, Kova Çağı’na girişimizde, insanın dunyaya inişini görürüz.
Kova Çağı’na girişimizle birlikte, önemli değişimler yaşanmasının zamanı gelmiştir. Onların “Zamanın Sonu” olarak adlandırdıkları şey aslında, yaşamakta olduğumuz çağın sonuydu. Yani, bu çağda yaşayan insanoğlunun dönüşümünün zamanı gelmişti. Yeni bir çağa ve zamana girilecek, eski çağ, yani “Zaman” sona erecekti. Peru’lu Şamanlar, bu dönemde ortaya çıkacak insan türüne “Işıltılı yıldız İnsan” demektedir. Kova burcu, insan sembolüyle temsil edilen burçlardan biridir ve hava elementindendir. Bu şartlarda bu kez değişim, insanlar, bilinç, iletişim ve teknoloji üzerine yaşanacaktır. Hava elementi aynı zamanda, etrafımızı saran uzay ile ilişkilendirilir. Bu yüzden biz bunu “Uzay Çağı” olarak da adlandırıyoruz.
NASA yeni iklim araştırması raporunu yayınladı ve 18. Yüzyılda görülen Mini Buzul Çağı yeniden yaşanabilir dedi.
güneş lekeleri ilk olarak 1610’lu yıllarda, Galileo’nun geliştirdiği teleskop kullanılmaya başlandıktan sonra kaydedildi. Güneş lekesi döngülerinin arasında en iyi bilinen 11 yıllık Schwabe döngülerdir. Güneş lekesi döngüleri maksimuma çıkar ve sonra giderek azalır, yaklaşık 11 yılda minimuma ulaşır ve yine yaklaşık 11 yıl sonra diğer maksimuma çıkar. Çok daha büyük ve çok daha etkili güneş lekesi döngüleri vardır. En büyük döngülerden biri de buzul çağı döngüleridir. İklim değişiklikleri kendini döngülerle tekrarlar. Bu döngüler dünyanın hareketindeki ve güneş aktivitelerindeki değişikliklerle bağlantılıdır. Güneşin doğal döngülerini takip ederek öngörebileceğimiz ve dünyadaki iklim değişikliklerini ve jeofizik süreçleri anlamak için yararlanabileceğimiz bu döngülerden bazıları çok uzun, bazılarıysa kısa periyodlarla tekrarlamaktadır. Yaklaşık 2200–2400 yıllık çok uzun döngülerin yanı sıra, yaklaşık 200 yıllık (daha spesifik olarak 206 yıllık) daha kısa döngüler vardır. 2200- 2400 yıllık döngüler küresel iklimin ana belirleyicisidir. 206 yıllık döngüler de iklim değişikliğine etkisi olan küçük buzul çağı olarak tanımlanan döngülerdir. Küçük buzul çağları bu döngünün başlangıcını gösterir. Yakın tarihte iki kez buna benzer soğumalar yaşanmıştır ve ikisinde de güneş lekesi sayılarında azalma görülmüştür. Bunlardan biri
1645–1715 tarihler arasında yaşanan ve Maunder Minimumu olarak adlandırılan dönem; diğeri 1793–1830 tarihleri arasında yaşanan ve Dalton Minimumu olarak adlandırılan dönemdir. Bazı bilim insanlarının 2020 civarında Dalton Minimumu’na benzer bir dönemi öngördüğünü ve buna göre en soğuk dönemin 2030 civarı yaşanacağını söylüyor Jüpiter-Satürn kavuşumları yaklaşık 200 yıllık döngülerle element grubu değiştirir. 21 Aralık 2020’de hava elementinde kavuşumla birlikte yeni bir döngüye giriyoruz. Hava elementi hava koşullarıyla ilgilidir ve Kova burcu da hava elementi burçların en soğuk tabiatlısıdır ve sabit bir burç olarak inatçı soğukları temsil eder. 180–200 yıllık periyodlarla gerçekleşen Jüpiter-Satürn kavuşumuna Great Mutation (Büyük Dönüşüm) dönemi denilir. 21 Aralık 2020’de gireceğimiz olan dönem de işte bu yüzden çok önemlidir ve “Büyük Dönüşüm” dönemine ilerlediğimizi işaret etmektedir.
Olası benzerlikler
Yine bir 21 Aralık kış Döngüsü benzerliği
200 yıllık Peryot tamamlanıyor Toprak döngüsü Hava döngüsüne geçiyor
Hava elementinin özellikleri olan İklim değişikliği gündeme geliyor
İklim değişikliği ile beraber Gıda maddelerine ulaşmada kolaylık ve bolluk bereket.
Jeolojik hareketlerin artışı Aktif deprem ve yanardağlar
İletişim ve Bilgi teknolojilerindeki yükseliş ve yeryüzünün oturarak son durağan haline geçmesi
Tarihte ilk defa Kurtacı beklentisi seçilmiş kişilik beklentisi tüm zamanların zirvesine ulaşıp her Din ve kültür bağlamında ayrı ayrı kurtarıcı beklenilmesi.
Tarihte özel dönemler vardır. Çok sayıda olumlu özelliğin tesadüfen bir araya gelmesiyle, şans getirdiğine inanılan gök cisimlerinin “bir eksen üzerinde sıralanmasıyla” veya “anlamlı bir yıldız kümesi oluşturmasıyla” yeni bir devrin açıldığına şahit olacağız. Bu yeni dönem, karanlık bir gecede dolunay ışığının bulutların arasından sıyrılıp ortalığı aydınlatmasına benzer. Uzun süren soğuk bir kış mevsiminin ardından baharın gelmesiyle güneş ışığının dünyayı yeniden ısıtması gibidir. Sahibi Kıran böyle bir kişi. Yerine göre peygamber, yerine göre kral, yerine göre bir arif kişi. Kim bilir belki de özelliği olmayan sıradan bir insan. İlgi odağım “kıran” kelimesi. K-r-n harflerinden türetildiği bildiriliyor. Çok sayıda türevi var. Kurun, karn, karanos, karne, karan, karun, karın, akran, kurna, kuran, mukarnas, kerata, giran, giray, corone, karine, kyrios (rabbani), karye, crania, horn, zurna, farr, ferah ve diğerleri. Biz sadece “kıran” kelimesi üzerinde odaklanıp yıldızlarla olan bağlantısını ele alacağız. Kıran, gezegenlerin veya yıldızların buluşması anlamında. Araplar “Kırânât-ı Kevâkib” demişler. Fakat her tür yıldızın bir araya gelmesi “o takım yıldızını” oluşturmuyor. Bir araya gelen yıldızların kırān es-saʿdeyn olması gerekiyor. Bunlar “saadet yıldızları”… Bir rivayete göre saadet yıldızlarının sayısı ikidir, Jüpiter ve Venüs. Bazıları ise, Jüpiter ve Uranüs’ü sadet yıldızları olarak tanımlamışlar. El-Birunî, Jüpiter ve Uranüs’ün cem olması “kırandır” diyor. Bunun yanında “sadet yıldızı” kavramının tanımını çok daha geniş tutan kişiler var. Karanlık bir gecede çok sayıda yıldızın bir araya gelerek gökyüzünde bir figür oluşturması devir getirecek “mutlu bir müjdeci” olabilir. Bu yıldız adlarının ne olduğuna bakmayın, çok da önemli değil…
Rivayete göre yıldızlar, şans kadar “uğursuzluk” da getirir. Uğursuz yıldız kümesine kırān ennahseyn adı verilirmiş. Örneğin Satürn ile Mars yıldızlarının bir araya gelmesi uğursuzluk işaretidir! Yasaklanmış Yıldızname kitapları böyle söylüyor. Biz, kırān es-saʿdeyn’e, yani “güzellik getiren takım yıldızları grubuna” dönelim. Sahibi Kıran, güç getiren takım yıldızının oluştuğu günde açıklanan kişi… Takım yıldızlarının ışığını, ayın nurunu ve güneşin sıcaklığını taşır içinde. Yıldızlar, ay ve güneş aslında Allah'ın gücünün yansımasından başka bir şey olmadığı için Sahibi Kıran, Hakimi Billah, Hakimi bi-Emrillah veya Allah’ın yeryüzündeki gölgesi… , Galileo’nun geliştirdiği teleskop kullanılmaya başlandıktan sonra kaydedilen. Güneş lekesi döngülerinin gelmesi ve “ışıklı takım yıldızını” oluşturması yirmi yılda, yüz yılda, belki de bin yılda bir vuku bulacaktır. Bu takım yıldızlarının ne zaman bir araya geleceğini, azametli kralların fal okçuluğunu yapan büyücü mmüneccimler ve İslam alimleri hariç, kimse bilemez. “Güç takım yıldızı” oluştuğu gün, tarihin akışı değişir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olamaz. İnsanlar, rahata ve mutluluğa erişirler, refah ve bolluk gelir. Fakat bu mutlu dönem, Sahibi Kıran’ın iktidarıyla sınırlıdır. Bu nedenle insanlar ömrünün ve hükmünün uzun olması için ona dua ederler. Yolun iki yanına dizilip en gür seda ile haykırırlar: “Çok yaşa! Ey Sahibi Kıran”… Sahibi Kıran toplumun “adalet kuşudur”. Hakka olan inancı ve aynı zamanda gücü. Sahibi Kıran deyişi bir “mecazı mürsel”. Yani kutlu olduğuna inanılan insana yapılan bir gönderme… İnsanlar için kullanılır, ama Allah’a işaret eder. Güç yıldızlarının mucizevi bir şekilde 2 “takım olarak” veya “bir eksen düzleminde” bir araya gelmesini sağlayan, onları “kıran” yapan Allah’tır. Aslında Sahibi Kıran; Sahibi Zaman, Sahibi Kerem, Sahibi Lütuf ve Sahib-Arz’dır. Açıklandığı gün birleşen yıldızların Kıran’ına denk geldiği için insanoğluna Sahibi Kıran veya Yıldızı Yâver deniyor. Alman şairi Gothe kendisinin “Kıran takımyıldızı” altında doğduğunu iddia etmiş. Normaldir, çok görmemek gerekir. Osmanlı padişahlarının hepsi, en azından teorik olarak, Sahibi Kıran kişiler idi. Bu tür adlandırmada bir beis yok. Kendini şanslı addeden herkes bir tür “Kıran takım yıldızının” oluştuğu gece doğduğu iddiasında bulunabilir. Talih yıldızıyla doğanların en önemli özelliği versatil1 olmaları, yani yaşamlarının son gününe kadar dur-durak bilmeden çalışmalarıdır.. Ben öyle düşünüyorum, on parmağında on marifeti olan Hazerfen Ahmet Çelebi de mutlaka “bir güç takım yıldızının” altında uçmuştur. O da bir tatbiki Sahibi Kıran… Kimilerine göre Kıran takımyıldızı altında doğan kişiler yetişkinliklerinde dört güzellikten biriyle taçlanırlarmış: hüküm, ilim, hikmet veya servet. Sanat ve irfan ehli olan kişiler “hikmet” tacını giyerlermiş. Öyle anlıyoruz ki, Mimar Sinan, Sakıp Sabancı ve benzeri tüm başarılı insanlar Kıran yıldızlarının altında doğmuş kişiler. Günümüzde durum biraz değişik. İnsanlar “talih yıldızından”, “talih takvimine” meyletmiş gibiler. Anlamlı rakamlara doğru bir hücum var. , 11.11.1111, 12.12.2012 gibi kafiyeli tarihleri kutsamak isteyenlerin sayısı hızla artıyor. “Hatırlama kolaylığı açısından” diye gerekçe gösteriliyor, ama zihinlerin bir köşesinde “talih veren gün ya gerçekten varsa” düşüncesi muhafaza edilmeye devam ediliyor. Talih “yıldız kümesini” veya “talih takvimini” kutsal gecelerde arayanları da unutmayalım. Bir kelime var: Zâyiçe… Diğer adı: “Dâire-i semâviye”, yani “gökyüzü dairesi”. Zâyiçe, yıldızların, belli bir tarihteki yerlerini ve durumlarını gösteren çizelge veya bir tür yıldızname kitabı imiş.
Osmanlılar zamanında şehzadelerin doğum günü yaklaştığında veya doğduklarında yıldızlara bakmak suretiyle onların gelecekteki talihlerini ve devirlerinin nasıl geçeceğini belirlemek için kullanılırmış. Bir tür falcılık… İşin doğrusu, şehzadelerin Sahibi Kıran olup olamayacakları merak edilirmiş. Bizim toplumumuz tarihsel olarak Sahibi Kırana koşullanmış. Her alanda, her mevkide bir Sahibi Kıran bekliyoruz. Sahibi Kıran’dan, Sahibi Kıran’a fark var. Güçleri ve kaderlerinin önlerine açtığı genişlik aynı değil. Pekala ben de kendimi Sahibi Kıran addedebilirim. Bir itfaiyeci, bir marangoz, bir katip, bir müdür niçin Sahib Kıran olmasın. Herkesin zaten bir burç yıldızı var. Doğduğumuzda iki tanesi bir araya gelmişse Sahib Kıran’ız demektir. hatta doğum tarıhım bile 11/11/1971 doğumluyum ve gerçektende o yılın Kadir gecesinde doğmuşum ve hatta annem doğduğum geceden önce oruç tutmuş oruçlu bir rahimden dünyaya gelmişim. Fakat öyle değil. Güç getiren iki yıldız çok zor bir araya gelir, nasıl Sahib Kıran olacaksınız. Öte yandan, üç beş küçük yıldızın bir araya geldiği “takım yıldızlarına” Kıran denmiyor. Bunlar olsa olsa “Kırancık”… Sahib Kıran olabilmek için doğduğumuzda gökyüzünde bir araya gelen yıldızların figürü çok daha parlak olmalı olmalı… Ya da ne bileyim, mesela biri sizin adınızı 21 Aralık 2020 de Sahib-Kıran olarak açıklamalı ve sizde bunu kabul edebilecek cesarete sahip olmalı.
Ayrıca birçok dönemde sahib-kıranları sahibi kıranlar etkisizleştirmiştir yada o çabaya düşmüştür. Firavunun kendini ortadan kaldıracak Musa as'dan haberi olunca o gün doğan çocukları öldürmesi size birşey anlatmıyor mu? Fakat bilinmesi gereken bir konuda bütün peygamber ve sahib kıranlar erkek olsa da, son sahib-kıran bir kadındır. Bütün esfanevi ve mitolojik tanımlarda da ışıklı yıldız ve ahiri anka olarak tasvir edilen o hanım kulda zamanın sahibi kıranı tarafından kimselerin akıl ile kavrayamayacağı oyunlarla bastırılmış sindirilmiş ve en bataklıklara itilmiş olsada. zümrüdü ankanın gökten gelip bereket getirdiği gibi o da düşürüldüğü durumdan kanatlanıp ümmeti muhammedi ile birlikte tüm dünya insanlarının kurtuluşuna vesile olacak yolları göstererek 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm dünya yönetimine de talip olduğunu açıklayacaktır. Ve Allah'ın emriyle bizim bildirdiğimiz Sahib-kıran'ı hiçbir sahibi kıran ortadan kaldırmaya muvaffak olamaz. Şu anda ki cumhuriyetin başkanı sahib kıran değil sahibi kıran olma derdinde bir liderdir. Çünkü bu görev kendisine iletildiğinde bütün liderler gibi kayıtsız kalmış. Karanlık güçlerin maşası olmayı tercih etmiştir.
İşte o hesap bizde bu yeni huzur bereket bolluk hak adalet ilim ve sırrı ayan olacak çağın sahip kıranını açıklıyoruz. O kişi kimdir bilmeyiz ama bu talebe karşılık verecek olan kişidir inşallah.
O ahir zamanın Sahib-kıran'ı
O ümmeti Muhammed'inin umudu
O ahir zamanın ışıklı yıldızı
O sırrı ayan. adab-ı muaşşeret. adalet. ilim ve huzur kapısı
O bereket getiren zümrüdü ankanın ahiri ankası
YILDIZ ANKA başkanımızdır.
Kendisini talebin ardından ayan edecek olan efendimizdir...
Alıntı ile Cevapla
  #15  
Alt 22.12.20, 20:01
Üye
 
Üyelik tarihi: 17.11.18
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 50
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
32cocukevkira Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu günlerde bir kapı açılıyor. Uyutmuyor hepimizi o yüzden. Enerji yoğun. İyi ve kötü insanlar çok hızlı ölüyor ve korkunç bir geçiş var. 21 Aralık’ta yeni bir dönem başlıyor. Geleceğin hükümdarları doğacak. Ve vakti gelenler gidecek. Yardımcı olması açısından şunu söyleyeyim ve herkes de bunu bilsin,bu 21 Aralık kavuşumu daha önce 3 peygamberin geldiği zamanlarda olmuş Yani bunu herkes böyle bilsin,ne olacaksa ya bir peygamber gelecek yada bambaşka bir durum olacak başka bir türde olabilir. Diye bir astrolog yazmış arkadaşlar
Acaba hz Mehdi’ mi doğacak ? Siz böyle deyince aklıma bu geldi 🙄
Alıntı ile Cevapla
  #16  
Alt 25.12.20, 01:34
 
Üyelik tarihi: 22.05.19
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 122
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Grey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Acaba hz Mehdi’ mi doğacak ? Siz böyle deyince aklıma bu geldi 🙄
Tahminlerime göre çok erken en az 150 sene daha vardır 😀
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Her Şey Yeni Başlıyor Och Kişisel Gelişim 0 11.02.20 00:49
Mânâ âleminin büyükleri ve hükümdarları, gzr Sizden Gelenler 6 12.05.19 00:30
Hastanelerde Yeni Dönem! Cennet Haber & Siyaset 0 24.08.18 18:08
Zihin kontrolü ve geleceğin silahları... madlen Gizemli Olaylar ve Mekanlar 2 18.06.18 01:39
Geleceğin teknolojileri bu fuarda Cennet Bilim ve Teknoloji 1 05.04.18 08:32


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147