Havas Okulu

Havas Okulu (https://www.havasokulu.com/)
-   Evradiyeler & Azametler (https://www.havasokulu.com/evradiyeler-azametler/)
-   -   FATiHATUL FUKARA - Gayb Kapılarının Açılması (https://www.havasokulu.com/evradiyeler-azametler/1802-fatihatul-fukara-gayb-kapilarinin-acilmasi.html)

HavasHoca 15.04.16 03:31

FATiHATUL FUKARA - Gayb Kapılarının Açılması
 
Hazreti Ali k.r.v. şöyle buyurmuştur: Fatiha suresini aşağıdaki tertip üzere günde bir (1) defa okuyan kimsenin dünyevi ve uhrevi muradı hasıl olur. Allah Teala insanların kalbini okuyan kimseye musahhar eder ve üzerinden bütün belaları kaldırır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kimselerin olmadığı bir yerde beden ve elbisen temiz olarak güzelce bir abdest aldıktan sonra,
3 İhlas 1 Fatiha Okunduktan sonra Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (a.s.)’a tüm peygamber efendilerimize , Âl ve Ashab Efendilerimize ,Ehl-i Beyt hazretlerine ve Pir Muhyiddini Arabi Hz.lerinin ruhu şeriflerine ve bil cümle evliyaullahın ruhlarına hediye ediyoruz.
Şeyh Muhyiddin Arabi r.a. hazretleri şöyle buyurmuştur: Fatiha suresini tertiplendiği şekilde hergün yedi (7) defa okuyan kimse, Dünyevi ve uhrevi maksatlarınada ulaşıp, zafer yolunu elde eder. Allah c.c. ın feyiz ve lutfuyla bu esrara vakıf olur. Halktan gizli ve örtülü olan ğayb alemini temaşe eder. Meleküt aleminden olan ruhanilere muttali olup, ceberüt alemiyle irtibat sağlar. Süfli alemden kopup beka alemiyle tam bir bağlantı kurar. Okumanın şekli şöyledir:

70 defa istiğfar, (Estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyum ve etubü ileyh’)
70 defa salavat getir. (Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed)

Daha sonra aşağıdaki Fatiha nın tertibini 70 defa okuyup, hacetin her ne ise Allah Teala dan iste. Şüphesizki Allah c.c. okuyanın hacetini o gün belkide o saat içerisinde yerine getirir. Okuyan kimseye birçok kalb ve esrar kapıları açılır. Allah Teala hazretleri lütfi keremiyle okuyanı zengin eder.

Şerif Buhari r.a. hazretleri der ki; Fatiha suresini bu tertip üzere hergün 7 defa okuyan kimse dünya ihtiyaçlarından hiç kimseye muhtaç olmaz ve Allah Teala okuyana ğayb kapılarını açar.
Fatiha suresinin her yedi Ayetinden biri haftanın bir gününe karşılık konmuştur. O günlerde tasarruf edecek ulvi ve süfli alem den olan ruhanilerle beraber, günlerin isimleri ile harfleride yerleştirilmiştir.

Fatiha suresi nin tertibi budur:

“Bismillâhirrahmânirrahîm.
Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Yâ Hayyü Yâ Kayyûmu ecib Yâ Rûkyâîl. Semîan mutîan ente ve huddâmeke Müzhib. Bi hakki Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Ve bi hakkil Hayyil Kayyûmi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Elvehan elvahan elvahan elacele elacele elacele essaate essaate essaate.

Errahmânirrahîm. Yâ Raûfu Yâ Atûfu ecib Yâ Cebrâîl aleyhisselâm. Semîan mutîan ente ve huddâmeke Ebyad. Bi hakkir Rahmânirrahîmi Ve bi hakkir Raûfil Atûfi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Hevzah.

Mâliki yevmiddîn. Yâ mukallibel kulûbi vel ebsâri ecib Yâ Semsemâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Ahmer. Bi hakki Mâliki yevmiddîn. Ve bi hakki mukallibel kulûbi vel ebsâri ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Taykel. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Yâ Serîu Yâ Karîbü ecib Yâ Mîkâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Bürkân. Bi hakki İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Ve bi hakkis Serîil Karîbi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Mensa’. İhdinas sirâtal müstakîm. Yâ Kadiru Yâ Muktediru Ecib Yâ Sarfeyâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Şemhûreş bi hakki İhdinas sirâtal müstakîm. Ve bi hakkil Kadiril Muktediri ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Faskar.

Sirâtallezîne enamte aleyhim. Yâ Alîmü Yâ Hakîmü. Ecib Yâ Anyâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Zevbeah. Bi hakki Sirâtallezîne enamte aleyhim. Ve bi hakki Alîmil Hakîmi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Şetsah.Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Yâ Kâhiru Yâ Azîzü ecib Yâ Kesfeyâîl. semîan mutîan ente ve huddâmeke Meymûn. Bi hakki Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Ve bi hakkil Kâhiril Azîzi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Zadzağ.

Aksemtü aleyküm Yâ Melâiketir rûhâniyeti minel ulviyyâti ves süfliyyâti ve Yâ huddâme fâtihatil kitâbi ecîbûnî ve ümiddûnî ve a’yinûnî fî cemîı ümûrî elvâhan elvâhan elacele elacele essâate essâate bi hakkis sebıl mesânî vel kurânil azîm. Ve bi hakkil esrâri vel berekâti fîhâ bi hakki mâ ta’tekıdûnehü minel azameti vel bürhâni ve bi hürmeti seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm. Allâhümme sehhirlî abdikel refrefil Uhaydar inneke alâ külli şeyin kadîr. Bi rahmetike yâ erhamer râhimîn.”

Anlamı:
Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Yâ Hayyü Yâ Kayyûm. Ey Rûkyâîl. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Müzhib. Elhamdülillâhi rabbil âlemîn hakkı için. Elhayyül kayyûm hakkı için cevap ver. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Çabuk, acele ve hemen şimdi.
Errahmânirrahîm. Yâ Raûf Yâ Atûf. Ey Cebrâîl aleyhisselâm. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Ebyad. Errahmânirrahîm hakkı için. Raûf ve Atûf hakkı için cevap ver. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Hevzah. Mâliki yevmiddîn. Ey kalbleri ve gözleri çeviren Ey Semsemâîl! İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Ahmer. Mâliki yevmiddîn hakkı için. Kalpleri ve gözleri çeviren Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Taykel. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Yâ Serîu Yâ Karîbü (Ey süratli ve yakın olan) Ey Mîkâîl. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Bürkân. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn hakkı için. Serîul karîb hakkın için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Mensa’.İhdinas sirâtal müstakîm. Yâ Kadiru Yâ Muktediru. Ey Sarfeyâîl İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Şemhûreş. İhdinas sirâtal müstakîm hakkı için. Elkâdirul müktedir hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Feskar. Sirâtallezîne enamte aleyhim. Yâ Alîmü Yâ Hakîmü. Ey Anyâîl! İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Zevbea. Sirâtallezîne enamte aleyhim hakkı için. Alîmül hakîm olan Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallalâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Şetsah. Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Yâ Kâhiru Ya Azîzü Ey Kesfeyâîl. Sen ve hizmetçin Meymûn işiterek ve itaat ederek cevap verin. Kâhirul azîz olan Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Zadzağ. Ey rûhani Melekler! Ey ulvi ve süfli alemde olan Melekler. Ey Fâtiha nın hizmetçileri. Cevap verin ve bana gelin. Bana medet edin ve yardımda bulunun. Bütün işlerimde benden yana olun. Elvâhan elvâhan elacele elacele essâate essâate. Yedi Ayetli Fâtiha ve Kurâni azim hakkı için. Fâtiha ve Kurân da bulunan esrar ve bereketler hakkı için. Sizin itikat ettiğiniz azamet ve bürhan hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Allahım kulun olan Errefrefil UHAYDAR’ı bana musahhar edip emrime ver. Çünkü sen her şeye kadirsin. Senin rahmetinle bunu istiyorum. Sen merhamet edenlerin en çok merhamet edicisin.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ يَاحَىُّ يَاقَيُّومُ اَجِبْ يَارُوقْيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ مُذْهِبْ بِحَقِّ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَبِحَقِّ الْحَىِّ الْقَيُّومِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ اَبْـجَدْ اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ يَارَؤُفُ يَاعَطُوفُ اَجِبْ يَاجَبْرَائِيلْ عَلَيْهِ السَّلاَمْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ اَبْيَضْ بِحَقِّ اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَبِحَقِّ الرَّؤُفِ الْعَطُوفِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ هَوْزَحْ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ يَامُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَاْلاَبْصَارِ اَجِبْ يَاسَمْسَمَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ اَحْمَرْ وَبِحـَقِّ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ وَبِحَقِّ مُقَلِّبَ
الْقُلُوبِ وَاْلاَبْصَارِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ طَيْكَلْ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَايَِّاكَ نَسْتَعِينُ يَاسَرِيعُ يَاقَرِيبُ اَجِبْ يَامِيكَائِيلْ سَمِيعَا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ بُرْقَانْ َبِحَقِّ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَايَِّاكَ نَسْتَعِينُ وَبِحَقِّ السَّرِيعِ الْقَرِيبِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ مَنْسَعْ اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمُ يَاقَادِرِ يَامُقْتَدِرِ اَجِبْ يَاصَرْفَيَائِيلْ سَمِيعا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ شَمْهُورَشْ وَبِحَقِّ اِهْدِنَاالصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمُ وَبِحَقِّ الْقَادِرِ الْمُقْتَدِرِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ فَصْقَرْ صِرَاطَ الَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ يَاعَلِيمُ يَاحَكِيمُ اَجِبْ يَاعَنْيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ زَوْبَعَةُ وَبِحَقِّ صِرَاطَ الَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ وَبِحَقِّ الْعَلِيمِ الْحَكِيمِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ شَتْثَخْ غَيْرِالْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّالِينَ يَاقَاهِرُ يَاعَزِيزُ اَجِبْ يَاكَسْفَيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ مَيْمُونْ وَبِحَقِّ غَيْرِالْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّالِّينَ وَبِحَقِّ الْقَاهِرِ الْعَزِيزِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ ذَضْظَغْ اَقْسَمْتُ عَلَيْكُمْ يَامَلاَئِكَةِ الرُّوحَانِيَّةِ مِنَ الْعُلْوِيَّاتِ وَالسُّفْلِيَّاتِ وَيَاخُدَّامَ فَاتِحَةِ الْكِتَابِ اَجِيبُونِى وَاُمِدُّونِى وَاَعْيِنُونِى فِى جَمِيعِ اُمُورِى اَلْوَاحًا اَلْوَاحًا اَلْعَجَلَ اَلْعَجَلَ اَلسَّاعَةَ اَلسَّاعَةَ بِحَقِّ السَّبْعِ الْمَثَانِى وَالْقُرْآنِ الْعَظِيمِ وَبِحَقِّ اْلاَسْرَارِ وَالْبَرَكَاتِ فِيهَا بِحَقِّ مَا تَعْتَقِدُونَهُ مِنَ الْعَظَمَةِ وَالْبُرْهَانِ وَبِحُرْمِةِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ اَللَّهُمَّ سَخِّرْلِى عَبْدِكَ الْرَفْرَفِ اْلاُحَـيْضَرْ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرْ بِرَحْمَتِكَ يَااَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

Kaynak: Usulül Bast İdris ÇELEBİ

HDM 03.09.17 02:01

Hocam bu duaya başlayınca hiç bırakmamak lazimmi birakinca islerin ters gider diyordu biri aizden bilmek isterim

turker69 12.10.17 22:28

Evet çok etkilidir binzillah

Evet daha önce okuduğum kasemdir ve çok etkilidir

gunay20 12.10.17 23:41

Okuma için herhangi bir saat varmı

HavasHoca 16.10.17 23:22

Alıntı:

gunay20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 128185)
Okuma için herhangi bir saat varmı

Kendine vird edinip zamanın müsait ise her namazdan sonra oku.Geceleri Yatsı namazından sonra oku.okeycofferose1

gunay20 16.10.17 23:39

Allah razı olsun bir gün okudum hayatım da güzel gelişmeler oldu

corvette 12.12.17 03:14

Alıntı:

gunay20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 129028)
Allah razı olsun bir gün okudum hayatım da güzel gelişmeler oldu

Ne oldu söylermisin ki dediginede inanmiyorum nedenmi çünki bu dua dileklerin olmasıymış sıkıntıdan kurtulmak içinmiş falanmış filanmış ya arkadaşlar siz manyakmısınız bu fatihatül fukara duası dilek duasi falan degil bu dua 7 cin padişahi duasi türkçe mealinidemi okumuyorsunuz hayret birsey ya yok sıkıntıdan kurtuldum yok bilmem ne oldu geçin bunlari bu dua 7 cin padisahi duasi okadar

Farahd 01.01.18 06:58

Duadaki isimler Bürkan vs kimlere ait?

HavasHoca 01.01.18 10:06

Alıntı:

Farahd Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 146405)
Duadaki isimler Bürkan vs kimlere ait?

Fatiha suresine hizmet eden Hadimlerin ve Meliklerin isimleri.
Lütfen konunun tamamını dikkatle okuyunuz.En alt kısımdaki Türkçe mealini de okuyunuz.okeycofferose1

HavasHoca 01.01.18 10:09

Alıntı:

corvette Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 141735)
Ne oldu söylermisin ki dediginede inanmiyorum nedenmi çünki bu dua dileklerin olmasıymış sıkıntıdan kurtulmak içinmiş falanmış filanmış ya arkadaşlar siz manyakmısınız bu fatihatül fukara duası dilek duasi falan degil bu dua 7 cin padişahi duasi türkçe mealinidemi okumuyorsunuz hayret birsey ya yok sıkıntıdan kurtuldum yok bilmem ne oldu geçin bunlari bu dua 7 cin padisahi duasi okadar

Arkadaşlar değil ama sen manyaksın galiba.:mad:
Burada Fatiha suresinin hadimlerinden hacetlerin giderilmesinde icabetleri ve yardımları isteniyor.Bu cin daveti değildir.Daha az önce bende okudum 7 defa.Hiç de cin padişahı gelmedi yanıma.okey

thestrainx 01.01.18 14:57

Allah razi olsun
Emegine saglik. Ben duaların türkçesi olduğunda, türkçe edilmesini savunuyorum. Sizin görüşünüz nedir hocam?

HavasHoca 01.01.18 16:25

Alıntı:

thestrainx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 146468)
Allah razi olsun
Emegine saglik. Ben duaların türkçesi olduğunda, türkçe edilmesini savunuyorum. Sizin görüşünüz nedir hocam?

Namazda sadece DUA kısmında Türkçe dua edersin.Ama sureleri ve ayetleri Kuran dili Arapca okursun.
Buradaki verilen Azimet*Duayı ise yazıldığı gibi Arapça okursun.
Ancak havas işlerinde Tevkil-görevlendirme yaparken Türkçe olarak tekrar da edebilirsin.okeycofferose1

thestrainx 01.01.18 18:55

Çok mantıklı geldi bu dediğiniz bana. Sağolun.

Kolonya 16.02.18 07:55

çoook güzel bir paylaşım Allah razı olsun bahane bulan arkadaş sen darda olsaydın eğer şeksiz şüphesiz okurdun çare arardın derdine yazılana bahane aramak yerine

Frost 16.02.18 12:59

7 ulvi sulfi melek onların feriştahlarına hitab var okumadan önce ailenızı ve kendinizi korumaya alın 70 tane okumak herkesin harcı değil ben 15 de kaldım aileme bısey olacak DİE baya vesvese aldım bıraktım

hukar 27.02.18 21:56

Ben günde 1 defa okuyorum. Eğer namazlarinizi kılıp haram helale dikkat edip şeriata uygun bir hayat tarziniz yoksa yüksek sayılarda okumayin. Çok keskin bir dua .

Mansur 01.03.18 17:38

Simdi burda cagiri var ama istek yok.İstegi basta yapio mi azimeti okuyacagiz ?

mhk1907 15.04.18 19:40

hocam paylaşımınız için Allah razı olsun. Ancak benim kafama bir soru takıldı. Bunu sormadan içim rahat etmedi.:

Bu duada hadimlerin ve meleklerin isimleri geçmektedir. Musallat gibi bir tehlike olabilir mi? Bizler gibi başlangıç seviyesinde yani havas konusunda az bilgisi olan kişiler için nasıl bir okuma yöntemi önerirsiniz.

Şimdiden teşekkür ederim.

hukar 15.04.18 21:23

Abdestli bir şekilde öncesinde kendini korumaya alarak oku.

huzur06 28.04.18 00:43

1 kere mi okunacak 7 defa mı?Bu duayı okuyarak hayatınızda neler değişti,öncesinde niyet edilecek mi tek niyet mi edilmeli?

Allah razı olsun

mhk1907 18.05.18 01:17

Fatihatül Fukara adı verilen bu azimeti (yanlışsam kusura bakmayın) okumak için işin ehli olmamız gerekli mi? örneğin benim gibi sadece klasik ayetel kürsi ile koruma yapmayı becerebilen ve havas konusunda çaylak olan bir kişi okuyabilir mi?

Alix 16.06.18 13:18

Çok etkili ve güzel bir duadır. Birçok defa 70 kere pazar günü ilk güneş saatinde okudum. Korunma yaparak tütsü yakarak okunursa kimse rahatsız etmiyor.

sedaeda 01.09.18 12:28

okumadan koruma yapmalımıyız

İnşirah 01.09.18 17:03

Alıntı:

sedaeda Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 201675)
okumadan koruma yapmalımıyız

Abdestli bir şekilde ve koruma yaparak okuyun,görevlilerden yardım isteniyor..

Celcelutiye 01.09.18 17:19

Fatiha okuyup hediye etmeyi abdestli okumayı unutmayın 1 sefer okuyun kafidir,İlmi çalışma varsa beka alemiyle iletişim için 7 sefer okuyun perde açıksa zaten gelen giden belli olur :) Okumalarda güzel kokular tütsüleyin veya günün tütsüsünü yakın daha güzel oluyor..Her zaman gelen rahmani olmuyor yanlış hatırlamıyorsam bir cumartesi sufli inmişti kalmadı pek gitti 1 sefer okuyacaklar için koruma yapmaya gerek yok.1 Azamet okumayla günün görevli ruhanisini indiricek tanımıyorum ben zaten illaki vardırda ben tanımıyorum :)

ece10 12.04.19 16:58

Bu dua ile ilgili çok ilginç bir tecrübem oldu ve sizinlede paylaşmak istedim hergün belirtilen şekilde okuyordum herhangi bir dileğim yoktu sadece türkçe meali hoşuma gittiği için okuyordum 3 gün sonra bir sabah içimden bir ses oğlumu okula göndermemem gerektiğini söyledi bir anlam veremedim göndermemem için bir sebep yoktu çocuk hasta falan değildi ben tabi o sese hiç kulak vermeden gönderdim (keşke göndermeseydim)o gün oğlum okulda düşüp kolunu kırdı hem de çok kötü bir şekilde doktorlar ameliyat dedi sakat kalabilir kol çok kötü dedi parmaklar hissizleşti ve ben yine bu duayı hiç bırakmadan devam ettim bu sefer yalvararak çünkü oğlum 7 yaşında ve ileri derecede kalp hastası sonuç olarak 3 saatlik ameliyat 45 dakika sürdü bu bir mucize hiç bir sorun çıkmadı şükürler olsun şu an çok iyi ve bu duanın gücüne inanıyorum paylaşım yapandan da Allah cc bin kere razı olsun selam dua ile..

Boyka 13.04.19 23:45

Alıntı:

HavasHoca Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 5104)
Hazreti Ali k.r.v. şöyle buyurmuştur: Fatiha suresini aşağıdaki tertip üzere günde bir (1) defa okuyan kimsenin dünyevi ve uhrevi muradı hasıl olur. Allah Teala insanların kalbini okuyan kimseye musahhar eder ve üzerinden bütün belaları kaldırır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kimselerin olmadığı bir yerde beden ve elbisen temiz olarak güzelce bir abdest aldıktan sonra,
3 İhlas 1 Fatiha Okunduktan sonra Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (a.s.)’a tüm peygamber efendilerimize , Âl ve Ashab Efendilerimize ,Ehl-i Beyt hazretlerine ve Pir Muhyiddini Arabi Hz.lerinin ruhu şeriflerine ve bil cümle evliyaullahın ruhlarına hediye ediyoruz.
Şeyh Muhyiddin Arabi r.a. hazretleri şöyle buyurmuştur: Fatiha suresini tertiplendiği şekilde hergün yedi (7) defa okuyan kimse, Dünyevi ve uhrevi maksatlarınada ulaşıp, zafer yolunu elde eder. Allah c.c. ın feyiz ve lutfuyla bu esrara vakıf olur. Halktan gizli ve örtülü olan ğayb alemini temaşe eder. Meleküt aleminden olan ruhanilere muttali olup, ceberüt alemiyle irtibat sağlar. Süfli alemden kopup beka alemiyle tam bir bağlantı kurar. Okumanın şekli şöyledir:

70 defa istiğfar, (Estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyum ve etubü ileyh’)
70 defa salavat getir. (Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed)

Daha sonra aşağıdaki Fatiha nın tertibini 70 defa okuyup, hacetin her ne ise Allah Teala dan iste. Şüphesizki Allah c.c. okuyanın hacetini o gün belkide o saat içerisinde yerine getirir. Okuyan kimseye birçok kalb ve esrar kapıları açılır. Allah Teala hazretleri lütfi keremiyle okuyanı zengin eder.

Şerif Buhari r.a. hazretleri der ki; Fatiha suresini bu tertip üzere hergün 7 defa okuyan kimse dünya ihtiyaçlarından hiç kimseye muhtaç olmaz ve Allah Teala okuyana ğayb kapılarını açar.
Fatiha suresinin her yedi Ayetinden biri haftanın bir gününe karşılık konmuştur. O günlerde tasarruf edecek ulvi ve süfli alem den olan ruhanilerle beraber, günlerin isimleri ile harfleride yerleştirilmiştir.

Fatiha suresi nin tertibi budur:

“Bismillâhirrahmânirrahîm.
Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Yâ Hayyü Yâ Kayyûmu ecib Yâ Rûkyâîl. Semîan mutîan ente ve huddâmeke Müzhib. Bi hakki Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Ve bi hakkil Hayyil Kayyûmi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Elvehan elvahan elvahan elacele elacele elacele essaate essaate essaate.

Errahmânirrahîm. Yâ Raûfu Yâ Atûfu ecib Yâ Cebrâîl aleyhisselâm. Semîan mutîan ente ve huddâmeke Ebyad. Bi hakkir Rahmânirrahîmi Ve bi hakkir Raûfil Atûfi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Hevzah.

Mâliki yevmiddîn. Yâ mukallibel kulûbi vel ebsâri ecib Yâ Semsemâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Ahmer. Bi hakki Mâliki yevmiddîn. Ve bi hakki mukallibel kulûbi vel ebsâri ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Taykel. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Yâ Serîu Yâ Karîbü ecib Yâ Mîkâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Bürkân. Bi hakki İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Ve bi hakkis Serîil Karîbi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Mensa’. İhdinas sirâtal müstakîm. Yâ Kadiru Yâ Muktediru Ecib Yâ Sarfeyâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Şemhûreş bi hakki İhdinas sirâtal müstakîm. Ve bi hakkil Kadiril Muktediri ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Faskar.

Sirâtallezîne enamte aleyhim. Yâ Alîmü Yâ Hakîmü. Ecib Yâ Anyâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Zevbeah. Bi hakki Sirâtallezîne enamte aleyhim. Ve bi hakki Alîmil Hakîmi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Şetsah.Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Yâ Kâhiru Yâ Azîzü ecib Yâ Kesfeyâîl. semîan mutîan ente ve huddâmeke Meymûn. Bi hakki Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Ve bi hakkil Kâhiril Azîzi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Zadzağ.

Aksemtü aleyküm Yâ Melâiketir rûhâniyeti minel ulviyyâti ves süfliyyâti ve Yâ huddâme fâtihatil kitâbi ecîbûnî ve ümiddûnî ve a’yinûnî fî cemîı ümûrî elvâhan elvâhan elacele elacele essâate essâate bi hakkis sebıl mesânî vel kurânil azîm. Ve bi hakkil esrâri vel berekâti fîhâ bi hakki mâ ta’tekıdûnehü minel azameti vel bürhâni ve bi hürmeti seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm. Allâhümme sehhirlî abdikel refrefil Uhaydar inneke alâ külli şeyin kadîr. Bi rahmetike yâ erhamer râhimîn.”

Anlamı:
Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Yâ Hayyü Yâ Kayyûm. Ey Rûkyâîl. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Müzhib. Elhamdülillâhi rabbil âlemîn hakkı için. Elhayyül kayyûm hakkı için cevap ver. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Çabuk, acele ve hemen şimdi.
Errahmânirrahîm. Yâ Raûf Yâ Atûf. Ey Cebrâîl aleyhisselâm. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Ebyad. Errahmânirrahîm hakkı için. Raûf ve Atûf hakkı için cevap ver. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Hevzah. Mâliki yevmiddîn. Ey kalbleri ve gözleri çeviren Ey Semsemâîl! İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Ahmer. Mâliki yevmiddîn hakkı için. Kalpleri ve gözleri çeviren Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Taykel. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Yâ Serîu Yâ Karîbü (Ey süratli ve yakın olan) Ey Mîkâîl. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Bürkân. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn hakkı için. Serîul karîb hakkın için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Mensa’.İhdinas sirâtal müstakîm. Yâ Kadiru Yâ Muktediru. Ey Sarfeyâîl İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Şemhûreş. İhdinas sirâtal müstakîm hakkı için. Elkâdirul müktedir hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Feskar. Sirâtallezîne enamte aleyhim. Yâ Alîmü Yâ Hakîmü. Ey Anyâîl! İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Zevbea. Sirâtallezîne enamte aleyhim hakkı için. Alîmül hakîm olan Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallalâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Şetsah. Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Yâ Kâhiru Ya Azîzü Ey Kesfeyâîl. Sen ve hizmetçin Meymûn işiterek ve itaat ederek cevap verin. Kâhirul azîz olan Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Zadzağ. Ey rûhani Melekler! Ey ulvi ve süfli alemde olan Melekler. Ey Fâtiha nın hizmetçileri. Cevap verin ve bana gelin. Bana medet edin ve yardımda bulunun. Bütün işlerimde benden yana olun. Elvâhan elvâhan elacele elacele essâate essâate. Yedi Ayetli Fâtiha ve Kurâni azim hakkı için. Fâtiha ve Kurân da bulunan esrar ve bereketler hakkı için. Sizin itikat ettiğiniz azamet ve bürhan hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Allahım kulun olan Errefrefil UHAYDAR’ı bana musahhar edip emrime ver. Çünkü sen her şeye kadirsin. Senin rahmetinle bunu istiyorum. Sen merhamet edenlerin en çok merhamet edicisin.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ يَاحَىُّ يَاقَيُّومُ اَجِبْ يَارُوقْيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ مُذْهِبْ بِحَقِّ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَبِحَقِّ الْحَىِّ الْقَيُّومِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ اَبْـجَدْ اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ يَارَؤُفُ يَاعَطُوفُ اَجِبْ يَاجَبْرَائِيلْ عَلَيْهِ السَّلاَمْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ اَبْيَضْ بِحَقِّ اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَبِحَقِّ الرَّؤُفِ الْعَطُوفِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ هَوْزَحْ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ يَامُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَاْلاَبْصَارِ اَجِبْ يَاسَمْسَمَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ اَحْمَرْ وَبِحـَقِّ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ وَبِحَقِّ مُقَلِّبَ
الْقُلُوبِ وَاْلاَبْصَارِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ طَيْكَلْ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَايَِّاكَ نَسْتَعِينُ يَاسَرِيعُ يَاقَرِيبُ اَجِبْ يَامِيكَائِيلْ سَمِيعَا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ بُرْقَانْ َبِحَقِّ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَايَِّاكَ نَسْتَعِينُ وَبِحَقِّ السَّرِيعِ الْقَرِيبِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ مَنْسَعْ اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمُ يَاقَادِرِ يَامُقْتَدِرِ اَجِبْ يَاصَرْفَيَائِيلْ سَمِيعا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ شَمْهُورَشْ وَبِحَقِّ اِهْدِنَاالصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمُ وَبِحَقِّ الْقَادِرِ الْمُقْتَدِرِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ فَصْقَرْ صِرَاطَ الَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ يَاعَلِيمُ يَاحَكِيمُ اَجِبْ يَاعَنْيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ زَوْبَعَةُ وَبِحَقِّ صِرَاطَ الَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ وَبِحَقِّ الْعَلِيمِ الْحَكِيمِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ شَتْثَخْ غَيْرِالْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّالِينَ يَاقَاهِرُ يَاعَزِيزُ اَجِبْ يَاكَسْفَيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ مَيْمُونْ وَبِحَقِّ غَيْرِالْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّالِّينَ وَبِحَقِّ الْقَاهِرِ الْعَزِيزِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ ذَضْظَغْ اَقْسَمْتُ عَلَيْكُمْ يَامَلاَئِكَةِ الرُّوحَانِيَّةِ مِنَ الْعُلْوِيَّاتِ وَالسُّفْلِيَّاتِ وَيَاخُدَّامَ فَاتِحَةِ الْكِتَابِ اَجِيبُونِى وَاُمِدُّونِى وَاَعْيِنُونِى فِى جَمِيعِ اُمُورِى اَلْوَاحًا اَلْوَاحًا اَلْعَجَلَ اَلْعَجَلَ اَلسَّاعَةَ اَلسَّاعَةَ بِحَقِّ السَّبْعِ الْمَثَانِى وَالْقُرْآنِ الْعَظِيمِ وَبِحَقِّ اْلاَسْرَارِ وَالْبَرَكَاتِ فِيهَا بِحَقِّ مَا تَعْتَقِدُونَهُ مِنَ الْعَظَمَةِ وَالْبُرْهَانِ وَبِحُرْمِةِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ اَللَّهُمَّ سَخِّرْلِى عَبْدِكَ الْرَفْرَفِ اْلاُحَـيْضَرْ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرْ بِرَحْمَتِكَ يَااَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

Kaynak: Usulül Bast İdris ÇELEBİ

Rabbim sen nelere kadirsin
Bubilgi için cok tskler Allah razı olsun saol kardeşim Rabbim gönlüne göre versin inşallah

Oğuz Baba 06.06.19 22:09

Errahmânirrahîm den önce arşi den sonra "Ebced" kelimesi eksik sanırım forumdaki diğer post ta o vardı, diğerlerinde hep arş ların isimleri var ilkininki yok @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

edaomer 18.06.19 13:44

Alıntı:

celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 201714)
fatiha okuyup hediye etmeyi abdestli okumayı unutmayın 1 sefer okuyun kafidir,ilmi çalışma varsa beka alemiyle iletişim için 7 sefer okuyun perde açıksa zaten gelen giden belli olur :) okumalarda güzel kokular tütsüleyin veya günün tütsüsünü yakın daha güzel oluyor..her zaman gelen rahmani olmuyor yanlış hatırlamıyorsam bir cumartesi sufli inmişti kalmadı pek gitti 1 sefer okuyacaklar için koruma yapmaya gerek yok.1 azamet okumayla günün görevli ruhanisini indiricek tanımıyorum ben zaten illaki vardırda ben tanımıyorum :)

kardeşım bırsey sormak ıstıyorum sıze et
rafımda hocalar var cın cıkarmaya gıdıyorlar mumın cınlerı var bırtanesı manevı ablam dır.hocadına sordu bu duanın eksık oldugunu soyluyor.bırsuru sıteden tertıp gosterıyorum eksık dıyolar gercegınıde vermıyorlar ıznımız yok dıyorlar ılım asamasındayım.bana dedıklerını uyguluyorum.yalnız bunu okumak ıstedım verılmedı.mumın cınler musade etmemıs tehlıkelımı dıye acaba vede neden eksık denıyor bu eksık lafını baska yerdede duydum benı aydınlatırmısınız kafam cok karısıyor hıc bır tertıbın dogru olmadıgını soyluyorlar suanda sana vermeyede ıznımız yok dıyorlar

Celcelutiye 18.06.19 19:07

Alıntı:

edaomer Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 262326)
kardeşım bırsey sormak ıstıyorum sıze et
rafımda hocalar var cın cıkarmaya gıdıyorlar mumın cınlerı var bırtanesı manevı ablam dır.hocadına sordu bu duanın eksık oldugunu soyluyor.bırsuru sıteden tertıp gosterıyorum eksık dıyolar gercegınıde vermıyorlar ıznımız yok dıyorlar ılım asamasındayım.bana dedıklerını uyguluyorum.yalnız bunu okumak ıstedım verılmedı.mumın cınler musade etmemıs tehlıkelımı dıye acaba vede neden eksık denıyor bu eksık lafını baska yerdede duydum benı aydınlatırmısınız kafam cok karısıyor hıc bır tertıbın dogru olmadıgını soyluyorlar suanda sana vermeyede ıznımız yok dıyorlar

Yanlış soruyu soruyorsun :) Hiç okudun mu bunu diyeceksin..

Bunu okuyayım mı demiyeceksin,Bu dua ne için neden okunuyor ? Faziletleri nedir ? Hangi alemlerle bağlantılıdır ? Gibi sorular yönelt konuya vakıf mı zaten anlarsın..

Tanıdığım birisi vardı sorulan her ilmi soruya "sırdır sır" diyip geçiyodu :):)

Başına iş alma diye paylaşım yapmıyor olabilirler mi ? İlk vakitler öyle bi enerji aşk oluyor ki insanda 4 nala koşuyor ne versen okur..Cahilliğim hala tüm hızıyla devam ediyor gören 3 öğün yürek yiyorum sanıcak yine sonunu düşünmeden hareket ettiğim oluyor benimde ama onlar bile güzel..İyi ki onlarda geliyor başıma hepsi birer deneyim birer tecrübe..

Çocuk yürümeyi öğrenirken yere düşmesine izin vericeksin ki kalkmayı öğrensin..

He birde şu var.. Allah katında ihlasla (Gerçek bi Samimiyetle - inanarak) amel edenin ettiği amel yanlış olsa ne olur ? :) Kelimeler şaşırmış yerler karışmış ne fark eder ? Büyük ruhanileri indirmek için hatasız azamet okumuyorsun ki dua ediyorsun,sahi yanlış olsa ne olur ? Allah niyetine mi bakar ağzından çıkan kelamın yanlışlığına mı ?

Sahih olmayan bi amelde bulunmuştum seneler önce ama doğru olduğuna inanıyordum ve amelimin kabul olacağına..Çünkü Allah ile birlikteydim diğer geriye kalan hiç birşeyin önemi yoktu ve o amel kabulda oldu biliyormusun..Her tarafı eksik ve yanlıştı ama içinde ihlas vardı..

Allah katında doğru yanlış eksik tam yoktur bu kavramlar bizim nazarımızdadır..

Şuan bi ilim talebesine bunlar söylenir,eksiktir sen amel etme okuma denmez..Bırak çocuk deneyimin içine düşsün en fazla ne olucak ? Hangi hatasını fark edicek düzelticek ?

Kabul olmayan duam,yanlış davetim,hatalı riyazetim bile bilinç ve şuur seviyemde değişikliklere sebep açmıştı.Bırak doğru olsun bırak yanlış olsun ama olsun..

İhlaslı amellerde sayı limit sınır yoktur yanlış yoktur..

derfun 19.08.19 13:41

selamlar bu uygulamayıda yapmak istiyorum ama rahatsızlığımdan dolayı çok zaman yarıda bırakmak zorunda kalıyorum buna rağmen bende bir takım değişiklikler oldu çok zaman koruma bile yapmıyorum ve ben bu işin ehli bile değilim en kısa yolu varmı

haskin 05.09.19 15:54

***** vird sagir altında fatihatül fukara var. fakat buradaki ile farklı?


Fatiha't-ül Fukara
Besmele
Allahümmec'alniy minelleziyne en'amte aleyhim ve mellektehüm sırra esma'ike ve ce'altehüm min evliya'ike ve metta'tehüm bi-kitabike

Allahümme ekrimniy bi-sırrıl-Fatihati ve vefikniy li-sırrıha ve azhirliy ruhaniyyetiha inneke ala külli şey'in k adir

Allahümme necciniy min-el-gammi vel-hemmi ya münciy el-müminin ve ferric ma ene fiyhi ya müferrice küreb-il-mekrfıbiyn ve en tüsahhir liy abdek-el-uhaydire hadim-el-Fatiha'ti inneke ala külli şey'in kadir.
(On defa Fatiha-i şerife okunacaktır)

Anlamı
Allahım ! Beni, dünya ve ahirette nimetlerine garkeyledi* ğin, esrna-i ilahiyyenin sırlarını temlik buyurduğun, gerçek dostların olan Hak velileri zümresine ilhak ve ithal kıl, beni kitab-ı mübiynin olan Kur'an-ı azim-ül-bürhanın feyiz ve be* reketinden yararlananlardan eyle!..
Allahım ! Beni, Fatiha-i celilenin sırrıyle mükerrem kıl ! O büyük sırra ermekliğime tevfikini esirgeme, onun ruhaniy* yetini bana izhar eyle, muhakkak ki senin her şeye gücün yeter.
Allahım! Beni bütün gam ve kederlerden, yeis ve elem* lerden koru ve kurtar, ey mü'min kullarına necat veren ulu Allahım ! üzerinde bulunduğum ve riza-i ilahiyyene beni ilete* ceğini umduğum bu dosdoğru yolu bana aç ve kolaylaştır. Bütün gam ve kederleri, bütün yeis ve elemleri gideren, sınık kalpleri sevindiren ancak sensin. Bana Hızır aleyhisselamın varisieri olan ve insanları doğru yola ileten, müşküllerini hal* leden kullarını yetiştir ve beni Fatiha-i celileye hizmet eden
kullarınla hemhal eyle.. Muhakkak ki, senin her şeye gücün yeter.

Hanife 26.09.19 00:28

Allah razı olsun

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Serap karaca 16.10.19 11:22

Güzel paylaşım Allah tazı olsun sizden sayfada birmkaç arkadaşın belirttiği gibi bende onlar gibi yeni başlayanlardanım bunu belirtmek isterim ki ayetel kursi okumak dışındaki çoklu dayılarda okuyunca nasıl bir koruma yapmamamız gerekiyor

fatih1453 19.12.19 22:11

Merhaba Hocam
 
Alıntı:

HavasHoca Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 5104)
Hazreti Ali k.r.v. şöyle buyurmuştur: Fatiha suresini aşağıdaki tertip üzere günde bir (1) defa okuyan kimsenin dünyevi ve uhrevi muradı hasıl olur. Allah Teala insanların kalbini okuyan kimseye musahhar eder ve üzerinden bütün belaları kaldırır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kimselerin olmadığı bir yerde beden ve elbisen temiz olarak güzelce bir abdest aldıktan sonra,
3 İhlas 1 Fatiha Okunduktan sonra Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (a.s.)’a tüm peygamber efendilerimize , Âl ve Ashab Efendilerimize ,Ehl-i Beyt hazretlerine ve Pir Muhyiddini Arabi Hz.lerinin ruhu şeriflerine ve bil cümle evliyaullahın ruhlarına hediye ediyoruz.
Şeyh Muhyiddin Arabi r.a. hazretleri şöyle buyurmuştur: Fatiha suresini tertiplendiği şekilde hergün yedi (7) defa okuyan kimse, Dünyevi ve uhrevi maksatlarınada ulaşıp, zafer yolunu elde eder. Allah c.c. ın feyiz ve lutfuyla bu esrara vakıf olur. Halktan gizli ve örtülü olan ğayb alemini temaşe eder. Meleküt aleminden olan ruhanilere muttali olup, ceberüt alemiyle irtibat sağlar. Süfli alemden kopup beka alemiyle tam bir bağlantı kurar. Okumanın şekli şöyledir:

70 defa istiğfar, (Estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyum ve etubü ileyh’)
70 defa salavat getir. (Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed)

Daha sonra aşağıdaki Fatiha nın tertibini 70 defa okuyup, hacetin her ne ise Allah Teala dan iste. Şüphesizki Allah c.c. okuyanın hacetini o gün belkide o saat içerisinde yerine getirir. Okuyan kimseye birçok kalb ve esrar kapıları açılır. Allah Teala hazretleri lütfi keremiyle okuyanı zengin eder.

Şerif Buhari r.a. hazretleri der ki; Fatiha suresini bu tertip üzere hergün 7 defa okuyan kimse dünya ihtiyaçlarından hiç kimseye muhtaç olmaz ve Allah Teala okuyana ğayb kapılarını açar.
Fatiha suresinin her yedi Ayetinden biri haftanın bir gününe karşılık konmuştur. O günlerde tasarruf edecek ulvi ve süfli alem den olan ruhanilerle beraber, günlerin isimleri ile harfleride yerleştirilmiştir.

Fatiha suresi nin tertibi budur:

“Bismillâhirrahmânirrahîm.
Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Yâ Hayyü Yâ Kayyûmu ecib Yâ Rûkyâîl. Semîan mutîan ente ve huddâmeke Müzhib. Bi hakki Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Ve bi hakkil Hayyil Kayyûmi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Elvehan elvahan elvahan elacele elacele elacele essaate essaate essaate.

Errahmânirrahîm. Yâ Raûfu Yâ Atûfu ecib Yâ Cebrâîl aleyhisselâm. Semîan mutîan ente ve huddâmeke Ebyad. Bi hakkir Rahmânirrahîmi Ve bi hakkir Raûfil Atûfi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Hevzah.

Mâliki yevmiddîn. Yâ mukallibel kulûbi vel ebsâri ecib Yâ Semsemâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Ahmer. Bi hakki Mâliki yevmiddîn. Ve bi hakki mukallibel kulûbi vel ebsâri ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Taykel. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Yâ Serîu Yâ Karîbü ecib Yâ Mîkâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Bürkân. Bi hakki İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Ve bi hakkis Serîil Karîbi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Mensa’. İhdinas sirâtal müstakîm. Yâ Kadiru Yâ Muktediru Ecib Yâ Sarfeyâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Şemhûreş bi hakki İhdinas sirâtal müstakîm. Ve bi hakkil Kadiril Muktediri ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Faskar.

Sirâtallezîne enamte aleyhim. Yâ Alîmü Yâ Hakîmü. Ecib Yâ Anyâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Zevbeah. Bi hakki Sirâtallezîne enamte aleyhim. Ve bi hakki Alîmil Hakîmi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Şetsah.Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Yâ Kâhiru Yâ Azîzü ecib Yâ Kesfeyâîl. semîan mutîan ente ve huddâmeke Meymûn. Bi hakki Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Ve bi hakkil Kâhiril Azîzi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Zadzağ.

Aksemtü aleyküm Yâ Melâiketir rûhâniyeti minel ulviyyâti ves süfliyyâti ve Yâ huddâme fâtihatil kitâbi ecîbûnî ve ümiddûnî ve a’yinûnî fî cemîı ümûrî elvâhan elvâhan elacele elacele essâate essâate bi hakkis sebıl mesânî vel kurânil azîm. Ve bi hakkil esrâri vel berekâti fîhâ bi hakki mâ ta’tekıdûnehü minel azameti vel bürhâni ve bi hürmeti seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm. Allâhümme sehhirlî abdikel refrefil Uhaydar inneke alâ külli şeyin kadîr. Bi rahmetike yâ erhamer râhimîn.”

Anlamı:
Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Yâ Hayyü Yâ Kayyûm. Ey Rûkyâîl. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Müzhib. Elhamdülillâhi rabbil âlemîn hakkı için. Elhayyül kayyûm hakkı için cevap ver. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Çabuk, acele ve hemen şimdi.
Errahmânirrahîm. Yâ Raûf Yâ Atûf. Ey Cebrâîl aleyhisselâm. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Ebyad. Errahmânirrahîm hakkı için. Raûf ve Atûf hakkı için cevap ver. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Hevzah. Mâliki yevmiddîn. Ey kalbleri ve gözleri çeviren Ey Semsemâîl! İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Ahmer. Mâliki yevmiddîn hakkı için. Kalpleri ve gözleri çeviren Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Taykel. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Yâ Serîu Yâ Karîbü (Ey süratli ve yakın olan) Ey Mîkâîl. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Bürkân. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn hakkı için. Serîul karîb hakkın için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Mensa’.İhdinas sirâtal müstakîm. Yâ Kadiru Yâ Muktediru. Ey Sarfeyâîl İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Şemhûreş. İhdinas sirâtal müstakîm hakkı için. Elkâdirul müktedir hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Feskar. Sirâtallezîne enamte aleyhim. Yâ Alîmü Yâ Hakîmü. Ey Anyâîl! İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Zevbea. Sirâtallezîne enamte aleyhim hakkı için. Alîmül hakîm olan Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallalâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Şetsah. Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Yâ Kâhiru Ya Azîzü Ey Kesfeyâîl. Sen ve hizmetçin Meymûn işiterek ve itaat ederek cevap verin. Kâhirul azîz olan Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Zadzağ. Ey rûhani Melekler! Ey ulvi ve süfli alemde olan Melekler. Ey Fâtiha nın hizmetçileri. Cevap verin ve bana gelin. Bana medet edin ve yardımda bulunun. Bütün işlerimde benden yana olun. Elvâhan elvâhan elacele elacele essâate essâate. Yedi Ayetli Fâtiha ve Kurâni azim hakkı için. Fâtiha ve Kurân da bulunan esrar ve bereketler hakkı için. Sizin itikat ettiğiniz azamet ve bürhan hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Allahım kulun olan Errefrefil UHAYDAR’ı bana musahhar edip emrime ver. Çünkü sen her şeye kadirsin. Senin rahmetinle bunu istiyorum. Sen merhamet edenlerin en çok merhamet edicisin.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ يَاحَىُّ يَاقَيُّومُ اَجِبْ يَارُوقْيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ مُذْهِبْ بِحَقِّ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَبِحَقِّ الْحَىِّ الْقَيُّومِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ اَبْـجَدْ اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ يَارَؤُفُ يَاعَطُوفُ اَجِبْ يَاجَبْرَائِيلْ عَلَيْهِ السَّلاَمْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ اَبْيَضْ بِحَقِّ اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَبِحَقِّ الرَّؤُفِ الْعَطُوفِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ هَوْزَحْ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ يَامُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَاْلاَبْصَارِ اَجِبْ يَاسَمْسَمَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ اَحْمَرْ وَبِحـَقِّ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ وَبِحَقِّ مُقَلِّبَ
الْقُلُوبِ وَاْلاَبْصَارِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ طَيْكَلْ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَايَِّاكَ نَسْتَعِينُ يَاسَرِيعُ يَاقَرِيبُ اَجِبْ يَامِيكَائِيلْ سَمِيعَا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ بُرْقَانْ َبِحَقِّ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَايَِّاكَ نَسْتَعِينُ وَبِحَقِّ السَّرِيعِ الْقَرِيبِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ مَنْسَعْ اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمُ يَاقَادِرِ يَامُقْتَدِرِ اَجِبْ يَاصَرْفَيَائِيلْ سَمِيعا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ شَمْهُورَشْ وَبِحَقِّ اِهْدِنَاالصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمُ وَبِحَقِّ الْقَادِرِ الْمُقْتَدِرِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ فَصْقَرْ صِرَاطَ الَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ يَاعَلِيمُ يَاحَكِيمُ اَجِبْ يَاعَنْيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ زَوْبَعَةُ وَبِحَقِّ صِرَاطَ الَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ وَبِحَقِّ الْعَلِيمِ الْحَكِيمِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ شَتْثَخْ غَيْرِالْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّالِينَ يَاقَاهِرُ يَاعَزِيزُ اَجِبْ يَاكَسْفَيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ مَيْمُونْ وَبِحَقِّ غَيْرِالْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّالِّينَ وَبِحَقِّ الْقَاهِرِ الْعَزِيزِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ ذَضْظَغْ اَقْسَمْتُ عَلَيْكُمْ يَامَلاَئِكَةِ الرُّوحَانِيَّةِ مِنَ الْعُلْوِيَّاتِ وَالسُّفْلِيَّاتِ وَيَاخُدَّامَ فَاتِحَةِ الْكِتَابِ اَجِيبُونِى وَاُمِدُّونِى وَاَعْيِنُونِى فِى جَمِيعِ اُمُورِى اَلْوَاحًا اَلْوَاحًا اَلْعَجَلَ اَلْعَجَلَ اَلسَّاعَةَ اَلسَّاعَةَ بِحَقِّ السَّبْعِ الْمَثَانِى وَالْقُرْآنِ الْعَظِيمِ وَبِحَقِّ اْلاَسْرَارِ وَالْبَرَكَاتِ فِيهَا بِحَقِّ مَا تَعْتَقِدُونَهُ مِنَ الْعَظَمَةِ وَالْبُرْهَانِ وَبِحُرْمِةِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ اَللَّهُمَّ سَخِّرْلِى عَبْدِكَ الْرَفْرَفِ اْلاُحَـيْضَرْ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرْ بِرَحْمَتِكَ يَااَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

Kaynak: Usulül Bast İdris ÇELEBİ


Hocam merhaba bu idris çelebi kimdir çok merak ettim nette çok araştırdım tam bir şey bulamadım yurt dışından eski kitapları alıp türkçe'ye çeviriyor o kadarını biliyorum.

Harezmi 19.12.19 23:09

Alıntı:

fatih1453 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 305019)
Hocam merhaba bu idris çelebi kimdir çok merak ettim nette çok araştırdım tam bir şey bulamadım yurt dışından eski kitapları alıp türkçe'ye çeviriyor o kadarını biliyorum.

Vefat etti bu işlere lk başladığında bizim bir dayının yanına gelmişti dayıda gerçekten hüddamlı bir zattı idris çelebinin hüddamlı olduğunu iddaa etselerde gerçekte hüddamı felan yoktu

Myles23 06.05.20 05:11

Havas Hocam öncelikle ellerinize emeğinize sağlık.Fatiha süresi günde (1) Defa dediğiniz terkip yani 70 defa istiğfar 70 defa selavat ve 70 defa fatiha süresinin tertibi anlamına gelen yazımı ?

kadirGebze 25.05.20 18:18

Alıntı:

HavasHoca Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 64689)
Türkçe mealinide okuyup dikkat ettiğinizde Fatiha suresinin görevlisi olan hadimleri olan meleklerden yardım istenmektedir.Fatiha suresinin hadimleri bu azimet ile inşallah sizlere yardım edecektir.

Bunu tertibi yapıcam allahın izni ile eksik birşey varmı hocam

twennywann 25.05.20 20:24

Alıntı:

kadirGebze Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 342558)
Bunu tertibi yapıcam allahın izni ile eksik birşey varmı hocam

Eksiksiz yazmış Hocamız

kozalak 30.06.20 15:14

Alıntı:

HavasHoca Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 5104)
Hazreti Ali k.r.v. şöyle buyurmuştur: Fatiha suresini aşağıdaki tertip üzere günde bir (1) defa okuyan kimsenin dünyevi ve uhrevi muradı hasıl olur. Allah Teala insanların kalbini okuyan kimseye musahhar eder ve üzerinden bütün belaları kaldırır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kimselerin olmadığı bir yerde beden ve elbisen temiz olarak güzelce bir abdest aldıktan sonra,
3 İhlas 1 Fatiha Okunduktan sonra Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (a.s.)’a tüm peygamber efendilerimize , Âl ve Ashab Efendilerimize ,Ehl-i Beyt hazretlerine ve Pir Muhyiddini Arabi Hz.lerinin ruhu şeriflerine ve bil cümle evliyaullahın ruhlarına hediye ediyoruz.
Şeyh Muhyiddin Arabi r.a. hazretleri şöyle buyurmuştur: Fatiha suresini tertiplendiği şekilde hergün yedi (7) defa okuyan kimse, Dünyevi ve uhrevi maksatlarınada ulaşıp, zafer yolunu elde eder. Allah c.c. ın feyiz ve lutfuyla bu esrara vakıf olur. Halktan gizli ve örtülü olan ğayb alemini temaşe eder. Meleküt aleminden olan ruhanilere muttali olup, ceberüt alemiyle irtibat sağlar. Süfli alemden kopup beka alemiyle tam bir bağlantı kurar. Okumanın şekli şöyledir:

70 defa istiğfar, (Estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyum ve etubü ileyh’)
70 defa salavat getir. (Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed)

Daha sonra aşağıdaki Fatiha nın tertibini 70 defa okuyup, hacetin her ne ise Allah Teala dan iste. Şüphesizki Allah c.c. okuyanın hacetini o gün belkide o saat içerisinde yerine getirir. Okuyan kimseye birçok kalb ve esrar kapıları açılır. Allah Teala hazretleri lütfi keremiyle okuyanı zengin eder.

Şerif Buhari r.a. hazretleri der ki; Fatiha suresini bu tertip üzere hergün 7 defa okuyan kimse dünya ihtiyaçlarından hiç kimseye muhtaç olmaz ve Allah Teala okuyana ğayb kapılarını açar.
Fatiha suresinin her yedi Ayetinden biri haftanın bir gününe karşılık konmuştur. O günlerde tasarruf edecek ulvi ve süfli alem den olan ruhanilerle beraber, günlerin isimleri ile harfleride yerleştirilmiştir.

Fatiha suresi nin tertibi budur:

“Bismillâhirrahmânirrahîm.
Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Yâ Hayyü Yâ Kayyûmu ecib Yâ Rûkyâîl. Semîan mutîan ente ve huddâmeke Müzhib. Bi hakki Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Ve bi hakkil Hayyil Kayyûmi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Elvehan elvahan elvahan elacele elacele elacele essaate essaate essaate.

Errahmânirrahîm. Yâ Raûfu Yâ Atûfu ecib Yâ Cebrâîl aleyhisselâm. Semîan mutîan ente ve huddâmeke Ebyad. Bi hakkir Rahmânirrahîmi Ve bi hakkir Raûfil Atûfi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Hevzah.

Mâliki yevmiddîn. Yâ mukallibel kulûbi vel ebsâri ecib Yâ Semsemâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Ahmer. Bi hakki Mâliki yevmiddîn. Ve bi hakki mukallibel kulûbi vel ebsâri ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Taykel. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Yâ Serîu Yâ Karîbü ecib Yâ Mîkâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Bürkân. Bi hakki İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Ve bi hakkis Serîil Karîbi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Mensa’. İhdinas sirâtal müstakîm. Yâ Kadiru Yâ Muktediru Ecib Yâ Sarfeyâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Şemhûreş bi hakki İhdinas sirâtal müstakîm. Ve bi hakkil Kadiril Muktediri ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Faskar.

Sirâtallezîne enamte aleyhim. Yâ Alîmü Yâ Hakîmü. Ecib Yâ Anyâîl semîan mutîan ente ve huddâmeke Zevbeah. Bi hakki Sirâtallezîne enamte aleyhim. Ve bi hakki Alîmil Hakîmi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Şetsah.Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Yâ Kâhiru Yâ Azîzü ecib Yâ Kesfeyâîl. semîan mutîan ente ve huddâmeke Meymûn. Bi hakki Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Ve bi hakkil Kâhiril Azîzi ve bi hakki seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm ve bi hürmetil melâiketil müvekkelîne bi kavâimil arşi Zadzağ.

Aksemtü aleyküm Yâ Melâiketir rûhâniyeti minel ulviyyâti ves süfliyyâti ve Yâ huddâme fâtihatil kitâbi ecîbûnî ve ümiddûnî ve a’yinûnî fî cemîı ümûrî elvâhan elvâhan elacele elacele essâate essâate bi hakkis sebıl mesânî vel kurânil azîm. Ve bi hakkil esrâri vel berekâti fîhâ bi hakki mâ ta’tekıdûnehü minel azameti vel bürhâni ve bi hürmeti seyyidinâ Muhammedin aleyhissalâtü vesselâm. Allâhümme sehhirlî abdikel refrefil Uhaydar inneke alâ külli şeyin kadîr. Bi rahmetike yâ erhamer râhimîn.”

Anlamı:
Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdülillâhi rabbil âlemîn. Yâ Hayyü Yâ Kayyûm. Ey Rûkyâîl. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Müzhib. Elhamdülillâhi rabbil âlemîn hakkı için. Elhayyül kayyûm hakkı için cevap ver. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Çabuk, acele ve hemen şimdi.
Errahmânirrahîm. Yâ Raûf Yâ Atûf. Ey Cebrâîl aleyhisselâm. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Ebyad. Errahmânirrahîm hakkı için. Raûf ve Atûf hakkı için cevap ver. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Hevzah. Mâliki yevmiddîn. Ey kalbleri ve gözleri çeviren Ey Semsemâîl! İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Ahmer. Mâliki yevmiddîn hakkı için. Kalpleri ve gözleri çeviren Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Taykel. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn. Yâ Serîu Yâ Karîbü (Ey süratli ve yakın olan) Ey Mîkâîl. İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Bürkân. İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn hakkı için. Serîul karîb hakkın için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Mensa’.İhdinas sirâtal müstakîm. Yâ Kadiru Yâ Muktediru. Ey Sarfeyâîl İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Şemhûreş. İhdinas sirâtal müstakîm hakkı için. Elkâdirul müktedir hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Feskar. Sirâtallezîne enamte aleyhim. Yâ Alîmü Yâ Hakîmü. Ey Anyâîl! İşiterek ve itaat ederek cevap ver. Sen ve hizmetçin Zevbea. Sirâtallezîne enamte aleyhim hakkı için. Alîmül hakîm olan Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallalâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Şetsah. Ğayril mağdûbi aleyhim veladdâllîn. Yâ Kâhiru Ya Azîzü Ey Kesfeyâîl. Sen ve hizmetçin Meymûn işiterek ve itaat ederek cevap verin. Kâhirul azîz olan Allah hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Arşın ayaklarına müvekkel olan Melekler hakkı için. Zadzağ. Ey rûhani Melekler! Ey ulvi ve süfli alemde olan Melekler. Ey Fâtiha nın hizmetçileri. Cevap verin ve bana gelin. Bana medet edin ve yardımda bulunun. Bütün işlerimde benden yana olun. Elvâhan elvâhan elacele elacele essâate essâate. Yedi Ayetli Fâtiha ve Kurâni azim hakkı için. Fâtiha ve Kurân da bulunan esrar ve bereketler hakkı için. Sizin itikat ettiğiniz azamet ve bürhan hakkı için. Efendimiz hazreti Muhammed sallallâhü aleyhi ve sellem hakkı için. Allahım kulun olan Errefrefil UHAYDAR’ı bana musahhar edip emrime ver. Çünkü sen her şeye kadirsin. Senin rahmetinle bunu istiyorum. Sen merhamet edenlerin en çok merhamet edicisin.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ يَاحَىُّ يَاقَيُّومُ اَجِبْ يَارُوقْيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ مُذْهِبْ بِحَقِّ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَبِحَقِّ الْحَىِّ الْقَيُّومِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ اَبْـجَدْ اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ يَارَؤُفُ يَاعَطُوفُ اَجِبْ يَاجَبْرَائِيلْ عَلَيْهِ السَّلاَمْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ اَبْيَضْ بِحَقِّ اَلرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَبِحَقِّ الرَّؤُفِ الْعَطُوفِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ هَوْزَحْ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ يَامُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَاْلاَبْصَارِ اَجِبْ يَاسَمْسَمَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ اَحْمَرْ وَبِحـَقِّ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ وَبِحَقِّ مُقَلِّبَ
الْقُلُوبِ وَاْلاَبْصَارِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ طَيْكَلْ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَايَِّاكَ نَسْتَعِينُ يَاسَرِيعُ يَاقَرِيبُ اَجِبْ يَامِيكَائِيلْ سَمِيعَا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ بُرْقَانْ َبِحَقِّ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَايَِّاكَ نَسْتَعِينُ وَبِحَقِّ السَّرِيعِ الْقَرِيبِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ مَنْسَعْ اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمُ يَاقَادِرِ يَامُقْتَدِرِ اَجِبْ يَاصَرْفَيَائِيلْ سَمِيعا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ شَمْهُورَشْ وَبِحَقِّ اِهْدِنَاالصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمُ وَبِحَقِّ الْقَادِرِ الْمُقْتَدِرِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ فَصْقَرْ صِرَاطَ الَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ يَاعَلِيمُ يَاحَكِيمُ اَجِبْ يَاعَنْيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ زَوْبَعَةُ وَبِحَقِّ صِرَاطَ الَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ وَبِحَقِّ الْعَلِيمِ الْحَكِيمِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ شَتْثَخْ غَيْرِالْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّالِينَ يَاقَاهِرُ يَاعَزِيزُ اَجِبْ يَاكَسْفَيَائِيلْ سَمِيعًا مُطِيعًا اَنْتَ وَخُدَّامَكَ مَيْمُونْ وَبِحَقِّ غَيْرِالْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّالِّينَ وَبِحَقِّ الْقَاهِرِ الْعَزِيزِ وَبِحَقِّ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ وَبِحُرْمَةِ الْمَلاَئِكَةِ الْمُوَكَّلِينَ بِقَوَائِمِ الْعَرْشِ ذَضْظَغْ اَقْسَمْتُ عَلَيْكُمْ يَامَلاَئِكَةِ الرُّوحَانِيَّةِ مِنَ الْعُلْوِيَّاتِ وَالسُّفْلِيَّاتِ وَيَاخُدَّامَ فَاتِحَةِ الْكِتَابِ اَجِيبُونِى وَاُمِدُّونِى وَاَعْيِنُونِى فِى جَمِيعِ اُمُورِى اَلْوَاحًا اَلْوَاحًا اَلْعَجَلَ اَلْعَجَلَ اَلسَّاعَةَ اَلسَّاعَةَ بِحَقِّ السَّبْعِ الْمَثَانِى وَالْقُرْآنِ الْعَظِيمِ وَبِحَقِّ اْلاَسْرَارِ وَالْبَرَكَاتِ فِيهَا بِحَقِّ مَا تَعْتَقِدُونَهُ مِنَ الْعَظَمَةِ وَالْبُرْهَانِ وَبِحُرْمِةِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ الصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ اَللَّهُمَّ سَخِّرْلِى عَبْدِكَ الْرَفْرَفِ اْلاُحَـيْضَرْ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرْ بِرَحْمَتِكَ يَااَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

Kaynak: Usulül Bast İdris ÇELEBİ

hergün tertiplendiği şekilde 7 defa denmiş ya, (3ihlas 1fatiha )×7 + (70 istiğfar 70 salavat) ×7 + 70 tertip x7 olarak mı yoksa sadece tertibi günlük 7 kere mi okuyoruz ? kafam karıştı :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

HavasOkulu.Com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147