Namazi terk edenler hakkında varid olan rivayetler. - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > islam & Tasavvuf > ibadetler > Namaz

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 28.11.20, 00:49
Üye
 
Üyelik tarihi: 02.10.19
Bulunduğu yer: Earth
Mesajlar: 56
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Namazi terk edenler hakkında varid olan rivayetler.

Rasulullah sallallahu aleyhi sellem den rivayet olundu ki şöyle buyurduğu rivayet olundu.Çocuklarınıza abdesti ogretin kucuk cocuklariniza guzelcene ogretin 4-5 yasinda cocuklar kendilerini anlamaya basliyorlar.
cocuklariniza abdestin farzlarını sünnetlerini ve hükümlerini ogretin cunku kiyamet gunu onlardan siz mesulsünüz ama ogrettin ilgilendin fakat her dakikada hatırlatacak durumunuz yok ama öğretemediniz zaman kıyamet gününde azabı en şiddetli olan gibidir ondan siddetli azab kimsede olmayacak hanimi cocuklarini cahil bırakanlar namaz abdest ehli sünnet itikadi ogretmenler. namazin islamda nasibi buyuktur. islamdaki en buyuk hisse namaza ayrilmistir. imandan sonra namaz gelir. şirkten sonra en büyük günah namazsızlıktr.
gunumuzde namaz kilanlarin azligi namaz kılmama eylemini insana normal gelmektedir. bu nasil normal gelebilir !!! ibni hazm ben islamda şirkten sonra namazın terkinden daha buyuk bir gunah bilmiyorum demektir. hadisi şeriflerde ise sirk ile mumin arasinda namazin terki vardir diye bahsediliyor.Tembelliginden sebep terkeden kafir demiyoruz ama dogru durust bir mümin olamaz tabi ki ne lüzum var namaz kılmaya namaz kilmadan da olur diye bir kisi gunluk yasamini ve hayatini geçirse o kişinin sonu iyi olmaz namazi inkara kadar gider bu kisinin yasantisi. imanini nasil kurtaracak. o kadar namaz kilan sabah kadar , akşama kadar abdest alan imanini zor kurtarır bu zamanda bir de namazı hiç kılmayanın durumu …

7 yasinda onlara namazi talim edin. kilarlar ise ne guzel kilmazlar ise zorlayin yani kıldırmaya bakin. 10 yasina gelirler ise kilmazlar ise hafif okşayın kalplerini yakin iclerini acitacak muamelede bulunun.
bilin Allah size rahmeti ile muamele etsin. kıyamet günü ilk sorulacak şey namaz. namzini 5 vakit vakti vaktine kilarsa kazaya birakmamaya dikkat edecek. en azından farzlar farzlari yerine getirir ise azaba uğramış kişi sünnetleri de uygulamaya dikkat etmelidir. farzları tamamlar ise azaptan kurtarir. namazi kabul olur diğer amelleri de kabul olur orucu hacci zekati sadakasi hayri hasenesi ilmi ameli vb.

namazi dogru kilmazsa namazi kilsa bile reddedilir. kazaya bırakmayı alışkanlık haline getirirse. namazi tam kılmayanın ameli hari dunya kadar salih ameli hayri hasenesi dullara yetimlere fakirlere butun o milyarlari yedirip icirip cömertlik etse bile , her gun nafile oruc tutsa bile, her sene hacca gitse bile namazi tam kilmazsa kıldıkları da reddedilir Allah diğer amellerine ondan kabul etmez. hardal tanesi kadar bir amelini kabul etmez diyor. o zaman bizim cennete gitme ihtimalimi nasil olacak. ahirette nasil hesap verilecek.
bütün amellerin bu namaza tabii namazi da tam kilmadin mi hardal kadar kabul edilmiyor mizanda sevap gunah tartiya konulduğunda kişinin daglar kadar gunahlari var karsisinda bir salih amel koyacaksin ki tarti dengelensin sag tarafi nasil agir bastıracaksın. diger amellerin namazi dogru kilmadigin icin ya da terk ettigin icin kabul olmuyor.

5 vakit namaza tam devam %5 anca vardir. bu nasil bir seydir. yüzde 99 musluman yuzde bes on tam kilan yok ne tehlikeye kaldik ya rabbi

Namazi terk edenler hergun 5 kere lanet ediyorlar.Her farz namazin vakti girdigi zaman cikana kadar müsade var ne zaman artik bir abdestlik bir namazlik kurtaracak kadar vakit kalmadıysa artık kilinmayacagi veya kazaya bırakılacağı anlasiliyor. her farz namaz vaktinde namazi terk eden adama Allah u teala kurtlara ve boceklere varincaya kadar lanet edebilen her lanet edici bin tane lanet ediyor. bir namazda bin lanet 5 vakitte 1 gunde bir adam 5.000 lanet alirsa nasil rahmet alir.
bunun sonucunda huzurumuz kacti, cocugum beni dinlemiyor, ekonomim bozuldu, işim rast gitmiyor, esimle anlasamiyorum kavga ediyorum bosanma noktasina geldim hic kimsenin evinde huzur kalmadi ki 5 vakit namaza devam etmedi ise nasil olacak. lanet demek rahmetten kovmak demektir. rahmetten kovulan adamda huzur olur mu?
Sahitlikleri caiz değildir. islama gore bir mahkemede namaz kılmayanın şahitliği kabul edilmez. selam vermek caiz olmaz. ali haydar efendi evladim selam Allahin rahmetidir kolay kolay herkese verilmez. namaz kılmayana sadaka vermek vacip değildir. kendi adina borc vermez, ayni tavanin altinda bulundurmaz. bunlarin hepsi şu an uygulanabilir cinsten değildir. burada sorun şudur yapıyor musun yapmiyor musun yani namazin onemini anlatiyor musun anlamıyor musun namazi hatırlatıyor musun hatirlamiyor musun bunu yapamıyorsan yandin yaparsan o sorumluluk senden cikar.

mümine düşen namazi terk etmekten musluman kardesini annesi babasi kardesi cocuguna aciklamasi gerekir kim buna uyup tövbe edip namaza başlarsa dünya ahireti kazandi. nasihat hic kar etmezse kiyamet gunu Allah ondan hesabini soracak ve pesine düşecektir.

namazi terk edenler dinleri ve imanları yoktur. kamil mümin olamazlar dogru musluman olamazlar bu kafir anlamina gelmiyor. ehli sünnete göre ama ehli sünnetin cumhuruna göre
namazi birakan kisiye duzgun iman da nasip degildir.

namaz kilmadan oruc tutuyor birisi. orucun sevabını alamaz orucu tutmamanin azabından kurtulur. zekat verilirse bu zekat borcundan duser ama sevap alamaz. hacca giderseler hac borcu duser ama haccin ne sabi varsa alamazlar. sahitlikleri muteber olmaz.

namazi terk edenler dunyada da muazzebtirler azaba dusecektirler ahirette de azaba dusecektirler. dunyadaki azaplarina gelince namazsizlar yurek sikintisindan asla kurtulamayacaklar. dert sahibi olacaklar.

bir adam namazi hizli kiliyor usulüne uygun kılmıyorsa rüku ve secde arasındaki hizlilik özellikle imam i azam in hocasi bir adamin namazi bakin hizli pat küt ise diyor coluk cocuga aciyin diyor. evinde ocaginda gecim darligi kesindir diyor. onun için akşemseddin e filanca kisi kizimizi istiyor diye sorduklarinda hele bana adami gosteren adami gordukten sonra hele bana bir müsaade edin dermis namaz da tadili erkan yoksa vermeyin dermis camide 5 vakit ta dili erkan yoksa vermeyin dermis. dunyada yurek sikintisi eksik olmaz fakirligi eksik olmaz. namazsızların basindan musibetler belalar eksik olmaz. ahiretteki azap ates bile zor paklar.

namazi terk edenlerin islamda nasibi yoktur. salihlerin dualarında nasipleri yoktur. bu kadar kisinin edilen dualarda nasibimiz var muslumanim cunku ama namaza devam etmeyenler bunlarin butun evliyanin yaptigi duadan nasibi yoktur.

namazi terk eden ne kadar dua yapsa bir duasi bile goge cikmaz. kabul makamina cikmaz Allah mekandan münezzehtir.
namazi terk edenin rızkı az olur. namaz terk edenin yüzü kara olur. siyah olur nursuz olur meymenetsiz olur ahirete simsiyah cikar.namazsızların kalbi kara olur kati olur namazsızların elbiseleri üzerinde eskir hic hos görünmezler hic giydiklerinin bereketini göremezler. namazi terk eden Allah'tan gayriye tapan gibidir.
Sarap icen icki icen puta tapan gibidir meşhur hadis. namaz Allahin hakki
bir hanede kac kisi var 5 kişi 10 kişi. 1 kisi kilmiyor öbürleri de ona islamin vazifelerini ogretmiyorlar elinden tutmuyorlarsa vazifeni yapmiyorsan Allah hepsinin riziklarini dar eder ve butun hepsinin ahlaklarını bozuk eder huylarini bozuk eder.

ozursuz namazi uc gun terk ederse ozru mazereti yok bunun mazereti nedir basini saklayamayacak kadar hasta olmak. kadında hayız olmak . baygin olmak veya komada olmak veya delirmek aklını kaybetmek

kim özürsüz 3 gün terk ederse Allah u teala 15 bela ile onu müptela kılar
6 si dünyadadır. 3 u olurken 3 u kabirde 3 kıyamet gününde
dünyada olan 6 şey
1- rızkından bereket kaldirilir. 2-omrunden bereket kaldirilir 3- yuzunden salihlerin simasını goruntusunu ceker alir. 4-salihlerin duasinda nasip olmaz 5-ne kadar hayir yapsada iyilik yapsa da sevap almaz 6- hicbir duasi semaya ulaşmaz.
olurken 1- ac olarak olur 2-susuz olarak olur butun dunyanin irmaklarini bogazina bağlasan susuzlugu ve harareti kalkmaz iblisin olum aninda imani calma su ile 3- zelil olarak olur
kabirde olanlar 1- kabri kıyamet gününe kadar kapkaranlık olacak. 2-kıyamet gününe kadar kabrinde ona azap olacak melek gorovlendirilecek 3-kabri cehennem cukurlarindan bir hufle olacak. kıyamet gününde Allah u teala onu kiyamet ortasinda yuzunun ustune surunduren ve Allahin farzlarini zayedenin cezasi budur diye bagiran bir melek gorevlendirecek. butun herkes seni gorecek o halinle dunyada imajim bozulmasin diye neler yapan insan ahirette bütün bunlara görecek bir namaz kilmadigi için Allah u teala hesabini uzun tutacak 50 bin sene
Allahu teala ona nazar etmeyecek rahmeti ile bakmayacak gunahlarindan tezki etmeyecek arindirmayacak ve ona cok acikli aci veren azaplar reva gorecek.

mirac gecesi cehennemde bir takim kavimler gordum onlarin yuzleri atesten kayalar ile derileri soyuluyordu ya cebrail bunlar kimlerdir ya muhammed bunlar yatsi namazini kilmadan uyuyanlardir

bazi vakitler yazin uzun oldugu gunler yatsi 11 civari saatlere denk gelmektedir yatsiyi 12 den sonra kılmak mekruh olur

peygamberin ardindan kotu kavimler türedi namazi zayi ettiler sehvetlerine uydular keyiflerinin pesine düştüler yakinda cehennemin dibindeki gayya kuyusuna kavusacaklar.

kasten mazeretsiz 1 kere ikindi namazini kilmasak gecmis butun sevaplari silinir.

Kaynak: ahmet mahmut unlu 22.08.2019 sohbeti

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 06.12.20, 22:35
Üye
 
Üyelik tarihi: 02.10.19
Bulunduğu yer: Earth
Mesajlar: 56
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

NAMAZ KILMAYAN BELKİ K FİR OLMAZ AMA...

Cehennemliklerin ortak suçları 4 kalemde özetleniyor demek ki kiyameti inkar etmek, sıradan adam olmak, kamuoyu adam olmak, açla ilgilenmemek, ve namaz kılanlardan olmamak.

Bu bize Şu şuuru veriyor. Namaz kılanlardan diye bir kimlik ispat edememiş olmak benim kimliğinde namazlı adamdır diye bir belirgindir renk yoksa imanımda bir sıkıntı olmaz.
Allah'ın izniyle Çünkü namaz kılmayan kafir değil ama her bir kafir bu baraji geçmiş kâfirdir Evet ehli sünnetin imani şudur namaz kılmamak kafirlik değildir ama cehennemde kıyameti inkar ettiği için cennet cehennem yok dediği için kavrulan kafirler namaz kılanlardan olmama barajı'ndan sonra O noktaya gelmişlerdir.

Evet her kol ağrısı kanser değildir ama bütün göğüs kanseri yaşayanlar kol ağrısı yaşarlar. Evet göğsündeki her sıkışıklık kalp krizi değil ama bütün kalp krizi Yaşayanlar Bir göğüs sıkışıklığı yaşamışlardır önce. Evet Üç vakit beş vakit beş sene 10 sene 20 sene 50 sene bile namaz kılmayan namaz kılanlardan olma vasfı niteliği kazanamayan kafir değildir, ama bütün kafirler bu vasıfla cehennemde bulunacaklar. Bu ne demek evet kafir degil Namaz kılanlardan vasfını almamak kâfirlik değil ama her kafir bu vasfı taşıyor.

Evet pişirdiğin yemek kafirle veya müminle insanla, hayvanla paylaşmak zorunda olduğum bir yemek değildir. Allah Teala yemeğinden başkasına yedirmeye ne kafir demiyor imanı bozan bir şey değil bu ama pişirdiğin den vermeyen cimrilik bu tür cimri cehennemde ebedi kalacak kafirin karakteridir mumin Buna da dikkat eder.

kaynak :Nurettin Yıldız
hayat rehberi-namaz ey muminler

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

---------- Post added 06.12.20 at 22:36 ----------

Namaz kılmamak, bir müslümanın kendisine yapabileceği en büyük zulümdür

Değerli dostlar Bir işin yanlış yere konmasına zulüm denir. Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz geçmişe ait bir hikayeyi naklederken buyuruyor ki adamın biri öküzü ile tarlasını sürüyormuş. O arada da üşenme başlamış hazır sürerken bu hayvan sırtına da bineyim ben yürümeyim diye düşünmüş. öküzün sırtına binmiş dehlemiş hayvanı öküz kafasını çevirmiş be adam Allah beni binmek için yaratmadı demiş. Adam da şaşırmış Sübhanallah Öküz de konuşur mu demiş. Bir işi yanlış yapmak binilmeyecek bir öküze binmek öküzü bile konuşturur Çünkü zulümdür Bu, zulüm bir işi yerinde olmayacak şekilde yapmanın adıdır. niye filanca kırbaçla filanca dövdü dediğinde insanlar bu zulümdür diyoruz Çünkü kırbaçla insana vurulmaz yanlış bu uygulama olduğundan dolayı kırbaçlanması bir insanın zulümdür deriz. iblis Allah'a secde etmesi gerekirken dikkafalılık yaptığı için en büyük zulümlerden birisini yaptı. Çünkü Allah'ın önünde kul olarak kalmalı dikbaşlılık yaparsan zalım olursun. en büyük zalim zulüm çetesinin başı iblistir. ilk ve en büyük isyanı O yaptığı için aynı şekilde Allah'a secde etmesi gereken bir insan secdeyi reddettiği zaman kulluk pozisyonunu yanlış yerde değerlendirdiği için oda zalimdir her kafir Zalimdir her kafir neden zalimdir yanlış yerde duruyor bir defa Ondan dolayı fasık Yani Allah'ın haramlarından birisini açıkça işleyen ve tövbe etmeyen Zalimdir Çünkü Mümin de olsa insan Allah'a itaat pozisyonunda kalması gerekir. Allah'a İsyan pozisyonuna geçtiği zaman bir insan o zalimdır Çünkü yaptığı iş Evet ikinci insana bir zarara dönüşmüyor Ama kendine zarar Ediyor İnsan kendisinin de zalimi olur İblis kendisinin zalimi oldu ama firavun hem kendine zulmetti hem Başka insanlara zulmetti zulümde zirveyi yakaladı

Demek ki Kardeşler Zulüm bir şeyi yersiz yapmanın adıdır. insan boyun büküp Allah'a itaat etmesi gerekirken dikkafalılık yapar isyan ederse zalım olmuş olur bu zulümü kendi kendini yakan bir zulümdür ama zulümdür.

Nurettin Yildizdan alinti.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 06.12.20, 23:04
Üye
 
Üyelik tarihi: 02.10.19
Bulunduğu yer: Earth
Mesajlar: 56
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Peygamberimizin namazı terkedenlere tavsiyesi - Nihat Hatipoğlu ile Kuran ve Sünnet

Hazreti peygamber Namazı terk edenleri hangi musibetlerle Efendim musibetlerle karşılaşacaktır Hangi şeylerle Peygamberimizin namazı terk edenlere uyarıları Peygamberimizin namazı terk edenlere uyarısı.

Hem maddi uyarı olabilir hem manevi uyari olabilir. Peygamberimizi namazını Peygamber Efendimiz namazı terk edenlerin halini şöyle anlatıyor. bir defa diyor yüzlerinde ilahi Nur tecellisi olmaz yüzünde nur tecellisi olmaz Nuru kaybolur bakınız zaten namaz kılan yüzünde bir yakınlık vardır. Şimdikiler buna ne diyorlar elektrik elektrik aldık diyorlar.Biz yüzünde olun diyor bir bir şey var diyor işte bu ne olur bu ne olur Tabii bu evlilik programlarında gördüğümüz elektrik benzemiyor bu ayrı bir elektrik. o hani manevi bir tatlılık var Tatlı olur tam cümle yerini buldu namaz kılanlar yüzü tatlı olur.

Bu yakışıklılar çirkinlikle filan ilgili bir şey değil bu olur mu namaz kilanin yuzu tatli Olur yüzü ekşi olamaz. namazı kılan da ama terk eden de Nuru olmaz

2-namazı terkedenin rızkından Bereket kalkar. Evet çok kazanır çok gider kazanır biriktirir verir evlatları yerler yerken de küfür ederler. bizim babamız uğraştı uğraştı bize bıraktı ama agir cümlelerde söylerler cümleleri boş yaşadığı Efendim bize bıraktı Biz de işte ben söylemiyorum özellikle Tabii ki böyle kötü şeyler söylerler.
Benim evlatları haram kazanan ve namazı hakikaten tam terk etmiş her şey dört dörtlük kilandan bahsetmiyorum Ama bu hiç sıkılmıyor mu bırakmış arada bir kaçırıyor ayrı mesele kazayla ilgisi yok bu kilmiyor. yolu camiden gecmiyor camiyi görünce kopru zannediyor başka tarafa doğru sapıyor. camiyi görünce cami beni görmesin diye başını diğer tarafa çeviriyor O da camiyi gömüyor camide ona bakmıyor. o adamın malında rızkına Bereket olmaz çok zengindir çok bırakır mutsuzdur, mutsuzdur Çünkü sonsuz bir aleme girecek o alemde hesaba çekilecek mutsuzdur endişesi var korkusu var Çünkü Allah ile arasi iyi degil Allah ile arası iyi olmayanın hiçbir şeyle arası iyi olmaz ne Azrail ile arası iyi olur Ne Mikail ne de ne israfil'e daha fazla Meleklerle ne Yazıcı Meleklerle hic biri ile arası iyi olmaz.

Namazı terk edenin rizki daralir. yani gelecek olan yollar kapanabilir bir şey daha söyleyeyim, rızık konusunda tam zıttı olabilir su gibi akar ya yağmur gibi kötü adamın üzerine mal mülk Dünya menfaat akabilir onun cehennemdeki yerini kızıştırmak içindir Hepsi burada.

Durumu iyi olan adam sağına baksın soluna baksın Allah'la arasındasın Allah ile arası iyiyse sevinsin. Allah'a da arası kötüyse endişe etsin, malını namazı terk eden evladının hayrını görmez. yani evladın hayırlı görmez şu anlamda evladı ona pek evlatlık yapmaz onu unutur terk eder. dikkat edin Bakın şu ailelere bakın bölünmüş parçalanmış ailelere % 80'inde istisnalar vardır Tabii ki bazen dindar olan ailelerde de olabiliyor Maalesef bu ama orada bir problem vardır bir yerde. Güven yani intizam içtenlik ve benzeri şeyler kaybolur gider.

Ailesinde huzur kalmaz ailesinde huzur kalkar. Namazı terk edenin durumu bu dur.

Namazı terk edenin ahiret güveni kalmaz Çünkü mahşere gidecek Allah'ın huzurunda ne yapacaksın kim Allah demeyecek mi Niye yapmadın Bunu ben emrettim kitapta yazdım namazı kıl dedim , gündüzün iki ucunda Gecenin bir ucunda bir tarafında gündüzün iki ucunda namazı kıl namazı orta Namaza devam edin dedi zekatı verin dedi değil mi namazla ilgili o kadar ömürleri anlatırken namazı ikame ederler sadece kılarlar değil namazın ahlakını da yaşarlar ikame etmek namazı ayakta tutmak yani ahlakı da ayakta tutarlar sadece Eğilip kalkmazlar gibi, bütün bunları terk ettiniz.

Allah huzuruna giderken de Yarabbi ne edeyim ben fırsat bulamadım 60 sene fırsat bulamadı adam ya 60 sene boyunca Fırsat bulamadın Evet bulman lazım namazı terk edenin tamamen terk edenin son nefeste sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Allah teala son nefeste bizi sıkıntısız bıraksın İnşallah Rabbim son nefeste hepimize iman nasip etsin.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 07.12.20, 10:24
Üye
 
Üyelik tarihi: 29.11.20
Bulunduğu yer: Berzah
Mesajlar: 89
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Namazı terk etmenin hükmü meselesi ilim ehli arasında ihtilaf konusu olmuştur. İmam Ahmed bin Hanbel’in meşhur görüşüne göre bir vakit namazı kasten terk eden İslam dininden çıkmıştır tevbe edip namaz kılmaz ise kâfir olarak öldürülür. Sahabenin cumhuruda bu görüştedir. Kuvvetli olan görüşte budur. İmam Ebu Hanife, İmam Şafii, İmam Malik ise kâfir olmayacağını fasık olacağını söylemişlerdir. Namazı terk eden kimsenin cezası için İmam Ebu Hanife öldürülmez namaz kılana kadar darp edilir, hapsedilir demiştir. İmam Şafii ve İmam Malik ise had cezası olarak öldürüleceğini müslüman mezarlığına gömüleceğini söylemişlerdir. İhtilafın olduğu yerde muvahhidlere düşen doğru hareket ise bu ihtilafı Kur-an ve Sünnet’e götürmek ve ortaya çıkan hükme boyun eğmektir.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 12.12.20, 01:11
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
sosyopat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İhtilafın olduğu yerde muvahhidlere düşen doğru hareket ise bu ihtilafı Kur-an ve Sünnet’e götürmek ve ortaya çıkan hükme boyun eğmektir.
İhtilafu ummetun rahmetun hadisindeki kasıt ümmetimin alimleri arasındaki ihtilaf demektir ki müctehid imamlarının ictihadlarinun farklı olmasına işaret.ihtilafı Kur-an ve sünnete götürmek davası fasid ve imamlara tebaiyeti bırakıp Kur-an ve sünnetten ben hüküm çıkarmaya yetkikiyim onlara gerek yok anlamında kendi içinde tuzak bir kafadır. Zaten Kur-an ve sünnete ışığında imamlar meseleyi hal edip hüküm çıkarmışlar aralarında ihtilaf elbet olacak ibda rahmet m Tekrar bunlar ittifak etmedi öyleyse bu us yanlış ben bunu kur-an ve sünnete götürürüm demek gurur ile Kur-an ve sünnetten ben hüküm çıkarabilirim diye azim bir ise soyunmak anlamında dur. Zaten bu uşi imamlar yapmış. Sen onların ihtilâfını cahillere bahane gösterip mezheplerden uzaklaşır mata hizmet eder bu. Zaten 4 hüküm çıkmış hangi imama tabi üşen saba düşen o imamın hükmünü uygulamak yerine bak bunlar ittifak etmedi öyleyse yanlış bu imamlar diye şeytani budaya hizmet eden sapık ve saptırıcı bir gururla tekrar kurana sünnete götürürüm çıkan hükmü bu kurum demek sadedecahmaklik değil ehli sünnete ihanet bidaya hizmettir.Ağızuni kapat. Sen kim o.müctehid imamları kim. Sinek kartalın uçuşuna karışmaz. Gururun yere batsın bu kurana hizmet değil milleti bidaya davet dini yıkmak için çabadır
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ankebut Suresinin Fazilet ve Sırları Hakkında Rivayetler RvP Kuran-ı Kerim 1 20.10.23 16:35
Bu daireler hakkında bilginiz var mı devletiebed Sorularınız 6 20.09.21 13:19
Evini terk edenler için Sadi Celb & Muhabbet & Kısmet 1 08.01.21 15:15
Enbiyâ Suresi’nin Sırları Hakkında Rivayetler desperado Sure ve Ayet Havasları 7 30.05.19 10:32
Taharetin Batıni Anlamı, Terk-i Dünya, Terk-i Ukba Hal Tasavvuf Sohbetleri 0 21.03.19 22:25


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147