Beynim beni korkutuyor ama bunu durduramıyorum - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 24.05.16, 15:11
Acemi
 
Üyelik tarihi: 21.05.16
Mesajlar: 12
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Beynim beni korkutuyor ama bunu durduramıyorum

Arkadaslar merhaba, bu konularla alakalı hicbir bilgim yok.. sizlerin yarısı kadar da dindar değilim. Bu konuları okumayı ve konusmayı cok seviyorum ve merak ediyorum ama bunun iki katı kadar da cok korkuyorum. Bütün forumu neredeyse okudum yeri geldi cok korktum yeri geldi hayretler içinde kaldım. Sizlere hayretler içinde bakıyorum bir nevi cesaretinize hayranca bakıyorum.

ben "ifrit" yazan yeri içimden okumayayım, turkce karakterler ile yazdığınız duaları bi sıkıntı cıkmasın diye korkudan okumadan gecerken siz tutmuş ifrit cağırayım da kontrol edeyim diye bilgi paylaşıyorsunuz.

nickimden den anlaşılacağı gibi ben bu işlerden yıllardır bu kadar korkarken ( ki cok şukur daha en ufak bir temas veya rahatsızlık olmadı ) siz neden korkmuyorsunuz? Size musallat olmasından, rahatsız etmesinden, korkutmasından nasıl oluyorda korkmayabiliyorsunuz? Dusunuyorum ben mi anormalim yoksa siz mi?

Benim en büyük fobim budur kendimi bildim bileli. Yıllardır evde yalnız kalamıyorum, banyo yaparken banyonun kapasını kapatamıyorum, gece gec saatlerde wc ye girerken tedirgin oluyorum, karanlıktan korkuyorum. Biliyorum hepsini ben kafamda kuruyorum. Beynim beni korkutuyor ama bunu durduramıyorum.

Biraz da korkumun üzerine gitmek, biraz da bilgilenmek amacıyla bu foruma kayıt oldum. Bana önerileriniz nedir? Bu korkumu nasıl yenebilirim. Çok şükür inancım tam. Ama kendimi nasıl telkin edebilirim. Sizden yardım ve tavsiye istiyorum.

Şimdiden tesekkurler..
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 24.05.16, 21:29
HeartLess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
 
Üyelik tarihi: 18.08.14
Bulunduğu yer: Dip..
Mesajlar: 3,578
Etiketlendiği Mesaj: 2192 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Güzel kardeşim seni çok iyi anlıyorum aynı korkular inan hemen hemen hepimizde mevcut (bazı istisna kişiler hariç).
Yanlız burada yine şu an sana yapacağım açıklamanın bir benzerini yazmıştım.
Burada paylaşılan bilgiler herkes yapsın ya da yapanlar mutlak başarıya ulaşacaklar diye bir gayret için değildir. Önce niye bu gibi paylaşımlarımız var hemen onu açıklayayım: Sende taktir edersin ki internet ortamı bilgi çöplüğüne dönmüş durumda hemen hemen her türlü bilgi var ama bu bilgilere karşı oluşmuş ayrıca araştırma yapılmadan kaynak gösterilmeden her kafadan ayrı ayrı oluşturulan ve gerçeği hiç ama hiç yansıtmayan bilgilerde mevcut.
Son zamanlarda verilen cümleleri kendi içerisinde harmanlayıp ortaya tamamen farklı bir makale oluşturan robotlar (bilgisayar yazılımları) bile çıkmış.
Şimdi bu durumda bizim burada paylaştıklarımız kaynaklı ya da istişare edilebilecek bilgiler olmak zorunda. Örnek olarak herhangi bir yerde çok sevap bir dua ya da sevgiliniz sizi deliler gibi sevsin adında bir ifrit daveti paylaşılsa sende bunu bilmeden ihtiyacın olduğu için okusan veya uygulamayı yapsan ne olacak?
O zaman işler umduğun gibi gitmeyecek elbette.
O yüzden burada paylaşılanları yap ya da illa yapacaksın diye bir kaide yok. Bilgi sahibi olacaksın. Bir yerde muhabbet duası ya da uygulaması diye gördüğünde, haa bak bu o değil bu başka bir şey için diyebilirsin. Muhabbet uygulaması olmadığını anlarsın.
Sistemi çözmeye başladığında herşey daha kolay olacaktır.
Asıl maksat ve amacınız Allah rızasıdır. Aksine inan izin vermeyiz. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
öLürüm yoLuna öLürümde yine boyun eğmem, yakarım dünyayı uğruna ama sana eğiLmem.. öyLe sInIrsIz öyLe Derin öyLe Çok Severim ki KORKARSIN!! Kuruyup çöLe dönsemde Pare Pare oLsamda YENiLMEM!!..
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 25.05.16, 17:50
Acemi
 
Üyelik tarihi: 21.05.16
Mesajlar: 12
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Yazdığımı okuyunca sanki size eleştirisel olarak yaklaşmışım gibi durmuş. Bu konularda hicbir fikrim yokken zikrimin olması doğru olmaz. o yuzden sizlerin burada verdiği bilgi ve uygulamaların doğruluğunu ölçecek veya eleştirecek bir merci olarak da göremiyorum doğal olarak. Benim sormak istediğim veyahut yardımınızı istediğim konu daha cok kişisel durumum.

ben zaten buradaki uygulama veya duaları kullanarak diğer frekansa gecebilmek veya iletişime gececek ne nitelikte ne de bilgi birikindeyim hocam. ben sizleri bir nevi piskolojik destek verecek dostlar olarak görüyorum. Madem burada az cok birçok rahasızlığa deva olacak careler arıyorsak benim de yıllardır çektiğim bu cin korkusundan ( musallat veya buna benzer bir durumum yok çok şükür belki dinlediğim hikayelerden kaynaklanıyor) dolayı oluşan karanlık, yanlız kalma, yanlız banyoya girme, yanlızken kafamdan korku hikayeleri kurgulama olaylarından kurtulmak için bana yol göstermenizi rica ediyorum arkadaslar..

Tavsiyelerinizi cok ciddiye alacağımı bildirmek isterim. Yapacağınız katkılardan dolayı şimdiden hepinize tesekkur ederim.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 25.05.16, 18:03
HeartLess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator
 
Üyelik tarihi: 18.08.14
Bulunduğu yer: Dip..
Mesajlar: 3,578
Etiketlendiği Mesaj: 2192 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Kardeşim madem tavsiyelerimiz senin için önemli ve dikkate alacaksın o zaman benim sana tek bir tavsiyem var, en yakınındaki Nakşibendi tarikatine gidip tövbe alıp sana söylenilenleri uygulamandır. Eminim bana da bu tavsiyem için dua edersin. Saygılarımla.
__________________
öLürüm yoLuna öLürümde yine boyun eğmem, yakarım dünyayı uğruna ama sana eğiLmem.. öyLe sInIrsIz öyLe Derin öyLe Çok Severim ki KORKARSIN!! Kuruyup çöLe dönsemde Pare Pare oLsamda YENiLMEM!!..
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 25.05.16, 18:24
 
Üyelik tarihi: 17.05.16
Mesajlar: 224
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 30.06.16, 05:40
Çınar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07.05.16
Bulunduğu yer: Smyrna
Mesajlar: 339
Etiketlendiği Mesaj: 40 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşim

Neyden çok korkarsan o senin ilahın olur unutma.. O yüzden böyle şeyleri hiç düşünme Daim olan ALLAH tır.. Korkacaksan ALLAH tan kork ki diğer şeylere korkmaya fırsat kalmasın..

ALLAH CC KAF SURESİ 16. AYETİNDE

Ve lekad halaknâl insâne ve na’lemu mâ tuvesvisu bihî nefsuhu, ve nahnu akrabu ileyhi min hablil verîd

Andolsun ki, insanı Biz yarattık, nefsinin onu ne ile vesveselendirdiğini biliriz ve Biz ona habl-i verid'den (şah damarından) daha yakınız.


ALLAH cc insana bu kadar yakın iken korkmak niye..

Sana nacizane tavsiyem diğer abilerim kardeşlerim daha iyi bilir bol bol çalışırken yürürken aklına her geldiğinde felak-nas okuman

Allah bizi korkularımızdan emin kılsın inşallah..
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 02.09.16, 08:56
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 21.06.16
Bulunduğu yer: Indonesia
Mesajlar: 687
Etiketlendiği Mesaj: 90 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

guncelleme
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 10.09.16, 15:49
PARADOX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 02.03.16
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 781
Etiketlendiği Mesaj: 26 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

kardeşi,m bu üstündeki vesveseyi bir önce üzerinden at ..oku devamlı ..ihlaslı olursan hiç bir varlık sana bişey yapamaz....
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 11.09.16, 01:26
 
Üyelik tarihi: 21.10.15
Mesajlar: 142
Etiketlendiği Mesaj: 22 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun cümlemizden korku kontrol altına alınabilir terbiye edilirse herkezin entersan korkuları olabilir bunun çaresi korkunun türüne bakmak yükseklik korkusu olan biri çaresi uzman bir psikolog telkinle hipnozla artık ilmine göre çözebilir bazen ilaçla vb. şeyler senin korkularının türü de psikolog çözebilir ama en iyisi korkunun türü havas ilmine dahil oldugu icin bunu havas uzmanlarinin tavsiyeleri de cözer bunun yanında bilgilenmek okumak arastirmak da doğru bildin yanlışları gösterir imanın artar ve şöyle bir hal alırsın benim korktum şeyler korkmam gereken seyler degil korkmam gereken Allahtan ayrılmak Allah korkusu ve sevgisini ruhunu benimsetirsen ki bu da kolay bir şey degil o zaman hiç bir korku onun üstüne cıkamaz bunun için de islamı ögrenmek ve yasamak gerek tasavvuf hayatı bunun için önerilir ama yok bu tasavvuf hayatı bana ters geliyor şuan diyosan oku kardesim kuranı oku tefsir oku hadis oku neden yaratıldın ne amaçla dünyaya geldin Allah için bu soruların cevabını araştır zaten inanıyorum ki eğer araştırmaya başlarsan yetmiyecek ve sonunda ille de tasavvuf ille de mürşid gerek diyecen Niyazi Mısri Hz. gibi. Dermân arardım derdime derdim bana dermân imiş,
Bürhân sorardım aslıma aslım bana bürhân imiş.

Sağ u solum gözler idim dost yüzünü görsem deyü,
Ben taşrada arar idim ol cân içinde cân imiş.

Öyle sanırdım ayriyem dost gayrıdır ben gayriyem,
Benden görüp işiteni bildim ki ol cânân imiş.

Savm u sâlât u hac ile sanma biter zâhid işin,
İnsân-ı Kâmil olmaya lâzım olan irfân imiş

Kande gelir yolun senin ya kande varır menzilin,

Nerden gelip gittiğini anlamayan hayvân imiş.

Mürşid gerektir bildire Hakk’ı sana Hakk’al-yakîn,

Mürşidi olmayanların bildikleri gümân imiş.

Her mürşide dil verme kim yolun sarpa uğratır,

Mürşidi Kâmil olanın gâyet yolu âsân imiş

Anla hemen bir söz durur yokuş değildir düz durur,

Âlem kamû bir yüz dürür gören anı hayrân imiş.

İşit Niyâzî’nin sözün bir nesne örtmez Hakk yüzün,
Hakk’dan ayân bir nesne yok gözsüzlere pinhân imiş
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 11.09.16, 02:01
 
Üyelik tarihi: 18.06.16
Bulunduğu yer: ANKARA
Mesajlar: 139
Etiketlendiği Mesaj: 19 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Konuyu önceden görmemiştim.Ama tırsaki kardeşim benim nacizane burada yazılmamış tek tavsiyem olur.Kardeşim eline Kuranı Kerimi al türkçe mealini okuyarak başla.Ki biz bile bunu yaparken eksiğiz.Ama merak edebileceğin birçok şeyi Allah'ın bize gönderdiği kitapta görüyorsun.Oku diyerek başlayan bir kitabı gönderen Allah bize sormayacak mı.,Okudun mu diye ?
Yusuf İslamın bir sözünü hatırlatmak isterim.
Ben önce islamiyeti Kuranı Kerimi tanıdım müslümanları tanısaydım islamiyeti seçemezdim.Ben bu sözü çok seviyorum.
Bizim en büyük hatamız en büyük kaynak dururken hep uzaklarda aramak oluyor birşeyleri zaten elimizin altında belki herşeyini detaylarına anlamayabiliriz.Allah lütfederse onuda anlarsın bir bakıyorsun bir yol açılıveriyor kendiliğinden buraya gelmek yollardan bir tanesi zaten.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
eksik, etmeyin, lutfen, tavsiyelerinizi


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Muhyiddin ibn-i Arabiden Tavsiyleler (Mutlaka Okuyun) HeartLess Tasavvuf & Tarikatler 16 23.05.21 17:49
Davet-ul Esma-ül Hüsna Naim Esmaül Hüsna 3 09.03.21 17:54
ibn-i Arabi'den Tavsiyeler Och Tasavvuf & Tarikatler 6 24.09.20 07:27
Esma-i idrisiyye Lokman Esmai idrisiyye 35 21.03.19 21:16
Münaacat-ı Şabaniye aşk Dualar & Dua Kardeşliği 3 05.02.18 21:52


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147