Akupresur, parmak basıncı ile tedavi nasıl yapılır? - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 01.10.16, 19:28
Manevi
 
Üyelik tarihi: 07.04.15
Mesajlar: 1,147
Etiketlendiği Mesaj: 53 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Akupresur, parmak basıncı ile tedavi nasıl yapılır?

Akupresur, parmak basıncı ile tedavi nasıl yapılır?

---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:28 ----------

EFT nedir?
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 03.03.20, 09:00
Och Och isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 23.11.17
Bulunduğu yer: Tuna Boyunda
Mesajlar: 6,348
Etiketlendiği Mesaj: 410 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Akupresür , akupunkturun bedendeki bası noktalarına verilen isimdir. Uzakdoğuda oldukça yaygın olarak kullanılan bu yöntemi araştırdık. Akupresür nedir? Nasıl yapılır?

Akupresür, eski Çin tıbbında kökleri olan bir Asya Vücut Bakımı Terapisi’dir (ABT). Akupresür, chi’nin temel konseptini kullanır: meridyenler denilen çizgileri izleyerek vücuda akan enerjidir. Bu meridyenlere birinin enerji akışını değiştirmesine izin veren belirli noktalar bulunabilir. Bu tedavide önemli olan doğru basınç noktasını bulabilmektir.

Akupresür nedir? Nasıl yapılır?
Akupresür 5000 yıl önce geliştirilen bir Asya Bodywork Terapisi’dir. Akupresür, vücuda basınç noktaları boyunca parmak yerleşimi ve basıncına dayanır. Noktaların meridyen adı verilen kanallar boyunca düzenlendiğine inanılır. Bu alanların uyarılmasının rahatlamayı sağladığı ve kan akışını hızlandırdığı düşünülmektedir. Akupresürde diğer asya vücut terapilerinin vücudumuz aracılığıyla hayati enerjilerin akışındaki dengesizlikleri ve tıkanmaları düzelttiğine inanılır.



Akupresür çeşitli rahatsızlıklar için kullanılır. En yaygın kullanımlarından biri, baş ağrısı, boyun ve sırt ağrısı gibi ağrıları hafifletmektir. İnsanlar aynı zamanda mide bulantısı ve kusma, yorgunluk, zihinsel ve fiziksel stres, kilo verme ve hatta bağımlılık konularında yardımcı olmak için akupresür kullanırlar. Akupresür’ün derin gevşeme yardımcı olduğuna inanılmaktadır.



Teknikler vücut üzerinde kümülatif bir etkiye sahiptir. Basınç noktalarını aktifleştirdiğinizde, vücudunuzun dengelenmesine yardımcı olursunuz. Bazı insanlar hızlı bir şekilde etkisini hissederken bazı insanlara da bu süreç uzayabilir. Ağrılarınzın bittiğiniz düşündüğünüz anda ağrılar tekrarlayabilir.Bu normal kabul edilir. Akupresür hızlı bir tedavi değildir. Engelleri azaltarak ve vücudunuzu dengeli bir hale getirerek ağrıyı azaltmaya yardımcı olmak için kullanabileceğiniz bir tekniktir. Akupresürü istediğiniz sıklıkta uygulayabilirsiniz. Günde birkaç defa uygulama yapabilirsiniz.



Doğru bir şekilde kuvvet uygulayın. Bası noktalarını doğru belirleyin, derin ve sıkı bir basınç uygulayın. Vücudunuza uyguladığınız basınç miktarı genel sağlığınıza bağlıdır. Basarken, biraz acı veya ağrı hissedebilirsiniz, ancak ağrı ve zevk arasında bir denge olmalıdır. Bazı noktalar gergin hissedecektir. Aşırı veya artan bir ağrı hissederseniz, ağrı ve zevk dengesi hissedene kadar basıncı yavaş yavaş azaltın. Çok acı vericiyse yada çok rahatsız hissediyorsanız durun.



Doğru presleme yardımcılarını kullanın. Akupresür sıklıkla parmakları masaj, ovma ve basınç noktalarını uyarmak için kullanır. Mafsallar, dirsekler, dizler, bacaklar ve ayaklar da kullanılabilir. Orta parmak basınç noktalarına basınç uygulamak için en iyisidir. Bir basınç noktasını doğru bir şekilde uygulayın. Bazı basınç noktaları için parmaklar çok kalın olabilir. Kalın bir silgi gibi 3-4 mm kalınlığa sahip nesneler idealdir. Kullanabileceğiniz diğer nesneler avokado çukuru veya golf topudur.



Bölgeye bastığınızda onu güçlendirmiş olursunuz. Bu en yaygın akupresür yöntemidir. Bunu yapmak için, kör bir nesneyi kullanınabilirsiniz. Sürtünme veya masaj yapmayın; Bunun yerine, noktayı sabit basınçla tutun. Deriyi çekiyorsanız, basıncın açısı yanlış demektir. Noktanın merkezinde basıncı uygulamak istiyorlar. Doğru noktaya bastığınızdan emin olun. Bu akupresür noktaları çok küçüktür, bu yüzden kesin olmalılar. Herhangi bir etki hissetmezseniz, farklı noktalar deneyin.



Akupresür, basınç noktalarına sabit baskı uygular. Bir noktaya yalnızca bir buçuk saniye bastığınızda vücudunuz yanıt vermeye başlayacaktır.İlk etapta başlangıç noktalarını ancak bu şekilde bulabilirsiniz. Akupresürün etkisinin tam olarak anlamak için, en az 2-3 dakika basın. Eliniz yorulursa, yavaşça basıncı azaltın, elinizi sallayın ve derin nefes alın. Ardından basıncı yeniden uygulayın.



Basınç noktasını yavaşça bırakın. Basınç noktasını istenen miktarda tuttuktan sonra yavaş yavaş serbest bırakın. Sadece elinizi uzatmayın. Noktanın kademeli olarak bırakılmasının dokuların baskıda serbest bırakılmalarına tepki verecek zamanı vererek iyileşmesine yardımcı olacaktır. Çoğu, basamak noktalarının kademeli olarak bastırılması ve bırakılmasının tedavileri daha etkili hale getirdiğine inanmaktadır.



Akupresür, tercihen özel bir yerde rahatladığınızda yapılmalıdır. Akupresür uygulandığında oturabilir veya yatabilirsiniz. Dikkat dağıtmayın ve gevşemeye çalışın. Cep telefonlarını kapatın ve rahatlatıcı müzik dinleyin. Aromaterapi kullanın. Gevşeme teşvik edecek herhangi bir teknik deneyin. Rahat, giysiler giyin. Çok fazla tok olduğunuz zamanlrda uygulamayın Mide bulantısı yapabilir. Ağır egzersiz veya banyo yaptıysanız en az yarım saat bekleyin.



Safra kesesi 20 (GB20) noktası, baş ağrısı, migren, göz bulanıklığı veya yorgunluk, düşük enerji ve soğuk algınlığı veya grip belirtileri için önerilir. GB20 boyunda bulunur. Ellerinizi tutun, parmaklarınızı tutturarak açın. Avuçlarınızla bardak şekli oluşturun. Baskı noktasını masaj yapmak için parmaklarınızı kullanacaksınız. Bu basınç noktasını bulmak için, birbirine kilitlenmiş ellerinizi başınızın arkasına yerleştirin. Kafatasının tabanındaki çöküntüleri bulmak için baş parmaklarınızı kullanın. Bu çöküntüler kafatasının altında ve boyun kaslarınızın yanında olacak. Başparmağınızla ve hafifçe yukarı doğru gözlerinize doğru bastırın.



Safra kesesi 21 (GB21), Jian Jing olarak da bilinir; Sıklıkla ağrı, boyun sertliği, omuz gerginliği ve baş ağrısı tedavisinde kullanılır. GB21 omuzda bulunur. Başınızı bırakın omurganın üst kısmındaki yuvarlak topuzu, omzunun topunu bulun. Bu noktaya sabit bir de aşağı doğru uygulaması için parmağınızı kullanın. Başparmak ve işaret parmağı arasındaki yerden karşı elinizle de basabilirsiniz. Ardından tutun serbest kalırken parmağınızı 4-5 saniye boyunca aşağı hareket ettirerek masaj yapın. Bu akupunktur noktalarına dikkatli olun. Bu basınç noktası iş gücünü tetiklemek için kullanılır.



Hoku olarak da bilinen geniş Bağırsak 4 (L14), stres, yüz ağrısı, baş ağrısı, diş ağrısı ve boyun ağrısı için sıklıkla kullanılır. L14, el başparmağı ile işaret parmağı arasında bulunur. Bu alanı uyarmak için işaret parmağınızla başparmak arasındaki dokuma üzerine baskı uygulayın. Elinizin ortasına doğru, birinci ve ikinci metakarp kemikleri arasındaki bölgeye odaklanın. Çimdikçe sabit ve sıkı basıncı uygulayın.



Stres, bel ağrısı, yüksek tansiyon, menstrüel kramplar, ekstremite ağrısı, uykusuzluk ve kaygı için Tai Chong olarak da bilinen Karaciğer 3 (LV3) önerilir. Büyük ve ikinci parmaklarınızın arasında yumuşak ette bulunur. Baş parmağınız ile kuvvet uygulayabilirsiniz. Bu noktaya sıkı bir baskı uygulayın.



Nei Guan olarak da bilinen Perikard 6 (P6), mide bulantısını, dolaşma rahatsızlığını, karpal tünel sendromunu ve baş ağrılarını gidermek için önerilir. Bileklerin hemen üstünde bulunur. Elinizin içi ile parmağınızla tavana bakacak şekilde yerleştirin. Diğer elinizin ilk 3 parmağını bilekinizin üzerine yatırın. Baş parmağınızın hemen altındaki bilekğinize dokundurun. 2 büyük tendon hissetmelisiniz. Bu noktaya basmak için başparmak ve işaret parmağınızı kullanın. Bu tekniği her iki bilek için de uyguladığınızdan emin olun.



Mide 36 (ST36), Zu San Li olarak da bilinir; mide-bağırsak rahatsızlığı, mide bulantısı, kusma, stres, bağışıklık sisteminizi artırma ve yorgunluk için sıklıkla kullanılır. Diz kapağının altında bulunur.Diz parmağınızın altında 4 parmağınızı bacağınızın önüne yerleştirin. Parmaklarınızın altında, gövde ve bacak kası arasında bir basınç hissetmeniz gerekir. Nokta kemiğin dışındadır. Bu noktaya tırnağınızı kullanarak basın. Bu, kemiğe daha yakın olmanıza yardımcı olur.



Lieque olarak da bilinen akciğer (LU7) baş ve boyun ağrısı, boğaz ağrısı, diş ağrısı, astım, öksürük ve genel bağışıklık sağlığı için kullanılır. Kol üzerinde bulunur. Başparmağınızı kullanın. İki tendonun bulunduğu başparmak tabanındaki noktayı bulun. Basınç noktası, o noktadan uzakta, kemik çıkıntılı hissettiğiniz kol yanındaki bir başparmak genişliğidir. Baş parmağınızın veya işaret parmağınızın tırnağını kullanabilirsiniz.


Netten
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
akupresur, basinci, ile, nasil, parmak, tedavi, yapilir


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kişiyi uzaktan nasıl tedavi edebiliriz ? Yazrengi Sorularınız 15 09.09.23 14:43
Zikr Nasıl Yapılır Adalet Zikir 4 27.12.18 13:16
Telekinezi Nasıl Yapılır aşk Telekinezi 3 19.07.17 20:51
Nodüler Guart SiLence Sağlık 2 18.04.17 13:26
Aura nedir ve Aura Güçlendirme nasıl yapılır Tuana Psişik Yetenekler 0 25.03.17 03:35


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147