Günah Tövbe ve Şeytan Üçgeni - Kafası karışık olanlar okusun - Sayfa 4 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Tövbeler & Uyarılar

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #31  
Alt 01.03.21, 23:03
 
Üyelik tarihi: 13.08.20
Bulunduğu yer: Düzce
Mesajlar: 174
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Naim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
KAFASI KARIŞIK ARKADAŞLAR
OKUSUN LÜTFEN
günah tövbe ve şeytan üçgeni

rehavet ve cezalandırma

İnsanlar bir günah işlediğinde bunun sadece hesap defterine yazıldığı, yeryüzünde bunun bir karşılığı olmadığını sanır. Günahları işler her türlü pisliği yapar, ilahi yargının yeryüzünde kendisine dokunmayacağını düşünür. Sizde bu düşünceye sahip olanlardansanız size GÜNAYDIN diyelim. İlahi yargılama sadece ölüm sonrasına bırakılmaz, yeryüzünde de ceza size kesilir. Yaptığınız günah küçük ise hesabınız ahirete bırakılır ama eğer büyük günahlardan birisini işlerseniz 24 saat içinde karşılığını yeryüzünde alırsınız. Nasılmı;

huy ve denge

İnsanlar karakterleri hakkında şöyle bir kanaate sahip; "can çıkar huy çıkmaz" veya "Allah beni böyle yaratmış benim ne suçum var". Sizde bu tür söylemleri söyleyen veya buna inanlardansanız sizlere tekrar günaydın diyelim. Siz öyle yaratılmadınız, siz denge ve huzur içende yaratıldınız. Nice Ayetinde denge ve ölçüden bahseden bir Allah, kendisi haşa dengesiz hareket eder, bizleri aşırı duygulara sahip insanlar olarak var edermi, elbette etmez. O zaman insanlarda gördüğümüz o aşırı duygular, o öfke patlamaları o aşırı kıskançlık duyguları vs nereden gelir? Sizi o dengesizliğe iten o temiz özünüzden koparıp sizi aşırılığa iten güç ne? Günahlarınız!

günahlar dengenizi bozar

İnsan ölçü içinde yaratılmış, bizleri ayardan çıkaran ise günahlarımız.
Bunu açalım;
işlediğiniz günahlar bedenlerinizde birer kapı açar, ilahi korumayı üzerinizden kaldırıp şeytanların size bulaşmasına izin verir. Şeytan bedenlerinize girdiği anda duygularınızı manipüle eder, karakterinizdeki açıkları bulur ve o yönde sizleri aşırılığa iter. Eğer asabilik, hiperaktivite ve inat gibi aşırı duygular çocuklarda görünüyor şeytan çocuklara sinmişse o zaman günahı atalarda aramak gerekiyor. Örneğin; haramı boğazınızdan geçirdiğinizde o haram lokmalar gelecek nesillerinizin bedenlerinde de birer kapı açar ve o kapılar üzerinden şeytanlar onların bedenlerine girme ruhsatı, izninide alır. Neden Allah o masum yavrulara böyle birşeyi müstehak görür, onların ne suçu var, bu ilahi adalete yakışırmı gibi sorular aklınıza geliyorsa, bunların her birin çok mantıklı açıklamalarımız var, bu ama yazımızın konusu olmadığı için bunlara değinmeyeceğiz. Bu konuda şu Ayete değinmekle yetinelim; "Onlardan gücünün yettiği kimseleri dâvetinle şaşırt; süvarilerinle, yayalarınla onları yaygaraya boğ; mallarına, evlâtlarına ortak ol, kendilerine vaadlerde bulun. Şeytan, insanlara, aldatmadan başka bir şey vâdetmez" (İsra Süresi, 64). Birisinin bedeninde şeytan varmı yokmu merak ediyorsanız; (1) duygusal gel gitmeler yaşıyormu buna bakınız. (2) cimrilik, asabilik, kıskançlık, öfke patlamaları, sinir krizleri varmı buna bakınız. (3) fobi, panik atak veya temizlik gibi obesessif takıntıları varmı buna bakınız. Özet: şeytanlar o bedene girdiğinde sizleri kontrol edebilecek noktalara saldırır. Bunlar duygularınız ve aklınız olur. Duygularınız üzerinden sizleri hırçınlık, asabilik gibi ve takıntılara benzer boyutlara iter, aklınız üzerinden de sizleri akıl almaz, kontrol edilemez bir varlığa dönüştürür.

Allah beni böyle yarattı, kabullen bunu diyenler aslen, "ben içimdeki şeytanları kabullendim, onların bana sahiplenmesini kabullendim, onların beni özümden koparıp beni çirkef, kötü, asabi birine dönüştürmesini kabullendim" demektedirler!

iki tür günah iki tür musallat olayı

Günahlarınız şeytanlara nasıl davetiye çıkarıyor, bunu sizlere izah edelim. Bir günah işlediğinizde sizlere tövbe etmeniz için 24 saat mühlet verilir. Tövbe etmezseniz bir melek o günah üzerinde eğitim alan ve uzmanlaşan şeytan kabilesine gider ve o günahı işleyenin bedenine girme ruhsatı kendilerine verildiğini onlara tebliğ eder. İki tür günah işleme var, birisi; haram,gıybet yapmak, iftira atmak gibi kul hakkını içeren eylemler. İkinci tür günahlar ise kendinize yaptığınız günahlar; zina, içki ve kumar vs. Bu ikisi birbirinden farklı. Farklı günahlar farklı şeytanları bedeninize musallat eder ve farklı sıkıntılara sebep olur. Eğer günahlarınız kul hakkı içeriyorsa o zaman size musallat olan şeytanlar aklınızada el atar, duygularınızada. Ama eğer günahlarınız sadece kendinize kötülük yapmak içeriyorsa o zaman bedenlerinize giren şeytanlar sizi sadece o günah üzerinden saldırır, sizi o günahın içinde tutmak için her yolu dener. O yüzden Allah zina gibi kendinize yaptığınız kötülükleri kötü bir yol olarak tanımlar. O kötü yola girdiğinizde size musallat olan şeytanlar sizi o yolda tutmak için herşeyi yapacağını, durdurulamaz bir nehire kapılacağınızı, evlenseniz bile bir kişiye sadık kalamayacağınızı anlatmaya çalışır; "sakın zinaya yaklaşmayın; doğrusu bu çirkindir, kötü bir yoldur." (İsra Süresi, 32).

halis kul

Halis kelimesi "samimi" anlamına gelir. İbadetlerinizi yapmacıktan zorunluluktan veya gösterişten değil samimi duygular ile yaptığınız anlamına gelir. Allaha olan sevginizde samimi olduğunuz anlamına gelir. İblis, cennetten kovulduğunda Allahın halis kulları hariç ademoğullarını azdıracağını, yani aşırılığa iteceğini söyler. Allahta evet, sen benim halis kullarıma dokunamazsın der; "iblis, “Senin şerefine andolsun ki, içlerinden ihlâslı kulların hariç, elbette onların hepsini azdıracağım” dedi. Allah buyurdu ki o doğru ve ben hep doğruyu söylerim" (Sad Süresi, 82-84).
Özet: şeytanlar istedikleri kişilere bulaşamaz. Bazı insanlarda şeytanların herkese saldıracağı herkese musallat olabileceği algısı var. Bu yanlış bir algı. Şeytanlar ne istedikleri zaman insan bedenine girebilir ne de istedikleri zaman birisine musallat olur. İnsanların önlerinde ve arkalarında koruyucu melekler bulunur, bunlar şeytanların o beden musallat olmasına o bedene girmesine izin vermezler. Ne zamana kadar, o kişi temizliğini kaybedinceye kadar. "Onun önünde ve arkasında Allah'ın emriyle onu koruyan takipçiler (melekler) vardır. Bir toplum kendilerindeki özellikleri değiştirinceye kadar Allah, onlarda bulunanı değiştirmez. Allah bir topluma kötülük diledi mi, artık onun için geri çevrilme diye bir şey yoktur. Onların Allah'tan başka yardımcıları da yoktur" (Rad Süresi, 11). Siz melekler tarafından korunuyorsunuz, ne zamana kadar; günah işleyinceye kadar. Günah işlerseniz koruyucu melekleriniz şeytanların bedenlerinize girmesine izin verir, ne zamana kadar; Allaha sığınıp tövbe edinceye kadar.

neden musallatı yaşıyoruz?

"....Oysa şeytan, Allah'ın İZNİ olmadıkça, müminlere hiçbir zarar veremez. Müminler Allah'a dayanıp güvensinler" (Mücadele Süresi, 10). Şeytanlar insanlara istedikleri gibi bulaşamaz, Allahın onayı şart. Allah neden onay verir? İDeğerli dostlar, iyilik iyiliği kötülük ise kötülüğü çeker. Siz birine kötülük yaparsanız umarım Allahın öylesine kayıtsız kalacağını düşünmüyorsunuzdur. Bir kişiye kötülük yaptığınız an ilahi adelet mağdurlar adına harekete geçer ve hak ettiğiniz şeytanı size yapıştırır. O şeytanda sizi daha çok azdırarak günah yükünüzü artırmakla ömrünü geçirir. İlahi adalet suçlulara dokunur, suçsuzsanız şeytandan korkmanıza gerek yok. İki; eğer özünüz iyi ama hayatta bazı yanlışlar yaptıysanız ve o günahlar üzerinden şeytanlar size musallat oldu ve sizi rahat bırakmıyorsa Allah o musallatı size nasip ederek sıkıntıya girmenizi ve hatanızı anlamanızı, tövbe etmenizi ister. Sıkıntı olmazsa hatanı anlamaz, o günahta israr edersin. Yaşadığımız sıkıntılar birer uyarıdır. Allah mü'minlere karşı çok merhametlidir, onların hepsinin cennete girmesini ister. Allah yaptığınız hataların bir kısmını bu dünyada size tattırarak sizi uyarmak, korkutmak ve yaptığınız o kötü işlerden sizi caydırmak ister.

hayatınızda işler rast gitmiyor hastalıklar ve kazalar ile yüzleşiyorsanız, yaşantınızda sürekli aksaklıklar ile karşı karşıyaysanız, aile ve iş hayatınızda sıkıntılar var ve bir türlü düzlüğe çıkamıyor iç huzursuzlukları yaşıyorsanız o zaman kendi ve atalarınızın günahlarına bakınız ve tövbe ediniz.

tövbenin önemi

Bedenlerimize musallat olan şeytanlar, günahlarımız üzerinden bedenimize girer, bunları bedenlerimizden def etmenin tek yoluda o günah kapılarını kapatmak yani tövbe edip, pişmanlık duymak. Musallatın çözümü tövbe etmekten, adak kesmek, sadaka vermekten, helalleşmeden geçer. Siz ama ne yapıyorsunuz, siz ruhsal bir sıkıntı yaşadığınızda çevreniz için geçimsiz birisine dönüştüğünüzde bir psikiyatriste çıkıp bir poşet depresyon ilaçları ile olayı örtmeyi tercih ediyorsunuz. Sorunlarınızın kaynağı ile yüzleşmeyi tercih etme yerine, kendinizi uyuşturmayı, üç maymunu oynamayı tercih ediyorsunuz. Dini konulara vakıfım, inancım tam diyenlerde zamanlarını rukiyeciler, muskacılar ile harcıyor. Sıkıntıların kaynağına inme yerine semtomları giderme gayretine düşüyor. Hiçbirinin aklınada; başınıza ne geliyorsa kendi eliniz ile yaptığınızdan ötürü" Ayeti gelmiyor. Kimsenin aklına alnını secdeye vurup tövbe etmek gelmiyor. Ne kadar üzücü, içler acısı bir haldeyiz

"başınıza gelen herhangi bir musibet kendi ellerinizin yaptığı işler yüzündendir. (O,) yine de çoğunu affeder" (Şura Süresi; 30.

hastalıklar

Şeytan ve insan birbirinden farklı alemlerde yaşamakta. Eğer şeytanlar insana müdahale etmek istiyorsa bizim boyutta geçerli bir şekil alması gerek. Onlar için en uygun şekilde elektromanyetik bir enerji şeklini almak. İnsan bedenine girme, orada bir yaşam sürdürme, beyine fısıldama ve organlarımızı etkilemenin en ideal yöntemi elektromanyetik boyut. Tabi, şeytanların bedenimize girmesi bedenlerimiz içinde çok ağır bir yük. Musallat olan şeytanlar ruhunuzu ve aklınızı etkilemekle kalmıyor bedeninizide yıpratıyor. Bedenleriniz bir uzay giysisidir, sizin nefsinize uygun yaratılan ve nefsinizin yeryüzünde yaşamasını mümkün kılan bir giysi. Bu giysi sizin enerjinizi kaldırabilecek şekilde var edilmiş. İki varlığın enerjisini bedeniniz kaldıramaz. Sizin nefsiniz ve birden fazla şeytanlar o bedene sığınırsa o beden çöker. Ne olur o bedene? Şeytanlar enerji boyutuna geçtiğinde çok yüksek bir enerji halini alır. Bizim beden dokularımız kendisine yabancı olan bu enerji ile yüzleştiğinde, yüksek gerilim hatlarına benzer bir enerji dozajına maruz kalır. Yani, bir şeytan bedeninizin neresine yerleşirse zaman dilimi içinde o bölgedeki hücreler çöker, değişime uğrar. Eğer yerleştiği alan azalarımız, kas bölgeleri ise o zaman o bölgelerde romatizma, skoliyoz türü rahatasızlıklar yüzünü göstermeye başlar. Şeytanların yerleştiği alan ama iç organlar ise o zaman o bölgede fonksiyon kayıpları ve kanserojenik değişimler oluşur.

okuduğumuz Ayetlerin hiçmi faydası yok?

Allahın ayetleri beden dokularınız üzerinde etkili olabilmesi için, beden dokularınız o Ayetlere inanması ve daha önemlisi o Ayetlere riayet etmesi gerek. Gıybet yapan bir dilimiz, haram yiyen bir midemiz, günahlar içinde dolaşan azalarımız ve kötü niyetler ile dolu bir kalbimiz varsa okuduğumuz euzu besmele ve ayetel kürsi bu dokular üzerinde ne etkisi olsun arkadaşlar? İlk önce büyük günahlardan uzak duralım, geçmiş günahlarımız için tövbe edelim, hakkını gasp ettiğimiz insanlar ile helalleşelim, kendimizi haram ortamlardan uzak tutalım, kalbimizi neftret gibi kara duygulardan arındıralım sonrası euzu besmele, ayetel kürsi ve Allahın diğer Ayetlerin hikmetinden medet umalım!

büyü tuzağı

Çoğu insanlar ruhsal sıkıntı yaşar ve birilerine göründüklerinde, kendilerine büyü yapıldığı söylenir. Bu bir tuzaktır, lütfen dikkat olunuz. Büyüler hakmı, elbette hak ve var. Ancak büyülerden gelen şeytanları öldürmek zor değil. Bazen bir ayetel kürsi, bazen bir ihlas süresi bazende büyü yaptığınız insanları affetmek o büyüyü kırmak için yeterlidir. " Rabbim, o ne yaptığını bilmedi, nefsine ve şeytanına kandı, ben onu affettim, hakkımı helal ettim sende onu affet", demeniz üzerinizde yapılan bir büyü'yü bozmak için yeterli olur. Siz ama bir Ayetel kürsi okuyor, hatta onlarca okuyor, nice ihlas okuyor ve halen sıkıntınız geçmiyorsa bilinki sizde büyü yok, siz işlediğiniz veya atalarınızın işlediği bir hatadan dolayı cezalandırılıyorsunuz. Bu durumda bir cinci hocadan diğerine koşturmak yerine, bir psikiyatristten diğerine koşturmak yerine tövbe edin, insanlar ile hellalleşin, atalarınızın adına sadaka verin ve kurban kesin. Büyü inancı altında yatan sinsi tuzak ne? Cinci hocalar bilgilerini cinlere dayandırır, cinlerde yalan söyler. Sizde büyü olduğuna inanmanızı isterler çünkü birileri hakkında zanna girmenizi, masum insanlara iftira atmanızı, onlara lanet ve beddua okumanızı isterler. Medyumcuların, cinci hocaların bilgi aldıkları cinler, şeytanlardan kurtulmanızı istemez tam aksine daha fazla o alemin içine çekilmenizi ister. Siz büyü zannı ile insanlara öfke ve lanet kustukça, içinizdeki şeytanlar daha çok bedeninize sahip çıkar. Onlar sizin öfkenizden, insanlara iftira atmanızdan ve bedduanızdan beslenir. Bu negatif duygular güçlü bir mıknatız gibi daha fazla şeytanın size musallat olmasını sağlar. Bağışlamak ve affetmek ise bu tuzağı boşa çıkarır, şeytanları yakar ve hüsrana uğratır.

bağışlamak ve affetmek şeytanlara karşı kullanabileceğiniz en büyük silah, lütfen bu silahı sıkça kullanın, bunlar şeytanları hüsrana uğratır, üzerinizdeki etkilerini zayıflatır.


Neden Allah o masum yavrulara böyle birşeyi müstehak görür, onların ne suçu var, bu ilahi adalete yakışırmı gibi sorular aklınıza geliyorsa, bunların her birin çok mantıklı açıklamalarımız var,////// nedir o mantıklı açıklamalar?
Alıntı ile Cevapla
  #32  
Alt 02.03.21, 22:50
520 520 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Acemi
 
Üyelik tarihi: 28.12.20
Bulunduğu yer: Izmir
Mesajlar: 25
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Rabbim gönülden edilen tüm tövbelerimizi kabul etsin doğru yoldan ayırmasın inşallah.
Alıntı ile Cevapla
  #33  
Alt 02.03.21, 23:24
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 29.04.18
Bulunduğu yer: İzmir
Mesajlar: 902
Etiketlendiği Mesaj: 10 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

1. MÜDAHALE:
ALLAH'I bilmeyenler, adaletini tanımıyanlar her türlü zulme müdahale etmiyor sanıyorlar. ALLAHU TEALA müdahalelerini çeşitli vesilelerle yapıyor.
1. müdahalesini İSLAM DİNİNİ göndererek yapmıştır. toplumda o kadar olumsuzluklar fesad, tecavüz, fuhuş, kız çocuklarını diri diri toprağa gömme, putperestlik yayılmıştı ki , ALLAHU TEALA bunlara müdahale için Hz MUHAMMED'i PEYGAMBER OLARAK, KURANI KERİMİ TATBİK EDİCİ OLARAK TAYİN ETTİ....

2. MÜDAHALE: ALLAH insanlara özgür irade vermiştir. insanın özgür iradeli olması kötülüklerin en temell sebebidir, fakat iradeyle kişi aklında verdiği meziyetle iyi veya kötüyü seçebiliyor. Aslında dünyadaki kötülükller acının gerçek olduğunu bize gösteriyor. Eğer bu dünyada acı çekmek varsa, demek ki huzurun yanında acı çekmekte mümkündür. Acıyı görenler kurandaki cehennem tehditinin şaka olmadığını göreceklerdir ve ona göre hayatlarını şekilendircektir.

3. MÜDAHALE: Bu dünya hayatı çok kısa olduğu için ve ahiretin sonsuzluğuna karşı çok kısadır. Bütün acılar, ALLAHIN acı çekenlere cennette vereceği teselliği hiç bir şey veremez..
Mesela : Tecavüze uğrayan masum bir çocuğun ve ailesinin acısını hangi uygulama dindirebilir? Çocuğa tecavüz edene ne yapılırsa yapılsın asla çocuğun ve ailesinin acısı dinmez. Bu acıyı ancak acı çekenlere sonsuz cenneti vermek, tecavüzcüyede cehenneme atmakla mümkündür.
Alıntı ile Cevapla
  #34  
Alt 13.03.21, 20:58
 
Üyelik tarihi: 25.10.20
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 1,275
Etiketlendiği Mesaj: 41 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razi olsun
Alıntı ile Cevapla
  #35  
Alt 21.05.23, 16:54
Üye
 
Üyelik tarihi: 06.04.19
Bulunduğu yer: ankara
Mesajlar: 59
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

içerik başlık uyumu ne harika gerçekten kafamdaki kavram kargaşası geçti, şükür. Teşekkürler Allah razı olsun.
Alıntı ile Cevapla
  #36  
Alt 02.07.23, 00:31
 
Üyelik tarihi: 13.04.19
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 104
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

dogru bildiğimiz bir cok kavramı yeniden dusünmemizi sağlayacak beyin yakan bir yaklaşım olmuş burda yazanlar.
Allah razı olsun
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kafası Karışık Bir Nevi Bunalıma Girmiş Kişinin kurtulması İçin desperado Rukye ve Tedavi 5 15.03.21 14:54
Kafası karışık giligili13 Sorularınız 1 26.11.18 02:01
Bermuda Şeytan Üçgeni SiLence Gizemli Olaylar ve Mekanlar 2 15.06.18 00:46
Bermuda Şeytan Üçgeni Tuana Parapsikoloji & Spiritüalizm 0 27.03.17 00:38
Bermuda Şeytan Üçgeni Tuana Parapsikoloji & Spiritüalizm 0 26.03.17 23:11


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147