Vefk Nedir Yapmak Caiz Midir? Buyrunuz - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Vefk & Tılsım

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 29.11.18, 17:47
Ehl Dost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 08.11.18
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 498
Etiketlendiği Mesaj: 45 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Vefk Nedir Yapmak Caiz Midir? Buyrunuz

Ayetlerden ve Allah’ın isimlerinden yapılan vefklerin (tılsım, tesirli dua) şifalı olduğuna inanıyoruz. Vefkler, belli yazım kuralı olan ve belirli ayatlerin, isimlerin belirli oranlarda yazılarak veya okunarak işlendiği bir (dua) metodudur.

Nitekim, müzelerde tılsımlı gömlek olarak tarif edilen gömleklerde, bu tarz vefkleri görmemiz mümkündür. Yine havas kitabında da bu konular işlenmiştir.

Ancak vefkler konusunda doğruları yanlışlardan ayırmak çok zor olduğu gibi, daima istismara müsait bir konu olmuştur. Bu açıdan konunun uzmanı olmayanların, böyle şeylerle meşgul olumasını asla tavsiye etmiyoruz.

Nasıl ki, tıp ilmini almamış birinin eline neşteri alıp "ben de ameliyat yapabilirim", diyerek ameliyat yapması hastanın yaralanmasına, hatta ölmesine neden olduğu gibi, havas ilmine hakim olmayan birinin tedavi maksatlı gelişi güzel bunları kullanması ve yazması da doğru değildir, müdahaleye hakkı yoktur. Büyük bir mesuliyete ve vebale girmiş olur.

Diğer taraftan, vefk, ebced harfleri olarak bilinen, harflerin sayı değerlerinden yola çıkarak, değişik ve çoğu anlaşılmaz şekiller yapılarak duaların rakamlara, geometrik çizim ve biçimlere dökülmesi şeklinde de olabiliyor. Bunu yapan kişiler daha sonra buradan şifa, bir derman ve kurtuluş çaresi ürettiklerini ileri sürüyorlar. İşin ilginç ve endişe veren yönü, vardıkları sonuçları Kur’ân âyetlerine, esmâ-i hünsâya, ledün ilmine, gayb bilgisine, Levh-i Mahfuz gibi ilahi kaynaklara dayandırarak, bir çeşit inandırıcı yaklaşım sergilemeleridir.

“Denize düşen yılana sarılır.” misali, çaresiz kalan insanımız, bu kişilerin kapısını aşındırarak dertlerine çare, hastalıklarına şifa, problemlerine çözüm aramaya koyuluyorlar. Söz yerinde ise bazen “körün değneği kelin kafasına denk geliyor” çok nadir de olsa vefk yapılarak birisinin sıkıntısı hafifliyor, işleri yoluna giriyorsa, olay kulaktan kulağa yayılıyor, dilden dile dolaşıyor, böylece “umut tacirliği” sürgit devam ediyor.

Bir çeşit Hurufilik olan bu yolun, vefkten başka muammâ, remil, fâl, cifr, azâyim ve nucûm gibi daha birçok değişik metotları ve uygulama alanları da vardır. Zaten fal, azayim ve nücum gibi uygulamalar açıkça hadislerde Peygamberimiz Efendimiz (asm) tarafından haram sayılarak yasaklanırken, geriye kalan, buna benzer gizemli, örtülü ve sırlı şeyler de caiz görülmüyor.

Vefk ve benzeri yolları uygulayan kişiler, kendilerine kaynak olarak Kur’ân’da “kesik-tekil harfler” olarak ifade edilebilen “elif lâm mîm”, “kâf hâ yâ ayn sâd” gibi bazı surelerin ilk âyetleri ve ilk harfleri olan “hurûf- u mukataa” harflerini göstererek, bir yerde yaptıkları işlere kutsallık ve manevi dayanak buluyorlar.

Fakat ne yazık ki, bunu da rahatça istismar ediyorlar. Bu açıdan özellikle günümüzde vefkin kullanımına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Hem bu işi yapnaların hem de yaptıranların çok hassas olmaları, İslam inancına uygun davranmaları, sebepleri ve sonuçları ancak Allah'tan bilmeleri gerekir.

Ayrıca, manası ve mahiyeti bilinmeyen vefk ve benzeri şekillerin yapılmasını ve kullanımını başta İmam Nevevî, İbn hacer el-Heytemî gibi İslâm uleması caiz görmemişlerdir. Çünkü içinde sihir ve büyü malzemelerinin olması söz konusu olabilir.

Dua Okumak ve Yazıp Üzerimizde Taşımak

İslâm fıkhı âlimleri, zararı gideren şeyleri üçe ayırmışlardır: Birincisi, açlık için ekmek yemek ve susuzluk için su içmek gibi kesin olanlarıdır. İkincisi, tıbbî tedâvilerin bir kısmı gibi muhtemel (maznûn) olanlardır ve üçüncüsü de, okuyarak tedâvi gibi, etkisi ihtimalli olanlardır.

Zararı gidereceği kesin olan şeyi kullanmak farz ve onu terketmek haramdır. Muhtemel olanı yapmak iyidir. Ancak onu terketmek haram değildir. Üçüncü türünü yapmak da caizdir. (Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'ân Dili, İstanbul 1970, IX/6395 vd.).

Dolayısıyle İslâm'a göre nazar, korku ve benzeri bazı psikolojik hastalıklar için sûre, ayet, hadis ve duaları okumak ve yazıp bir yere asmak caiz kabul edilmiştir.

Saygılarımla
Ehl Dost
__________________
''.Ey Kadiri’ler, Gizli Nakşi’ler, Ehl-i Tarik’ler, Zikir edelim.''
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 26.01.19, 15:18
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 07.01.19
Bulunduğu yer: Tr
Mesajlar: 361
Etiketlendiği Mesaj: 22 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Vefk, Bir Büyü Çeşidimidir?

Vefkin büyü ile hiç bir bağlantısı yoktur. Büyü, Allah'tan başka bir kudretin varlığına inanarak, şeytanı memnun edecek tarzda yapılan çalışmalardır. Yani açık bir şirktir. Vefk ise tamamen Rahmânî olarak yapılan çalışmalardır.

Vefkin Muskadan Farkı Nedir?

Muska; bünyesinde barındırdığı manyetik enerji tükenmesi ile birlikte geçerliliğini kaybeder. Vefk ise evrensel enerjiyi emerek astral dubleye aktardığı için kainat var olduğu müddetçe etkisini devam ettirir.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 26.01.19, 16:46
Acemi
 
Üyelik tarihi: 26.01.19
Bulunduğu yer: antalya
Mesajlar: 19
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

bilgiler tatminkar üstadım teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 28.01.19, 14:31
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 12.09.17
Mesajlar: 2,868
Etiketlendiği Mesaj: 277 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] good

Birkaç kitap okuyup gelen insanların o haram bu caiz değil dedikten sonra asıl haram olanlara helal demesi de ayrı trajedi tabi
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 30.01.19, 17:16
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 10.01.19
Bulunduğu yer: antalya
Mesajlar: 1,388
Etiketlendiği Mesaj: 42 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

islama göre doğru olanı ehl dost yazmış. teşekkürler ehl dost.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 28.05.19, 08:44
Ankebüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vefalı Üye
 
Üyelik tarihi: 23.12.18
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 557
Etiketlendiği Mesaj: 42 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Teşekkürler
__________________
El ele.. El Hakka..
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 28.05.19, 17:41
Acemi
 
Üyelik tarihi: 29.08.15
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 26
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

VEFK NEDIR ? GUNAHMIDIR?
Havâss İlmiyle MUSKA, TILSIM, VEFK haram mıdır? “Ameller, niyetlere göredir”. Örneğin; ayırma şer bir iştir ama adam bir hayat kadını bulmuş, bütün parasını, zamanını ona veriyor, evde çoluk-çocuk aç, kadını da her gün dövüyor … Şimdi; o hayat kadınından adam soğusa hanımına-çocuklarına karşı bağlansa ne günahı var, aksine yuva kurtarmanın sevabı var.
Herkesin evinde bıçak var, ara sıra adam öldürülüyor diye, bıçak haramdır diyebilir misiniz? Ne niyetle kullandığınız önemlidir.
Topkapı sarayında Efendimizin (S.A.V.) Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali’nin eşyaları sergileniyor. Kılıç, kalkan ya da elbiselerinde Ayet, Tılsım ya da vefk vardır. Orada her biri döneminin en büyük alimleri tarafından yetiştirilen padişahların elbiselerinde tılsımlı, vefkli olmayan yok gibidir. Bunları zamanın en büyük âlimleri yazmışlardır.
Her şey o büyük kapıya arz olunur. İnsanlar bir evliya kabrine giderek dua ederler, asıl amaç o evliyanın hürmetine Cenab-ı Hakk’ın dileğini kabul buyurmasıdır. Orada medfun bulunan evliya da, üzerinde okunan Fatiha, Yasin hürmetine Cenab-ı Hakk’a, o ziyaretçi için dua eder. Bu Evliya Hazretlerinin ruhaniyetinden feyizlenmektir. İşte vefk ilmi de bunun yazılı olanıdır ve ruhani makamları harekete geçirir.
Vefk’in içinde Kur’an-ı Kerim’den Ayetler, Dualar, Hadisler, Kur’an ayetlerin belli bir ebced hesabıyla yapılmış çalışmaları ve Tılsımlar, Melek ve Ruhani ilimlerinden başka hiçbir şey yoktur. Bunları taşımanın da hiç kimseye zararı olmadığı gibi aksine tükenmez faydaları mevcuttur. Ancak toplumda küçümseniyor. Bu yüzden bizim birçok âlimlerimizin yazdığı kitaplar, kilitli kasalarda çürümeye terk ediliyor veya dış ülkelere kaçırılıyor. Bugün Nostradamus’un sahip olduğunu iddia ettiği bilgilerin Muhiddin-i Arabi Hazretlerinin kitaplarından çaldığı büyük bir gerçek … Bizim hangi Üniversitemizde İbn-i Sina tam olarak okutuluyor. İbn-i Sina nın kitapları dış devletlerde özel olarak okutuluyor.
Sizde herhangi bir probleminizin düzelmesini ya da hedeflenen bir menfaate ulaşmak istiyorsanız, Vefk’le arzu ettiğinize kavuşabilirsiniz…
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 30.09.19, 08:32
shahkhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 22.09.19
Bulunduğu yer: NO where
Mesajlar: 541
Etiketlendiği Mesaj: 36 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

good reply brother
__________________
Be like the sun for grace and mercy. Be like the night to cover others' faults. Be like running water for generosity. Be like death for rage and anger. Be like the Earth for modesty. Appear as you are. Be as you appear.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Reiki caiz midir Kardes Reiki 16 11.03.24 15:49
Tüp bebek caiz midir? Yusufiyeli Fıkıh Soru ve Cevaplar 5 10.11.23 23:09
Bioenerji caiz midir? FinanceandTrade Sorularınız 13 18.04.22 01:17
Cin çağırmak caiz midir? SiLence Cin & Şeytan & Melek & Ruh 9 20.07.21 16:39
estetik ameliyat caiz midir? Ayhanhoca Fıkıh Soru ve Cevaplar 2 04.03.21 16:32


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147