La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil’Aliyyil’Azıym Fazileti - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Zikir

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 17.05.20, 17:38
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 20.02.20
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 1,867
Etiketlendiği Mesaj: 162 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil’Aliyyil’Azıym Fazileti

Bismillahirrahmanirrahıym; "La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil’Aliyyil’Azıym.”

"Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm” duasının anlamı nedir?





Soru: Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm demek ne anlama geliyor?



Cevap: Bu zikrin anlamı şudur:



"Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir.”



Bir kişi bu cümleyi söylediği anda "Allah’ım! Senin yardımın olmadan ben hiçbir şey başaramam. Ve senden başka dayanacak hiçbir şeyim yok” itirafında bulunmaktadır.


Manası: "Rahman(Esirgeyen)Rahim(Bagışlayan) Allah’ın adıyla.Çok yüce ve çok büyük Allah’ın himayesine sığınmaktan ve O’nun yüce kudretinden yardım dilemekten başka bir amacım yoktur.Ondan başka kuvvet ve kudret sahibi yoktur.O’na dayandım,O’na güvendim.”

Hz.Peygamber Aleyhisselam,Hz.Ali Efendimize hitaben şöyle buyurmuştur:

"Ya Ali ! her ne zaman bir darlğa ve sıkıntıya düşersen,bir bela ve musibete uğrarsan şöyle dua et.”

"Bismillahirrahmanirrahıym.Vela havle vela kuvvete İlla billahil aliyyil’Azıym.”

Yani "Ya Ali Böyle dua edersen sıkıntılı anlarında bu dıayı okumaya devam edersen,Cenab-ı Allah, bu duanın hürmetine düşmüş olduğun bela ve musibetlerin,bunalım ve streslerin her türlüsünü üzerinden defederibunlardan seni kurtarır.” buyurmuştur.

Bu dua (99) derde devadır.Bunlardan en küçüğü kalpteki sıkıntıdır.

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh

Allah hiçbir kuluna taşıyamayacağı şey yüklemez. Yüklerse de taşıyan sen değilsin. Sen sen oldukça, ben taşıyorum ben yapıyorum ben ediyorum.. ben ben ben.. dedikçe elbette taşıyamayacağın zannına kapılırsın. Yorgunluk hissedersin kaçmak kurtulmak istersin ki bu da senin yüzündendir.

Allah arşı yaratıp onu taşımaları için melekler görevlendirdi. Meleklere çok zor geldi. Yük altında eziliyorlardı. Takatleri kalmamıştı. Allaha dua ettiler. Onlara "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh” zikri telkin edildi. Böylece artık hiçbir sıkıntı çekmediler, hiçbir zorluk hissetmediler.

Bu zikirden maksat şu gerçeği anlamamız içindir:
Mutlak aczimizi mutlak fakrimizi idrak edip iyice anlamak ve yaptığımız hiçbir işte kendi gücümüzün kudretimizin zerre kadar payı olmadığını, bütün imkânın bütün kuvvetin bütün enerjinin bütün isteğin sadece ve sadece Allah’ın mümkün kılmasıyla olduğunu anlamak ve o salim kalp ile Allah’a teslim olmak O’na sıkı sıkı sığınmak gerektiği içindir.

Bu dünyada bedenin hayır işleri ile yorgun düştükçe ruhundan kuvvet bulursun. Canın safileşir. Kalbin nurlanır. Uykun hafifler. Ne zaman ki sen "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh” sözünün hakikatini idrak eder (hakkıyla anlar) ve kesinkez buna inanırsan o zaman yaptığın zor görünen hayır çalışmaları seni hiç yormayacaktır sana hiç bıkkınlık vermeyecektir.

Hiçbir hayır işinde üşenme. Üşenme gelirse "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh” demeye devam et, gafleti üzerinden at. Çünkü gerçekte yapan sendeğilsindir.

"Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh” zikri nasıl yapılmalıdır:
Akşam namazlarından sonra anlamını düşünerek 33 defa tekrarlanmalı. Acele etmemeli, ne zaman bitecek diye düşünmemeli. Bunun dışında, günlük hayatınızda her neye üşenirseniz, ne size zor gelirse derhal bu zikri kalbinizden şuurluca tekrarlayın. Bir defa da olabilir birkaç defa da olabilir. Önemli olan "hiçbir işte kendi gücünüzün zerre kadar payının olmadığını, bütün imkânın bütün kuvvetin bütün enerjinin bütün isteğin sadece ve sadece Allah’ın dilemesiyle mümkün olduğunu” hatırlamanız ve inanmanızdır: Böylece içiniz ferahlar, hafiflersiniz, yapmanız gereken işi seve seve yaparsınız. Kendi çalışmanızı değil, adeta Allahın yaptıklarını seyrediyor gibi olursunuz, sanki bir kenardan seyrediyorsunuzdur. Bu güzelliği anlamayı Allah cümlemize nasip etsin. Âmin. Kaç defa yaparsanız, her üçüncüde veya her 11’incide veya 33’üncüde ya da her 100’üncüde sonuna "aliyyil azîm” ekleyin. Şu şekilde:
"Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azîm”

* * *
Bir insanın başkalarına zararı olmayan kişisel bir günah içinde bulunması, o kişinin Allahın diğer kullarının gıybetini yapmasından, onları küçümseyici laflar etmesinden daha çirkin olabilir mi? Elbette kul hakkına girmek kadar ve kibir sahibi olmak kadar zararlı değil gibi görünür ama bunlar da dolaylı olarak kişinin kendisini başkaları için hayırlı işler yapmasından engeller.

İyi düşünün. Belki de kurtulamadığınız günahlarınız, kendinizi hep o günahların içinde bulmanız diğer büyük günahlardan korunmanız için bir ilaçtır. Bu durumunuz, aslında siz iman sahibi olduğunuz için sizin bilinçaltınızın kullandığı bir savunma mekanizmasıdır. Elbette yanlıştır, zararlıdır, israftır. Allah israf edenleri sevmez. Vakit israfı, enerji israfı, ömür israfı.

Gizli yaptığınız çirkinlikleri Allahın, meleklerin, cinlerin, şeytanların gördüğünü biliyorsunuz. Sadece dünyadaki insanlar görmüyor bunu da biliyorsunuz.

Bu zilletten kurtulmanız ise belki çok kolay değil. Ne zaman mutlak aczinizi mutlak fakrinizi idrak eder anlarsınız ve yaptığınız hiçbir hayır işinde hiçbir iyi işte kendinizin zerre kadar payınız olmadığını, bütün imkânın bütün kuvvetin bütün enerjinin bütün isteğin sadece ve sadece Allah’ın dilemesiyle mümkün olduğunuzu anlarsınız ve o "arınmış temizlenmiş” salim kalp ile Allah’a teslim olursunuz O’na sıkı sıkı sığınırsınız, işte o zaman diliniz kötü söz söylemez, gözünüz haram aramaz, gönlünüz harama yalana yanlışa meyletmez. Rızkınız size kolayca ulaşır. Farz ibadetlerinizi rahatça yapabilmeniz için size devamlı imkânlar sunulur. Sunulan imkânların farkında olmalı, tam zamanında kaçırmadan değerlendirmelisiniz.

Hayırlı ve sevaplı işleri yapabilmek Allahın büyük bir lütfudur. Herkese nasip olmuyor. Temizlenenlere, arınmak isteyenlere hayırlı sevaplı işleri yapması için fırsatlar sunulur. Kul ister Allah yaratır. Nasıl ki kurana temizlenenlerden başka el sürmesin yönünde ayet vardır; anlayalım ki salih ameller için dahi maddi manevi temizlik şarttır.

Bunu kolaylaştırmak şeriate tabi olmakla mümkündür. Namazları vaktinde kıl. İsraftan kaç. Bekârsan evlen.
Evlenemezsen vaktin çoktur: Yardıma muhtaç insanlara yapabildiğin her türlü yardımı hiç vakit kaybetmeden yap. Yardıma muhtaç insan bulamazsan hastaları ziyaret et. Gurbettekileri teselli et. Yakını ölmüş kişileri ziyaret et onlara tesellici ol. Nafile namazlara, nafile oruçlara, Allahın zikrine, akraba ziyaretine çok daha fazla vakit ayır.

Allahın muhtaç kullarına yardımcı olmak en hayırlı iştir. Bir köşede sırf namazla oruçla ilimle zikirle bir yere varamazsın. Hizmet nimettir. Ne mutlu hizmet etmeye vesileler bulabilenlere. Bu vesileleri de elbette sana Allah verir. Şükretmesini bilenlere Allah nimetlerini arttırır.



Mesela gönül sıkıntısını hiç bir maddi ilaç gidermez; O zaman bunun ilacı duadır.

Her kim günde 100 defa okursa fakirlik ve yoksulluk yüzü görmez.Kazancında bereket,rızkında bolluk olur.

Yatarken söylemelerinde dünya belaları ve musibetleri kendisinden uzaklaşır.

Sabahleyin söylemelerinde Cenab-ı Hakkın gazabından emin olurlar.Cenab-ı hakkın rızasına ermeye namzed ve hak kazanırlar.

Bu kısacık hayat kurtaran manevi reçeteyi uygulamak için tembellik yapmayalım.

Sıkıntılı veya borçlu , 1000 defa , " Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm " derse,
Allahü teâlâ isini kolaylastirir.



ALINTI
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 01.11.20, 01:14
Acemi
 
Üyelik tarihi: 30.10.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 23
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Çok büyük bir dua .. Gece 12 den sonra abdestli olarak, 1000 defa okuyup tecrübe ettiğim oldu.. halende virdimdir.. sırları var.. sabırla devam gerektiriyor.. Paylasım için tşkler.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 01.11.20, 16:27
 
Üyelik tarihi: 24.10.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 292
Etiketlendiği Mesaj: 8 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Egeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok büyük bir dua .. Gece 12 den sonra abdestli olarak, 1000 defa okuyup tecrübe ettiğim oldu.. halende virdimdir.. sırları var.. sabırla devam gerektiriyor.. Paylasım için tşkler.
Merhaba,
Benimde borcum var bunun için bu uygulamayı yapsam fayda görürmüyüm? Kaç gün okudunuz ve tavsiyeleriniz nelerdir?

La havle vela kuvvete illa billah diye mi yoksa la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim diye mi zikretmemiz gerekiyor

Araştırma yaptığımda hep iki farklı şekilde gördüm.Acaba siz hangisini zikrettiniz
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 02.11.20, 20:56
Acemi
 
Üyelik tarihi: 19.09.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 2
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Güzel anlatmışsın kardeşim Allah razı olsun
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 14.11.20, 12:40
 
Üyelik tarihi: 12.11.20
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 362
Etiketlendiği Mesaj: 20 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

[QUOTE=Egeli;384060]Çok büyük bir dua .. Gece 12 den sonra abdestli olarak, 1000 defa okuyup tecrübe ettiğim oldu.. halende virdimdir.. sırları var.. sabırla devam gerektiriyor.. Paylasım için

Bir dileginiz icin mi okuyup tecrube ettiniz ?
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 14.11.20, 16:16
Acemi
 
Üyelik tarihi: 30.10.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 23
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

[QUOTE=Nazonazi;388192]
Alıntı:
Egeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok büyük bir dua .. Gece 12 den sonra abdestli olarak, 1000 defa okuyup tecrübe ettiğim oldu.. halende virdimdir.. sırları var.. sabırla devam gerektiriyor.. Paylasım için

Bir dileginiz icin mi okuyup tecrube ettiniz ?
Yok kardeşim. Allah rızası için okumuştum. Bu zikir aynı zamanda koruma sağlar. Hangi yönde ne eksiğin varsa . Kendi nefsini bile sorgularsın yeri gelir. Nefste insanın düşmanıdır .
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 14.11.20, 16:22
 
Üyelik tarihi: 12.11.20
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 362
Etiketlendiği Mesaj: 20 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

[QUOTE=Egeli;388259]
Alıntı:
Nazonazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yok kardeşim. Allah rızası için okumuştum. Bu zikir aynı zamanda koruma sağlar. Hangi yönde ne eksiğin varsa . Kendi nefsini bile sorgularsın yeri gelir. Nefste insanın düşmanıdır .
Insallah bir gun okurum tesekkur ederim cevapladgniz icin
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 09.12.20, 19:59
Acemi
 
Üyelik tarihi: 09.12.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 3
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Sa kardeşim sen bu duayı kaç zamandır okuyorsun ve sırları var derken konuyu biraz acsaydin daha iyi olurdu bence biraz eksik kalmış galiba ama bilgi için genede.tsk ederim.yararli oldu birazda olsa
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 28.04.24, 11:56
Acemi
 
Üyelik tarihi: 03.09.17
Bulunduğu yer: manisa
Mesajlar: 8
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Ruhsal duruma çok faydalıdır.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 28.04.24, 16:05
Cazgircinx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
⚘️ Üveys
 
Üyelik tarihi: 27.02.23
Bulunduğu yer: Deprem bölgesinde akdenizde yaşamaktayım
Mesajlar: 1,822
Etiketlendiği Mesaj: 63 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

twennywann kardeşime teşekkür ederim. Ben de bir bilgi eklemek istiyorum. Cunki her zikirin içinde bir işaret vardır. O işareti devamına eklemek istiyorum.


Cevap: Bu zikrin anlamı şudur:


"Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir.”

Allahin yardımının elde edilmesi için Allah’ın emrettiği 🔻
La ilaheillallah zikrini yaparak elde edilir. Ve bu zikir işaret ettiği yerini bulsun.
__________________
La İlahe İllallah
☆☆☆☆☆


_______________________
Bu sırrı ne bilsin usanlar, uyalar
Ne varsın bu yola azıksız yayalar
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym. Gölge Zikir 29 07.08.22 17:48
La havle Ve la kuvvete zikrinin gücü ve tecrübem Hayal Meyal Tecrübe Ettikleriniz 17 02.06.22 19:12
Okunuş hatası La Havle Vela kuvvete illa billahil aliyyul azim 1XBHIX Zikir 4 26.09.20 20:31
La havle vela kuvvete ılla bıllah demenın değer ve kıymetı Frost Hayat Dersleri & Hikayeler 38 17.03.19 14:18
Rüyada Lâ havle velâ kuvvete Havasokulu L Harfi Rüya Tabirleri 0 04.10.17 10:00


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147