Cinler neden ve nasıl musallat olur? - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Cin & Şeytan & Melek & Ruh

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 24.07.19, 02:26
AhirZaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11.05.19
Bulunduğu yer: Mardin
Mesajlar: 219
Etiketlendiği Mesaj: 73 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Cinler neden ve nasıl musallat olur?

Cinlerin mahiyetini, yapılarını ve bünyelerini bilmeyen kişiler, bazen onları gözlerinde çok büyütürler. Yani cinleri her şeyi bilen, her şeye gücü yeten, üstün kabiliyetli, insanların fevkinde görürler veya gösterirler. Bu tamamen bir hezeyandır.

Cinler ve şeytanlar insana zarar verebilirler. Ancak istediği her insana zarar veremez. İbadetten uzak yaşayan, günahlarla çok meşgul olan insanlara şeytan ve cinler zarar verir.

Cinler ve şeytanlar, insanların günahlarıyla açtıkları menfezlerden girer.. girer ve insanı çepeçevre kuşatırlar. Bu menfezler kapanmalıdır ki, onlar içeri giremesinler ve insan da, onların şerrinden korunmuş olsun.

Ehl-i keşfin müşahedesiyle cin ve şeytanların mü'minlere musallat olmaları, daha ziyade onların bazı manevi yönlerden açık ve zayıf olmalarından kaynaklanmaktadır. Bu da; cünüplük, hayız, nifas halleri, abdestsizlik, su-i edep içinde gafilâne davranışlar sergileme gibi durumlardır ki, ruh bozuklukları ve fizyolojik olmayan cinnetler, ekseriyetle böyle boşlukların ardından insana ârız olurlar. Eğer bunlarda cin ve şeytanın parmağı varsa -ki vardır- onlar, mü'minin içine mutlaka, onun bir günahından yol bulup girmişlerdir.

Evet, eğer sen bir kale gibi isen, bu kalenin kapıları açık olursa ezeli düşmanın elbette o kapılardan girecek ve senin vücud kaleni teslim almaya çalışacaktır. Eğer böyle bir akibete düşmek, ma'ruz kalmak istemiyorsan, mutlaka günahlardan kaçınmalı, dikkatli bir hayat yaşamalı ve kalenin içten fethedileceğini de asla unutmamalısın...

Habis cinler ve şeytanlar, her çeşit günahı alet olarak kullanırlar. İçki, kumar ve fuhuş, onların sıkça kullandıkları aletlerdir. Bu günahları irtikab edenler, şeytan tuzağına düşmüş sayılırlar.

Cinlerin metafizik alemden şehadet yani görünen, fiziki aleme geçişinde çeşitli sebepler vardır. Ya bizim alemimizde manyetik bir hadise vuku bulur, ya iki alem arasında bir menfez, koridor meydana gelir ya da medyum özelliğine sahip bir kişi, bilerek veya bilmeyerek bünyesi gereği buna vesile olur. Yoksa hiçbir cin kendi aleminin hudutları dışına kendi iradesiyle çıkamaz.

Aynı dünyada olmamıza rağmen boyut farklılığı bir hakikattir. Cinler, canları istediği zaman metafizik alemden, fizik aleme geçemezler.

Cinler, kendi alemlerinden, şehadet alemine geçtiği zaman, rasgele kişilere musallat olamıyor, herkese tesir edemiyor. Ancak, doğuştan medyumluk özelliği olan insanlarla muhatap olabilir veya bünyesinde bir menfez, bir açık, bir rahatsızlık bulunan kişilere musallat olurlar. Bu kişiler de genellikle içine kapanık, korkak, çekingen, psikolojik olarak dengesiz, şizofreni ve beyin yönünden bir rahatsızlığı olan kişilerdir.

Cinler kendi alemlerinden şehadet alemine devamlı kalmak üzere geçemez. Muhakkak belli bir zaman sonra geri dönmek zorundadır. Nasıl ki, komaya giren bir insanın belli bir zaman sonra uyandırılması gerekiyorsa, suya giren bir insan belli bir müddet sonra sudan çıkmak zorundaysa, cin de bir vakit sonra kendi alemine dönmek zorundadır. Bunun aksinin tek imkanı vardır o da, ya medyumluk özelliğe sahip manyetik enerjili bir insan bulmak ve onunla muhatap olup enerjisinden istifade etmek, ya onun içine girip bir müddet vaziyeti idare etmek, ya zayıf ve hasta bünyelerden enerji hırsızlığı yapmak ya da herhangi bir sinek, böcek vs. hayvanın içine girip zaman kazanmaktır.

Cinler tesbih ve zikir çeken ve ibadetlerle meşgul olan insanlara zarar veremezler. Aksine bundan uzak olan insanlara daha çok zarar verirler.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 24.07.19, 03:12
 
Üyelik tarihi: 28.06.19
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 180
Etiketlendiği Mesaj: 19 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Faydalı bir konu olmuş kardeşim emeğine sağlık. Benim gibi korkak insanlara cesaret verir paylaşımın. Allah razı olsun
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 24.07.19, 03:44
AhirZaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11.05.19
Bulunduğu yer: Mardin
Mesajlar: 219
Etiketlendiği Mesaj: 73 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Himmet12 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Faydalı bir konu olmuş kardeşim emeğine sağlık. Benim gibi korkak insanlara cesaret verir paylaşımın. Allah razı olsun
Buna vesile olabildiysem ne mutlu bana. ALLAH sizdende razı olsun..
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 28.07.19, 16:09
Üye
 
Üyelik tarihi: 19.07.19
Bulunduğu yer: Kırıkkale
Mesajlar: 99
Etiketlendiği Mesaj: 5 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Nasıl kurtulabilirim yaredımcı olabilecek var mı ?
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 28.07.19, 16:20
Üye
 
Üyelik tarihi: 28.07.19
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 97
Etiketlendiği Mesaj: 7 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ayetel kursi felak ve nas surelerini okuyarak hatta imkanin varsa yagli semerkand kagidina Safran murekkebiyle ayetel kursi felak ve nas surelerini yaz kagidi katla ve 7 katli muşambaya sar taşi Allah'in izniyle bişey olmaz
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 29.07.19, 11:55
AhirZaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11.05.19
Bulunduğu yer: Mardin
Mesajlar: 219
Etiketlendiği Mesaj: 73 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sorunun ne kardeşim durumunu yaşadıklarını yazabilirmisin?
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kişinin durumunu bilmeden, musalattı var mı, varsa ne safada, nedeni vs bu bilgilere vakıf olmadan uygulama verilmez. Sizin söylediğiniz korunma yollarından bir tanesi. Kişi musalatlıysa üzerindeki musallat temizlenmeden olmaz. Aksine verilecek her uygulama ters tepebilir.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 10.08.19, 12:00
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 12.10.17
Bulunduğu yer: Belçika
Mesajlar: 686
Etiketlendiği Mesaj: 27 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Günümüzün en büyük sorunu Allahrazı olsun
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 17.08.19, 16:53
 
Üyelik tarihi: 25.06.19
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 271
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Cinler ne zaman musallat olur

Müslüman cinler, yani Kuran-ı kerim'e, Hazreti Muhammed'e (SAV) iman etmiş olan cinler, tıpkı insanlar gibi Allah'a, Kuran'a, onun resulüne iman eden, ibadet eden aile hayatı olan tıpkı insanlar gibi sosyal faaliyeti olan varlıklardır. Müslüman cinler arasında da elbette ibadeti zayıf olan, isyan eden, kimi zaman ibadetten uzak kalanlar da vardır. Tabii ki imanlarını da muhafaza ederler. Yani cinler de biz insanlar gibi Allah'a kullukla mükellef varlıklardır.
Bir de şeytani cinler vardır. Bunların maksadı, kendi dünyalarının ve yaşantılarının haricinde ekseriyetle insanlara zarar vermek ve musallat olmaktır. Kimi insanın kalbine ve beynine hükmedip yönlendirebilirler. Şeytani cinlerle irtibat halinde olan insan, onların emri altındadır.
Onlar ne derse, onu yapar. Zaten şeytani cinlerin amaçları o insanı imandan uzaklaştırmaktır. Şeytan ne kadar kötü amel varsa, hepsini gerçekleştirir.
Cinler ne isterse, o tür insanlara yaptırırlar. Bir anlamda cinler, o insanlara hükmederler.
Bu gibi durumlarda benim tavsiyem, kimse cinlerle irtibatlı olayım diye, böyle bir yola başvurmasın. Çünkü o insanın aklı tamamen gidebilir.
Pek tavsiye etmem. Ama Nas ve Felak sureleri vardır.
Bu sureleri iyi okuyup anlamak gerekiyor. Kuran o kadar büyük bir hazine ki, bunun kıymetini bilmiyoruz.
Kuran her şeydir. Kuran sadece ölülerin arkasından okumak için değildir. O yaşayan bir kitaptır.
Her çağda ve şartta insanları aydınlatır.
VESVESE VE KORKU
Cinler insanların hassas ve sıkıntılı dönemlerinde musallat olabilirler. Vesveseyle, korkuyla başlayabilir.
Rahatsızlıkların ilk belirtileri bunlar olabilir. İnsanlar bilmeyerek dahi olsa, cinlere zarar verdiklerinde cinlerin tasallutuna maruz kalabilirler.
Bir hasta geldi bana, her tarafı mosmor.
Adamı eşek sudan gelinceye kadar dövmüşler.
Onların bir mahkemelerini ben izledim. Ben onları davet ettiğim zaman benden çekiniyorlar. Allah riyadan muhafaza eylesin ama o dünyada biraz sertim. Onları okuyarak kötülüklerden uzaklaştırmaya çalışırız. O okumalardan etkilenip, o işten uzaklaşmazlarsa yakarız. Onlar da yanarak ölürler, başka türlü ölmezler. Benim o alemde sertliği iyi bilirler. Onların yargılama sistemlerine şahit oldum. "Niye buna zulmediyorsun ?" diyorum orada. Cin, "Bu insan beni sakat bıraktı" diyor. İnsana dönüp soruyorum: "Nasıl oldu bu iş?" Adam diyor ki: "Yolda yürüyordum, önüme yılan çıktı, korktum, taşla vurdum." Öyle bir adalet sistemleri var ki, diyorum ki: "Bu insan haklı, sen bu insana kötülük edemezsin, çünkü sen bu insanı korkutmuşsun. Mecbur kalmış o insan zor kullanmaya." Biz o insanı, o durumdan kurtardık. Ama bir insan gidip onlara zulmederse, onun akıbeti iyi olmaz. Cinler uzakta değildir, aramızdadırlar. İnsanların gözünde perde olduğu için göremezler. Ama ahir zamanda olduğunda, insanlar onları görebilecekler. Fakat bu sefer de onlar insanları göremeyeceklerdir.
CİNLER DE MÜKELLEF Mİ?
Cinlerin varlığına en güzel delil Kuran-ıKerim'dir. Kuran'da bildirildiğine göre cinler de insanlar gibi mükellef varlıklardır. Cinler de peygamberlerin getirdiği ilahi davete muhataptırlar.
Onlar da insanlar gibi topluluklar halinde bulundukları gibi, fırka fırka, kabile kabile ayrılmışlardır. Cinler de insanlar gibi Allah'a kulluk yaratılmışlardır.

ZEHİRLİ ATEŞ NE DEMEK?
Cinler Kuran-ı Kerim'e göre "dumansız ateşten yaratılmış" olan varlıklardır. İslam inancına göre göze görünen ve maddi yapıya sahip olan insanlar balçıktan yaratılmıştır veya insanın yaratıldığı sırada dünyadaki ortam balçık şeklindedir.
Buna karşılık gözü görünmeyen bir yapıya sahip olan cinler ise yaratıldıkları sırada dünyadaki ortam kızgın alev ve dumanlar saçan bir ortam olduğu Kuran-ı Kerim'in ifadelerinden anlaşılmaktadır.

ONLARIN ATASI İBLİS
Kuran tefsircileri, cinlerin babasının 'Caan' olduğunu söylerler. Tefsircilere göre insanların atası Hazreti Adem olduğu gibi, cinlerin atası da 'iblis'tir. Cinlerin içinde iman sahibi olanlar da bulunur, fakat cin taifesinin en azılı kısmı olan şeytanlar, asla imana gelmez ve kötülük edip insanları doğru yoldan saptırırlar. Bu meyanda Kuran-ı Kerim'de iblis, melekler arasında zikredilmiştir. Kuran-ı Kerim ve hadisi şeriflerinde kötü cinlerin yalancı oldukları ve Allah'a karşı uydurdukları da bildirilmektedir...
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 07.05.20, 16:10
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 14,511
Etiketlendiği Mesaj: 2971 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok dogru soyluyor,bakim yapilmadan,musallatin durumu gorulmeden,temizlenmeden,baska bir sey yapmak ters tepebilir,daha cok zarar verebilir
__________________
SÜBHANALLAH, ENELLAH, EMANÜL HAFİYİ, YA KÂFİ YA SEMİ, YA ALLAHU RUHİ Lİ RUHİKE, MÜNTESİBETÜN
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 09.03.21, 13:52
Üye
 
Üyelik tarihi: 02.10.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 50
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
AhirZaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cinlerin mahiyetini, yapılarını ve bünyelerini bilmeyen kişiler, bazen onları gözlerinde çok büyütürler. Yani cinleri her şeyi bilen, her şeye gücü yeten, üstün kabiliyetli, insanların fevkinde görürler veya gösterirler. Bu tamamen bir hezeyandır.

Cinler ve şeytanlar insana zarar verebilirler. Ancak istediği her insana zarar veremez. İbadetten uzak yaşayan, günahlarla çok meşgul olan insanlara şeytan ve cinler zarar verir.

Cinler ve şeytanlar, insanların günahlarıyla açtıkları menfezlerden girer.. girer ve insanı çepeçevre kuşatırlar. Bu menfezler kapanmalıdır ki, onlar içeri giremesinler ve insan da, onların şerrinden korunmuş olsun.

Ehl-i keşfin müşahedesiyle cin ve şeytanların mü'minlere musallat olmaları, daha ziyade onların bazı manevi yönlerden açık ve zayıf olmalarından kaynaklanmaktadır. Bu da; cünüplük, hayız, nifas halleri, abdestsizlik, su-i edep içinde gafilâne davranışlar sergileme gibi durumlardır ki, ruh bozuklukları ve fizyolojik olmayan cinnetler, ekseriyetle böyle boşlukların ardından insana ârız olurlar. Eğer bunlarda cin ve şeytanın parmağı varsa -ki vardır- onlar, mü'minin içine mutlaka, onun bir günahından yol bulup girmişlerdir.

Evet, eğer sen bir kale gibi isen, bu kalenin kapıları açık olursa ezeli düşmanın elbette o kapılardan girecek ve senin vücud kaleni teslim almaya çalışacaktır. Eğer böyle bir akibete düşmek, ma'ruz kalmak istemiyorsan, mutlaka günahlardan kaçınmalı, dikkatli bir hayat yaşamalı ve kalenin içten fethedileceğini de asla unutmamalısın...

Habis cinler ve şeytanlar, her çeşit günahı alet olarak kullanırlar. İçki, kumar ve fuhuş, onların sıkça kullandıkları aletlerdir. Bu günahları irtikab edenler, şeytan tuzağına düşmüş sayılırlar.

Cinlerin metafizik alemden şehadet yani görünen, fiziki aleme geçişinde çeşitli sebepler vardır. Ya bizim alemimizde manyetik bir hadise vuku bulur, ya iki alem arasında bir menfez, koridor meydana gelir ya da medyum özelliğine sahip bir kişi, bilerek veya bilmeyerek bünyesi gereği buna vesile olur. Yoksa hiçbir cin kendi aleminin hudutları dışına kendi iradesiyle çıkamaz.

Aynı dünyada olmamıza rağmen boyut farklılığı bir hakikattir. Cinler, canları istediği zaman metafizik alemden, fizik aleme geçemezler.

Cinler, kendi alemlerinden, şehadet alemine geçtiği zaman, rasgele kişilere musallat olamıyor, herkese tesir edemiyor. Ancak, doğuştan medyumluk özelliği olan insanlarla muhatap olabilir veya bünyesinde bir menfez, bir açık, bir rahatsızlık bulunan kişilere musallat olurlar. Bu kişiler de genellikle içine kapanık, korkak, çekingen, psikolojik olarak dengesiz, şizofreni ve beyin yönünden bir rahatsızlığı olan kişilerdir.

Cinler kendi alemlerinden şehadet alemine devamlı kalmak üzere geçemez. Muhakkak belli bir zaman sonra geri dönmek zorundadır. Nasıl ki, komaya giren bir insanın belli bir zaman sonra uyandırılması gerekiyorsa, suya giren bir insan belli bir müddet sonra sudan çıkmak zorundaysa, cin de bir vakit sonra kendi alemine dönmek zorundadır. Bunun aksinin tek imkanı vardır o da, ya medyumluk özelliğe sahip manyetik enerjili bir insan bulmak ve onunla muhatap olup enerjisinden istifade etmek, ya onun içine girip bir müddet vaziyeti idare etmek, ya zayıf ve hasta bünyelerden enerji hırsızlığı yapmak ya da herhangi bir sinek, böcek vs. hayvanın içine girip zaman kazanmaktır.

Cinler tesbih ve zikir çeken ve ibadetlerle meşgul olan insanlara zarar veremezler. Aksine bundan uzak olan insanlara daha çok zarar verirler.
bir şekilde bedene arız olan cinni nasıl gönderebiliriz bir daha gelmemek üzere. ağrılar sızılar uzun süre musallata maruz kalanda iyileşme nasıl olur?
neler yapılmalı?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Cinler bir kişiye neden musallat olur? Arma Cin & Şeytan & Melek & Ruh 30 25.11.23 00:12
Cinler neden sadece müslümanlara musallat olur? Torlak Cin & Şeytan & Melek & Ruh 5 04.02.22 16:18
Cinler nasıl Musallat olur Torlak Cin & Şeytan & Melek & Ruh 1 14.12.20 15:11
Cinler insana neden musallat olur? Cinler insanlara nasıl musallat olur? Sin Cin & Şeytan & Melek & Ruh 4 29.05.19 10:15
Cinler nasıl musallat olur ? Ebyed Sorularınız 23 06.05.19 19:12


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147