Tibetin 5 hareketi - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Evrensel Enerji Sistemleri > Meditasyon ve Yoga

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 28.05.18, 04:03
 
Üyelik tarihi: 17.04.18
Bulunduğu yer: ANKARA
Mesajlar: 198
Etiketlendiği Mesaj: 12 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Tibetin 5 hareketi

Sağlığınız ve formunuz yerinde ise, başlangıçta her bir hareketi 3′er kez yapmayı deneyin, hareketsiz ve kiloluysanız veya sağlık problemleriniz varsa, hareketleri sadece 1-2 kere yaparak başlayabilirsiniz. Yaparken bir zorlanma hissederseniz, veya ağır ilaçlar kullanıyorsanız, başlamadan önce doktorunuza danışmanızda yarar var. Egzersizleri her hafta 2′şer hareket arttırarak devam edebilirsiniz. Tabi bu yalnız bir öneri, fazla yapabiliyorsanız tabi ki yapın. Fiziksel kondisyonunuza bağlı olarak, kendinizi zorlamadan bir kaç hafta içersinde 21 harekete ulaşabilirsiniz.

“5 hareketi yaşamınıza katarken, şekersiz bir beslenme sürdürmenizin büyük katkısı olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca sindirimi zor besinleri de günlük diyetinizden çıkartın. Azami yarar görmek için, hareketlerin sabahları kahvaltıdan önce yapılmasını öneririz. Sizce sabah uygun değilse, günün herhangi bir saatinde de yapabilirsiniz. Ancak her gün yaklaşık aynı zamanlarda yapılmasında fayda vardır.

Hareketlerin ilk etkilerini kısa sürede hissetmeye başlayıp, kendinizi çok daha dinç hissedeceksiniz. Bu durum, motivasyonunuzun daha da artmasını sağlayacaktır. Her bir egzersiz, en fazla 21 kere yapılmalıdır, bu sayı arttırılırsa, bedeninizde dengesizlikler yaratabilir.

Eğer hoşunuza gidiyorsa, hareketleri daha hızlı bir tempo ile yapmanızda bir sakınca yok, kondisyonunuz artar, kendinizi daha da iyi hissedebilirsiniz. Ancak unutmamak lazım ki, bu hareketlerle bir performans sporu amaçlanmıyor, bu hareketler daima bir meditasyon şuuru içinde yapılmalıdır. Yani konsantrasyonunuzu kendi öz benliğinizin merkezine vererek, buradan ana çakralarınızın bir harmoni yakalaması amaçlanıyor.

Sağa, ya da sola dönüş
Beş hareketin, başlangıç hareketi olan ilk harekette, ellerimizi düz şekilde açarak sağa doğru döneriz. Bu Sufilerin sola dönerek sema yapmalarını hatırlatır. Sola dönerek amaçlanan şey, bedenin üst kısmında bulunan meta enerjiyi, bedene merkezlemektir. Ayrıca beyincik sağ ve sol yarımkürelerinin birbirleri ile eşzamanlı titreşimlerini sağlamaktır. Zamanımızın modern toplumunda ortalama bir beynin her iki hemisferleri değil birbirlerine nazaran senkorize titreşmesi, birbirleri ile çoğu zaman çelişkili senkronize olurlar. Bu "Beta" durum, holografik bilinci geliştirmeyi engeller.

Sufilerin yaptığının tersi uygulama, yani sağ tarafa (saat yönünde) dönme, vücuttan negatif enerjileri silkeleyip bedenden dışarı fırlatmayı amaçlar. Vücudumuzun elektromanyetik alanı zamanla empulsiyonları kendisine çeker ve depolar. Dönüş başlattığımızda, bir "Enerji-Spiral" etkisi başlatırız. Eğer sağa doğru dönüyorsak, bir santrifüj eylem başlar, bu üzerimizde depolanmış bilimum yabancı, veya yavaş titreşimli enerjileri dışarı doğru hareket ettirmemizi ve onlardan kurtulmamızı sağlar.

Sola dönüş farklı bir etki yapar; kendimize ait olan, ama bedenimizin üst kısmında yerleşik enerjiyi, bedenin orta kısmına - Kalp hizasına çekmiş oluruz.

Beyincik yarımkürelerinin birbirleri ile senkronize titreşimleri, bizi bir "Alpha" durumuna taşır. Bu "Alpha" durumu ile, her iki beyincik yarımküreleri birbirleri ile iletişim halinde olurlar, şimdi holografik algılama bilinç imkânı oluşmuştur.

Kendi etrafında dönmek, bilhassa gergin ve stressli bir hayat sürdüren, düşüncelerini ve duygularını kontrol edemeyen, fazla fiziksel aktiviteleri olmayan insanlar için son derece faydalı bir pratiktir. Düşüncelerine hakim olamadıklarından, bir meditasyon onlar için söz konusu değildir.

Kendi etrafında dönmek, kan dolaşımını rahatlatır, vücut gevşer, beyin "yıkanmış" olur. Günlük yaşamımızda daha az sinirlenmemize, meditasyon yaparken daha sakin ve düşüncelerimizi daha kolay kontrol etmemize katkı sağlar. Kendi etrafımızda çocukca dönüş, egomuzun kristalleşmesini çözer, iç ve dış bölünme sezilerinin önüne geçer.

5 Tibet Hareketi - Açıklama
tibetin gençlik pınarı -3
Birinci hareket
Dik durarak ayaklarınızı hafif açın. Çözülmüş, rahat bir durumdasınız. Nefes alarak, kollarınızı iki yana açarak, parmak uçlarınızın tüm alana değmesini vizyon etmeye çalışın. Şimdi yavaş yavaş, avuç içleriniz yere bakacak şekilde, saat yönünde dönün, dönerken burnunuzdan nefes alıp verin, isteğe bağlı hızlanın. Eğer yardımcı olacaksa, dönerken bakışınızı, göz yüksekliğinde, herhangi bir yere yöneltebilirsiniz. Dönerken denge sağlamak için, dizlerinizi hafif kırmanızda bir sakınca yok. Dikkatinizi enerji bölgenize, yani göbeğinize yöneltin. Dönüş sonrası, ellerinizi göğüs hizasında birbirine kapatarak, elinizin iki başparmak tırnağına odaklanın, başınızın dönmesinin kaybolduğuna tanık olacaksınız. Vücudunuzun ortasında (göbeğinizin hemen altında) bulunup, nefes alışverişinizle dengenizin yerine gelmesini bekleyin. Dönerken mide bulanma ve baş dönmesi oluşabilir, bu gayet doğaldır.

Not:
"Qi Gong" hareketleri içersinde, dikkat iki farklı rotasyonun sağladığı avantajlara çekilmekte: Sola dönüşte, kalbin güçlendirilmesi desteklenirken, sağa dönüşte, karaciğer güçlendirilmesi gerçekleşiyor. Her iki rotasyonu da denemenizi ve kendiniz için en iyi dönüş tekniğini keşfetmenizi tavsiye ederiz.

tibetin gençlik pınarı -4
İkinci hareket
Sırtüstü yatarak ellerinizi vücudunuzun yanına uzatın. Burnunuzdan derin nefes alıp verin ve rahatlayın. Çözülmüş ve rahat bir durumda olmanızı sağlayın, yerin sizi taşıdığını hissedin. Dikkatinizi enerji bölgenize, yani göbeğinize yöneltin. Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın. Bacaklarınızı yere dik olarak kaldırırken, ayaklarınızın düz durmasına gayret edin. Eğer zorlanıyorsanız, dizlerinizi kırarak kaldırabilirsiniz, hatta tüm 21 hareketi bu şekilde de yapabilirsiniz. Bu en zor harekettir, belinizi incitmemek için dikkatli olmalısınız! Ayaklarınızı ve başınızı kaldırırken, burnunuzdan derin nefes alın, ayaklarınızı ve başınızı indirirken nefes verin.

tibetin gençlik pınarı -5
Üçüncü hareket
Vücudunuzu dik tutarak, dizlerinizin üzerinde durun. Ayak parmaklarınızı kırarak, üzerine basın. Bu durum animasyonda maalesef pek belli olmuyor. Ellerinizi kalçalarınızın altına dayayın, çenenizi göğsünüze yaklaştırın. Şimdi burnunuzdan derin nefes alarak, başınızı mümkün olduğu kadar geriye doğru eğin, sırtınızı ve omuzlarınızı arkaya doğru esnetin, nefes alın. Başlangıçtaki pozisyona geri dönerken, şimdi başınızı, omuzunuzu ve kollarınızı ön tarafa esnetin, çenenizi göğsünüze yaklaştırın nefes verin.

tibetin gençlik pınarı -6
Dördüncü hareket
Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak, yere oturun. Ayaklarınız 40cm kadar aralık olsun, ellerinizi yere koyarak destek alın. Çenenizi göğsünüze doğru eğin. Burnunuzdan derin nefes alarak, başınızı mümkün olduğunca arkaya doğru eğin. Kollarınızı düz tutarak, ayak tabanlarınızı ve ellerinizi yere basarken, dizlerinizi kırın, gövdenizi yere paralel şekilde havaya kaldırın, burnunuzdan nefes alın. Adalelerinizi bir an için kasın ve ardından baştaki pozisyona geri dönün, bu esnada nefes verin.

tibetin gençlik pınarı -7
Beşinci hareket
Kollarınız dik ve bedeniniz aşağı sarkmış halde durun. Avuçlarınızı yere koyun. Başınızı yumuşak şekilde mümkün olduğu kadar geriye yatırın. Burnunuzdan derin nefes alarak, ayaklarınızı ve ellerinizi oynatmadan, kalçanızı yukarıya kaldırın ve vücudunuzla ters "V" şekli meydana gelsin. Nefes vererek, ilk pozisyona geri dönün.

Nefes alma/verme tekniği:
Burundan Nefes alma tekniği
Yan taraftaki resme bakarak, önce ağızdan nefes alın (sağ taraftaki çizim). Ciğerlerinizin ön tarafına hızla hava dolmasına rağmen, sırtınıza ve alt karnınıza fazla hava gitmediğinin ve ciğerlerinizin tam olarak dolmadığının farkına varın. Sonra burundan nefes alın (sol taraftaki çizim). Daha uzun bir zamanda aldığınız nefesle, karnınızın alt bölümleri ve sırtınız dahil olmak üzere, ciğerlerinizin tamamınının dolduğunun farkına varın. Ağızdan hızlı nefes alırsınız ama, ciğerlerinizin tamamını dolduramazsınız. Oysa, nefesi yavaşlatmak, PH'ı dengelemek, oksijenlenmeyi artırmak bakımından, burundan nefes alıp vermek son derece önemlidir.
Alıntı
Youtube dan izleyebilirsiniz: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 28.05.18, 23:19
uyurgezer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 29.03.18
Bulunduğu yer: Nirvana
Mesajlar: 199
Etiketlendiği Mesaj: 22 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu hareketler bazı bedensel enerjileri aktifleştirebilir )Dengeler ayrica..Tum yoganin pözünün bu hareketlerde birleştiği söylenir
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 28.05.18, 23:43
 
Üyelik tarihi: 29.03.18
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 129
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Evet, ayrıca sakin hareketler gibi tanımlanmış gibi görünsede oldukça terliyorsunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 29.05.18, 16:24
Anka58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 29.04.18
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 472
Etiketlendiği Mesaj: 78 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Teşekkürler.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 15.06.18, 17:47
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 12.09.17
Mesajlar: 2,860
Etiketlendiği Mesaj: 277 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Anladığım konular degil emeğine sağlık mübarek
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 29.11.18, 15:46
Üye
 
Üyelik tarihi: 28.11.18
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 68
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Basit gibi gorunse de zorlayici hareketler
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 23.06.19, 11:33
adamKadmon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 11.04.19
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 308
Etiketlendiği Mesaj: 15 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

tavsiye ederim gayet yararlıdır
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 19.05.20, 14:04
Üye
 
Üyelik tarihi: 18.05.20
Bulunduğu yer: gaziantep
Mesajlar: 45
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

bu hareketlerle aktifleşen bazı enerji kanalları cinlerle veya islama uymayan enerji bağlantıları ile birleşebilir. dikkat etmek gerek
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 15.01.23, 13:14
 
Üyelik tarihi: 14.01.23
Bulunduğu yer: Kanuni'ye benziyormuşum, heee sakinim, indiririm! Ataaaak!!!
Mesajlar: 115
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Tibet'in 5 hareketini 6 aydır uyguluyorum. Benim derdim, sabahları çabuk dinçleşip güne sakin başlamaktı. İlk etkisini sindirim sistemine fayda etme olarak birinci günde gördüm. Daha sonraki günlerde de bedensel olarak bir rahatlama hissettiğim için bırakmadım. Sabah ezandan önce kalkabildiğim günlerde ilk yaptığım şey bu hareketleri tamamlamak oluyor.

Youtubede çok net anlatan ve hareketleri tam oturtana kadar birlikte yapabileceğiniz videolar var. İlk hafta her gün 5 hareketi 3er kez tekrarlıyorsunuz. Sonraki haftalarda her hafta tekrar sayısını 2'şer artırarak 5-7-9 şeklinde ilerliyorsunuz. 21 tekrara ulaştığınızda artık hep 21 tekrardan devam ediyorsunuz. 21 tekrarlı 5 hareketi bitirme süresi, biraz da sizin hızınıza ve bedeninizin durumuna göre 7-10 dakika sürüyor. Hareketleri hiç bırakmamanız lazım. Diyelim ki çok hastalandınız, bir problem yaşadınız 1 gün ara vermek sorun olarak kabul edilmiyor. Fakat 1 günden fazla ara vermeniz gereken durumlarda başa dönmeniz gerekiyor. Yani 3 tekrarlı bir haftadan alıp ilerlemeye çalışıyorsunuz.

Hareketleri yapan bazı insanların deneyimlerine bakacak olursanız mevcut beyaz saçlarınızı siyaha çevirmek gibi vaatleri de olduğu söyleniyor ve gençleştirme özelliğinin 6 aylık uygulamanın ardından başladığı belirtiliyor. Benim beyaz saçlarımda bir siyahlaşma olmadı, gençleştirdiğine de şahit değilim ama güzel bir sabah egzersizi ve sırt, bel , boyun ağrınız varsa bu tip ağrılar üzerinde de olumlu etkiye sahip.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
hareketi, tibetin


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
El hareketi meditasyonu Och Meditasyon ve Yoga 0 10.08.20 22:05
Engelleri Kaldır Nedir - EKH SiLence Engelliler Dünyası 1 20.04.17 22:20
Diyet ve Dengeli Beslenme SiLence Sağlık 27 16.04.17 14:11
Hastalıklar... Teşhis, Tanı, Tedavi.! SiLence Sağlık 72 19.02.17 23:44


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147