Kıyamet Ne Zaman Ve Nasıl Kopacak - Sayfa 2 - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > HavasOkulu Genel Bölüm > Sorularınız

Sorularınız her türlü soruyu buradan sorabilirsiniz.

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #11  
Alt 02.08.20, 20:29
 
Üyelik tarihi: 26.08.19
Bulunduğu yer: Mukaddes Vatan Ötüken
Mesajlar: 1,659
Etiketlendiği Mesaj: 201 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
nesimcik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kıyamet hangi yol gün saat ve nasıl hangi etkenle kopacak
Konu İlgimi celb etti. Takipteyim
Alıntı ile Cevapla
  #12  
Alt 02.08.20, 20:40
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Kıyamet le ilgili bunca film yapılmış videolar araştırmalar var soran sayısız insanlar var asrı Saadettin beri peygamber sav onlara çoğuna sus dememiş ayrı ayrı cevap vermiş. kuran kiyametten çokça bahseder. biz de konuyu actik diye niye bunca tenkid kardeşlerim. ilgisini celbetmeyenleri anlıyor hatta onlara hürmet var gerçekten. lakin Umum fayda görebilir. ve nefsime pay dahi çıkarmam. Vaktiyle çok merak etmiştim eserlerde hayretle cevabını buldum paylaşam dedim. Rahatsız olanlar mustemi makamindalardir. Mustemi işine geleni alır gelmeyeni bırakır gider tenkid hakkı yoktur. Nefsimin payı olmaz olamaz sadec alıntı ile cevap yapacam ona da tereddudum var. sizden gelecek paylaşımlara endexli. Tek ve önemli isteğim bilmeyen biliyormuş gibi yazmak hoş değil odur. Kaynak gösterir seniz sevinirim. hepsi bu. Tüm dünyanın medyanın peşinde olduğu bir konudan havasokuku bigane kalamaz di.
Alıntı ile Cevapla
  #13  
Alt 02.08.20, 20:58
mubarack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 11.09.19
Bulunduğu yer: türkiye
Mesajlar: 597
Etiketlendiği Mesaj: 48 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Abi yaz okuyalim cevabi,
ama asla kesinlikle kimse bilemez cevabini,
nasil kopacagi bilinebilir,
goktasi ile biliyorum ben,
sarhos gibiler ama sarhoş degiller diyor aslinda bize ipuclari falan var da,
ecel gibi bir insanin eceli nasil muamma ise milyonlarca insanin eceli apayri bir muamma ve ozel bir ilimdir Allah kimseye acmaz bu ilmi actiysa da suan burada okiyabilecegimizi sanmiyorum,
ama abi sen yaz okuyalim dusunelim.
Hani hadis var ya kim kiyametin kopacagini bilse agac diksin diye,belki bu dunyanin omrunu uzatacak bi sadaka hukmine gececek Allahuale,
nacizane dusuncelerim.
__________________
Allahumme Salli Alâ Seyyidina Muhammedin ve Alâ âli Muhammed.
Alıntı ile Cevapla
  #14  
Alt 02.08.20, 21:33
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Önce bir esaslara dikkat lazım. mugayyebati haşere işaret eden surei lokmandaki ayetin tesirinde bir cümle ve izaha var. Hiçbir eklemek yok bilesiniz. Çünkü yüksek hakikaten çıkılır yoksa taklidi kalır bu da İhlas munafi dur.

Nasıl en hafî umur-u gaybiye vukua geldikte, veyahut vukua yakın olduktan sonra, hiss-i kablelvukuun bir nev’iyle bilinir. O gaybı bilmek değil, belki o, mevcudu veya mukarrebü’l-vücudu bilmektir."(1)

Mutlak gaybı, yani Allah’ın ezeli ilminde saklı olup hiçbir emare ya da işaret ile açığa çıkmamış bilgi ve malumatı Allah’tan başka kimse bilemez. Bunu bilirim iddiasında olanlar birçok ayete muhalefet etmiş olur.

Lakin bu bilgi ezeli ilimden levh-i mahfuza oradan Levh-i Mahv-İsbata oradan alem-i süfliye geçmeye başladıkça, insanlar gerek ruhu gerek keskin kalbi gerek maddi bir takım işaretler ile gayba muttali olabilir. Bu muttali olma işlemine hiss-i kablelvuku, yani vaka olmadan vakayı hissetme denilmektedir.

Ruh da olsa kalp de olsa bir olay olurken ya da olması yakınken yani belirtileri ortaya çıkınca ancak bilebilirler. Ruhun da kalbin de mutlak gaybi bilmeleri söz konusu değildir. Ama Allah gaybı dilediği bazı kullarına emareler çıkmadan da bildirebilir. Bu ya vahiy yolu ile olur ki nebilere özgü bir bilme şeklidir ya da ilham yolu olur, bu da derecesine göre her insanda olabilir.

Allah bildirmezse ruh da kalp de emare ve işaretlere muhtaçtır. Yani nuraniyet kazanmış bir ruh da olsa gayba ancak emareler ile ulaşabilir, ruhun levh-i mahfuza nazar etmesi gibi.
Alıntı ile Cevapla
  #15  
Alt 02.08.20, 21:47
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bismillah


ÂHİRZAMANDAN HABER VEREN MÜHİM BİR HADÎS:
ﻟﺎَ ﺗَﺰَﺍﻝُ ﻃَﺎﺋِﻔَﺔٌ ﻣِﻦْ ﺍُﻣَّﺘِﻰ ﻇَﺎﻫِﺮِﻳﻦَ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟْﺤَﻖِّ ﺣَﺘّٰﻰ ﻳَﺎْﺗِﻰَ ﺍﻟﻠّٰﻪُ ﺑِﺎَﻣْﺮِﻩِ

Ramazan-ı şerifte onuncu günün ikinci saatinde birden bu hadîs-i şerif hatırıma geldi. Belki Risale-i Nur şakirdlerinin taifesi ne kadar devam edeceğini düşündüğüme binaen ihtar edildi.
ﻟﺎَ ﺗَﺰَﺍﻝُ ﻃَﺎﺋِﻔَﺔٌ ﻣِﻦْ ﺍُﻣَّﺘِﻰ

(şedde sayılır, tenvin sayılmaz) fıkrasının makam-ı cifrîsi bin beşyüz kırk iki (1542) ederek nihayet-i devamına îma eder.
ﻟﺎَ ﻳَﻌْﻠَﻢُ ﺍﻟْﻐَﻴْﺐَ ﺍِﻟﺎَّ ﺍﻟﻠّٰﻪُ
ﻇَﺎﻫِﺮِﻳﻦَ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟْﺤَﻖِّ

(şedde sayılır) fıkrası dahi; makam-ı cifrîsi bin beşyüz altı (1506) edip, bu tarihe kadar zahir ve aşikârane, belki galibane; sonra tâ kırk ikiye kadar, gizli ve mağlubiyet içinde vazife-i tenviriyesine devam edeceğine remze yakın îma eder.
ﻭَ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢُ ﻋِﻨْﺪَ ﺍﻟﻠّٰﻪِ ﻟﺎَ ﻳَﻌْﻠَﻢُ ﺍﻟْﻐَﻴْﺐَ ﺍِﻟﺎَّ ﺍﻟﻠّٰﻪُ

ﺣَﺘّٰﻰ ﻳَﺎْﺗِﻰَ ﺍﻟﻠّٰﻪُ ﺑِﺎَﻣْﺮِﻩِ

(şedde sayılır) fıkrası dahi; makam-ı cifrîsi bin beşyüz kırkbeş (1545) olup, kâfirin başında kıyamet kopmasına îma eder.
ﻟﺎَ ﻳَﻌْﻠَﻢُ ﺍﻟْﻐَﻴْﺐَ ﺍِﻟﺎَّ ﺍﻟﻠّٰﻪُ

Cây-ı dikkat ve hayrettir ki, üç fıkra bil'ittifak bin beşyüz (1500) tarihini göstermeleriyle beraber, tam tamına manidar, makul ve hikmetli bir surette bin beşyüz altıdan tâ kırk ikiye, tâ kırkbeşe kadar üç inkılab-ı azîmin ayrı ayrı zamanlarına tetabuk ve tevafuklarıdır. Bu îmalar gerçi yalnız birer tevafuk olduğundan delil olmaz ve kuvvetli değil, fakat birden ihtar edilmesi bana kanaat verdi. Hem kıyametin vaktini kat'î tarzda kimse bilmez; fakat böyle îmalar ile bir nevi kanaat, bir galib ihtimal gelebilir.
Fatiha'da "sırat-ı müstakim" ashabının taife-i kübrasını tarif eden
ﺍَﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺍَﻧْﻌَﻤْﺖَ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ

fıkrası, şeddesiz bin beşyüz altı veya yedi (1506-1507) ederek tam tamına
ﻇَﺎﻫِﺮِﻳﻦَ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟْﺤَﻖِّ

fıkrasının makamına tevafuku ve manasına tetabuku ve şedde sayılsa
ﻟﺎَ ﺗَﺰَﺍﻝُ ﻃَﺎﺋِﻔَﺔٌ ﻣِﻦْ ﺍُﻣَّﺘِﻰ

fıkrasına üç manidar farkla tam muvafakatı ve manen mutabakatı bu hadîsin îmasını teyid edip remz derecesine çıkarıyor. Ve müteaddid âyât-ı Kur'aniyede "sırat-ı müstakim" kelimesi, bir mana-yı remziyle Risaletü'n-Nur'a manaca ve cifirce îma etmesi remze yakın bir îma ile; Risaletü'n-Nur şakirdlerinin taifesi, âhirzamanda o taife-i kübra-i a'zamın âhirlerinde bir hizb-i makbul olacağını işaret eder diye def'aten birden ihtar edildi.
ﺍَﻟْﻌِﻠْﻢُ ﻋِﻨْﺪَ ﺍﻟﻠّٰﻪِ ﻟﺎَ ﻳَﻌْﻠَﻢُ ﺍﻟْﻐَﻴْﺐَ ﺍِﻟﺎَّ ﺍﻟﻠّٰﻪُ

* * *
Kastamonu lahikasi- 27


YİRMİNCİ MES'ELE:
Güneş'in mağribden çıkması ve zeminden dabbetülarzın zuhurudur.
Amma Güneş'in mağribden tulûu ise, bedahet derecesinde bir alâmet-i kıyamettir. Ve bedaheti için, aklın ihtiyarı ile bağlı olan tövbe kapısını kapayan bir hâdise-i semaviye olduğundan tefsiri ve manası zahirdir, tevile ihtiyacı yoktur. Yalnız bu kadar var ki: Allahu a'lem, o tulûun sebeb-i zahirîsi: Küre-i Arz kafasının aklı hükmünde olan Kur'an onun başından çıkmasıyla zemin divane olup, izn-i İlahî ile başını başka seyyareye çarpmasıyla hareketinden geri dönüp, garbdan şarka olan seyahatını, irade-i Rabbanî ile şarktan garba tebdil etmekle Güneş garbdan tulûa başlar. Evet arzı şems ile, ferşi arş ile kuvvetli bağlayan hablullahi'l-metin olan Kur'anın kuvve-i cazibesi kopsa; küre-i arzın ipi çözülür, başıboş serseri olup aksiyle ve intizamsız hareketinden Güneş garbdan çıkar. Hem müsademe neticesinde emr-i İlahî ile kıyamet kopar diye bir tevili vardır.
Şualar - 591

Bu iktibas olunmus izahata göre
2 hafta sonra hicri yılbaşı muharrem giriyor 1442 hicri yılına gireceğiz. Girdiğimizi kabul edelim.
Risale-i nurlar âhirzamanda kurana yapılan büyük taarruz neticesinde kuranin bağrında çıkmış nurani manevi bir Kılıçtir. İslam tarihinin en büyük manevi yolu kuranin asırlar üzerinde mukavemeti imkansız bir mudafaasidir. Nur talebeleri ile ehli sünnet ehli Tarık birkısım cemaatler haricinde sair guruh hariciler hariç zail olacaklar.O cemaatler içinde hususan bu manevi yolda gidenlere baktığı ni bugün olmasa da yakında tüm dünya ile birlikte tasdik eder pişman olursunuz. A. Geleni ks ve Imam Ali ra in asırlar öncesinden tebsir ile bahsettiği ve kuranin 33 ayeti ile işaret ettiği bir nurdan bigane kalmak akıl karı değil. nerde kaldı ki onla mustafa edile. Fethullahcilar onun listesine hainane girip onla Murtaza ettiler mağlub oldular. Şimdi Süfyan iler ince bir hat hariç tamamı ölümü nü bekler ler. Ellahu seriata ve Muhammed sav e dol uzatanlari bu vatandan ankaribuzzeman bertararf etsin ve edecek. Konuya dönersek 1506 senesinde yecuc ve mecuc milletleri ortaya çıkıp tüm medeniyet mehasinini ziru zeber edecekler. Yecuc ve mecuc un çıkacağı yıl Ellahu alem 64 sene sonra ortaya çıkarlar. fatiha da isari mana ile ebced değeri ile işaret ediliyor ehemmiyetine binaen. 1542 de yani tam yüz sene sonra dünya yürüngesinden çıkacak ve astronomi nin verilerine göre de dünyaya yakın yörüngede olup belli zamanlarda yakinimizdan geçen dünyadan 7 kat büyük gaz halindeki Nemesis yada niburu isminde bir gezegene dünya dönüş yönüne ters olarak okyanus bokgesinden çarpar. Çarpışma neticesinde dünyanın dönüş yönü tersine değişir ve güneş batıdan doğar ve o milyon derece sıcaklıkla oksijen ve hidrojen arasındaki uhuvvet şakır olur deniz ler yanmaya başlar. 3 sene dünyanın düzeni bozuldktan sonra 1545 hicri senesinde kıyamet kopar Ellahu alem. Melhame kubradan tam yüz yil sonra. Şuan kullandigimiz miladi takvim miadini tamamlamak üzere olduğu için hicri senelere esas tuttuk. Ellahu şeriat i kaldıran ve Muhammed'in sav can düşmanı olan herturlu terorun fitnenin ve ahlaksuzligin merkezi kaynagi ve hamisi Süfyan i gurubun canlarını alsın ve cok yakinda alacak
ar
Alıntı ile Cevapla
  #16  
Alt 02.08.20, 21:59
mubarack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 11.09.19
Bulunduğu yer: türkiye
Mesajlar: 597
Etiketlendiği Mesaj: 48 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Yaklasiliyo zaten de, deniz yanarsa 3 sene duzen nasil devam eder.
__________________
Allahumme Salli Alâ Seyyidina Muhammedin ve Alâ âli Muhammed.
Alıntı ile Cevapla
  #17  
Alt 02.08.20, 22:17
Celcelutiye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.12.17
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 5,333
Etiketlendiği Mesaj: 3059 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
nesimcik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kiyametin tarihini kuram haber veriyor. HAVAŞ ilmi ile alakadat olduğu ve asıl önemli konuları açmaya rağmen rağbet edilmediğini görünce bu konuyu açtım. sizin gibi hakikatin peşinde ve kendi kiyametiyle umumi kıyamete ziyade alakadar mubareklere bu konu gerekli olmayabilir. Doğrudur. Hakikat ehli mugayyebati hamlede dahil bir konunun açılmasına dahi iyi bakmazken tüm. Dünyanın ve gafillerin dikkatini çekecek bir mesele olarak gören çok. ilk inen mekki ayetlerde kıyamete bahsetmek kiyametle korkutmasu konuyu sirke davetiye diye görmekten bizi men eder. Evet kuran kıyameti bir filmden öte tarif etmekle kalmıyor hava ilmi ile umuma ve hususi olarak eline de ders veriyor tarihine dek. Peygamber sav kiyametle ilgili çok şey söylemiştir. Bir kısmını baz alıp sadece kıyamete ne hazırladım demek umuma tatmin edici cevap olmaz. Tekrar soruyorum kıyamet ne zaman ve ne şekilde kopacak. Bilgisi ol
n pay lassen yoksa ben herseyi üstadı mutlak olan liranın ihbariylz fatiha sesinden ve peygamber sav in ihbarati ile haber vereceğim. muhtelif zamanlarda herkesin merakını mucit olmasi gafletten Neşet eden bir sual değil belli umumu uyandırma nin bir yoludur diye görüyoruz. Sizin gibi gafletten uyanmislarin kizmalarini göze alarak ve hak da vererek umumun istifade ve teyakjuxuna vesile olur diye bu konuyu açtım. kuralın çok yerde bahsettiği bir meselei azimle bitane kalmayi. amme yetesaelune. anın nebeilaziim. ... el gariatu mel gariah. ... IG terabetu men ßaggal gameru. .....
Bütün bildiklerini okuyup önce Mülk 25-26. ayetlere bir bak

Kıyamet nasıl kopucak nasıl kopucak Allah bilir,ben kendi zanlarımı anlatayım mı ?

Peygamber A.s'a yakın olanlar birebir muhataplardı ve en çok onlar istifade etti.Belki bir sohbet belki bi bakış yetti..Tee o vakitlerden bu vakitlere soy ağacını düşün hayale getir,Anne babadan çocuğa geçerken azaldı azalıyor..

Ben evladıma haletimi değil bildiklerimi aktarıcam tohum atıcam,bulunduğu ortama yaşadığı hayata göre ya filizlenir ya filizlenmez yani her gecen gün bir tık daha yaklaşıcaz..

Kıyamet "Allah-Allah" diyen kalmadığı vakit kopacak,endişelenme daha var..Kıyameti görmeyiz bizler o kadar uzun ömrümüz olmaz inşaAllah amma mahşer alanında inşaAllah rahat içinde olanlardan oluruz..

zannıma göre vakit verip şirk'e de girmek istemem bu sitede veya şu vakit yeni doğmuş bir çocuğun bile göremeyeceğini "Zan" ediyorum
__________________
ve lakin cürmümüz vağfur,hatamız cümlece meşhur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Alıntı ile Cevapla
  #18  
Alt 02.08.20, 22:44
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
mubarack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaklasiliyo zaten de, deniz yanarsa 3 sene duzen nasil devam eder.
Düzensizlik devam edip intikam gelir. o üç senede zaten son garioler in Ella canını alır müslüman kalmaz. Kıyamet kalırım üstüne kopar deniyor
Alıntı ile Cevapla
  #19  
Alt 03.08.20, 14:13
imas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgili Üye
 
Üyelik tarihi: 18.01.20
Bulunduğu yer: her yer
Mesajlar: 14,460
Etiketlendiği Mesaj: 2965 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
nesimcik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bismillah


ÂHİRZAMANDAN HABER VEREN MÜHİM BİR HADÎS:
ﻟﺎَ ﺗَﺰَﺍﻝُ ﻃَﺎﺋِﻔَﺔٌ ﻣِﻦْ ﺍُﻣَّﺘِﻰ ﻇَﺎﻫِﺮِﻳﻦَ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟْﺤَﻖِّ ﺣَﺘّٰﻰ ﻳَﺎْﺗِﻰَ ﺍﻟﻠّٰﻪُ ﺑِﺎَﻣْﺮِﻩِ

Ramazan-ı şerifte onuncu günün ikinci saatinde birden bu hadîs-i şerif hatırıma geldi. Belki Risale-i Nur şakirdlerinin taifesi ne kadar devam edeceğini düşündüğüme binaen ihtar edildi.
ﻟﺎَ ﺗَﺰَﺍﻝُ ﻃَﺎﺋِﻔَﺔٌ ﻣِﻦْ ﺍُﻣَّﺘِﻰ

(şedde sayılır, tenvin sayılmaz) fıkrasının makam-ı cifrîsi bin beşyüz kırk iki (1542) ederek nihayet-i devamına îma eder.
ﻟﺎَ ﻳَﻌْﻠَﻢُ ﺍﻟْﻐَﻴْﺐَ ﺍِﻟﺎَّ ﺍﻟﻠّٰﻪُ
ﻇَﺎﻫِﺮِﻳﻦَ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟْﺤَﻖِّ

(şedde sayılır) fıkrası dahi; makam-ı cifrîsi bin beşyüz altı (1506) edip, bu tarihe kadar zahir ve aşikârane, belki galibane; sonra tâ kırk ikiye kadar, gizli ve mağlubiyet içinde vazife-i tenviriyesine devam edeceğine remze yakın îma eder.
ﻭَ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢُ ﻋِﻨْﺪَ ﺍﻟﻠّٰﻪِ ﻟﺎَ ﻳَﻌْﻠَﻢُ ﺍﻟْﻐَﻴْﺐَ ﺍِﻟﺎَّ ﺍﻟﻠّٰﻪُ

ﺣَﺘّٰﻰ ﻳَﺎْﺗِﻰَ ﺍﻟﻠّٰﻪُ ﺑِﺎَﻣْﺮِﻩِ

(şedde sayılır) fıkrası dahi; makam-ı cifrîsi bin beşyüz kırkbeş (1545) olup, kâfirin başında kıyamet kopmasına îma eder.
ﻟﺎَ ﻳَﻌْﻠَﻢُ ﺍﻟْﻐَﻴْﺐَ ﺍِﻟﺎَّ ﺍﻟﻠّٰﻪُ

Cây-ı dikkat ve hayrettir ki, üç fıkra bil'ittifak bin beşyüz (1500) tarihini göstermeleriyle beraber, tam tamına manidar, makul ve hikmetli bir surette bin beşyüz altıdan tâ kırk ikiye, tâ kırkbeşe kadar üç inkılab-ı azîmin ayrı ayrı zamanlarına tetabuk ve tevafuklarıdır. Bu îmalar gerçi yalnız birer tevafuk olduğundan delil olmaz ve kuvvetli değil, fakat birden ihtar edilmesi bana kanaat verdi. Hem kıyametin vaktini kat'î tarzda kimse bilmez; fakat böyle îmalar ile bir nevi kanaat, bir galib ihtimal gelebilir.
Fatiha'da "sırat-ı müstakim" ashabının taife-i kübrasını tarif eden
ﺍَﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺍَﻧْﻌَﻤْﺖَ ﻋَﻠَﻴْﻬِﻢْ

fıkrası, şeddesiz bin beşyüz altı veya yedi (1506-1507) ederek tam tamına
ﻇَﺎﻫِﺮِﻳﻦَ ﻋَﻠَﻰ ﺍﻟْﺤَﻖِّ

fıkrasının makamına tevafuku ve manasına tetabuku ve şedde sayılsa
ﻟﺎَ ﺗَﺰَﺍﻝُ ﻃَﺎﺋِﻔَﺔٌ ﻣِﻦْ ﺍُﻣَّﺘِﻰ

fıkrasına üç manidar farkla tam muvafakatı ve manen mutabakatı bu hadîsin îmasını teyid edip remz derecesine çıkarıyor. Ve müteaddid âyât-ı Kur'aniyede "sırat-ı müstakim" kelimesi, bir mana-yı remziyle Risaletü'n-Nur'a manaca ve cifirce îma etmesi remze yakın bir îma ile; Risaletü'n-Nur şakirdlerinin taifesi, âhirzamanda o taife-i kübra-i a'zamın âhirlerinde bir hizb-i makbul olacağını işaret eder diye def'aten birden ihtar edildi.
ﺍَﻟْﻌِﻠْﻢُ ﻋِﻨْﺪَ ﺍﻟﻠّٰﻪِ ﻟﺎَ ﻳَﻌْﻠَﻢُ ﺍﻟْﻐَﻴْﺐَ ﺍِﻟﺎَّ ﺍﻟﻠّٰﻪُ

* * *
Kastamonu lahikasi- 27


YİRMİNCİ MES'ELE:
Güneş'in mağribden çıkması ve zeminden dabbetülarzın zuhurudur.
Amma Güneş'in mağribden tulûu ise, bedahet derecesinde bir alâmet-i kıyamettir. Ve bedaheti için, aklın ihtiyarı ile bağlı olan tövbe kapısını kapayan bir hâdise-i semaviye olduğundan tefsiri ve manası zahirdir, tevile ihtiyacı yoktur. Yalnız bu kadar var ki: Allahu a'lem, o tulûun sebeb-i zahirîsi: Küre-i Arz kafasının aklı hükmünde olan Kur'an onun başından çıkmasıyla zemin divane olup, izn-i İlahî ile başını başka seyyareye çarpmasıyla hareketinden geri dönüp, garbdan şarka olan seyahatını, irade-i Rabbanî ile şarktan garba tebdil etmekle Güneş garbdan tulûa başlar. Evet arzı şems ile, ferşi arş ile kuvvetli bağlayan hablullahi'l-metin olan Kur'anın kuvve-i cazibesi kopsa; küre-i arzın ipi çözülür, başıboş serseri olup aksiyle ve intizamsız hareketinden Güneş garbdan çıkar. Hem müsademe neticesinde emr-i İlahî ile kıyamet kopar diye bir tevili vardır.
Şualar - 591

Bu iktibas olunmus izahata göre
2 hafta sonra hicri yılbaşı muharrem giriyor 1442 hicri yılına gireceğiz. Girdiğimizi kabul edelim.
Risale-i nurlar âhirzamanda kurana yapılan büyük taarruz neticesinde kuranin bağrında çıkmış nurani manevi bir Kılıçtir. İslam tarihinin en büyük manevi yolu kuranin asırlar üzerinde mukavemeti imkansız bir mudafaasidir. Nur talebeleri ile ehli sünnet ehli Tarık birkısım cemaatler haricinde sair guruh hariciler hariç zail olacaklar.O cemaatler içinde hususan bu manevi yolda gidenlere baktığı ni bugün olmasa da yakında tüm dünya ile birlikte tasdik eder pişman olursunuz. A. Geleni ks ve Imam Ali ra in asırlar öncesinden tebsir ile bahsettiği ve kuranin 33 ayeti ile işaret ettiği bir nurdan bigane kalmak akıl karı değil. nerde kaldı ki onla mustafa edile. Fethullahcilar onun listesine hainane girip onla Murtaza ettiler mağlub oldular. Şimdi Süfyan iler ince bir hat hariç tamamı ölümü nü bekler ler. Ellahu seriata ve Muhammed sav e dol uzatanlari bu vatandan ankaribuzzeman bertararf etsin ve edecek. Konuya dönersek 1506 senesinde yecuc ve mecuc milletleri ortaya çıkıp tüm medeniyet mehasinini ziru zeber edecekler. Yecuc ve mecuc un çıkacağı yıl Ellahu alem 64 sene sonra ortaya çıkarlar. fatiha da isari mana ile ebced değeri ile işaret ediliyor ehemmiyetine binaen. 1542 de yani tam yüz sene sonra dünya yürüngesinden çıkacak ve astronomi nin verilerine göre de dünyaya yakın yörüngede olup belli zamanlarda yakinimizdan geçen dünyadan 7 kat büyük gaz halindeki Nemesis yada niburu isminde bir gezegene dünya dönüş yönüne ters olarak okyanus bokgesinden çarpar. Çarpışma neticesinde dünyanın dönüş yönü tersine değişir ve güneş batıdan doğar ve o milyon derece sıcaklıkla oksijen ve hidrojen arasındaki uhuvvet şakır olur deniz ler yanmaya başlar. 3 sene dünyanın düzeni bozuldktan sonra 1545 hicri senesinde kıyamet kopar Ellahu alem. Melhame kubradan tam yüz yil sonra. Şuan kullandigimiz miladi takvim miadini tamamlamak üzere olduğu için hicri senelere esas tuttuk. Ellahu şeriat i kaldıran ve Muhammed'in sav can düşmanı olan herturlu terorun fitnenin ve ahlaksuzligin merkezi kaynagi ve hamisi Süfyan i gurubun canlarını alsın ve cok yakinda alacak
ar
Şunu da belirtelim ki,*“la tezalu taifetun“*ifadesi*“la yezalu taifetun”*ifadesinden daha uygundur. Çünkü, “taifetun” kelimesi müennes / dişil bir kelimedir. Fail ile fiil arasında tenis / dişil bakımından uygunluk esastır... bu hesap yapilirken orada ta kelimesi ya kelimesi ile degistirilerek o hesap yapiliyor...ayrica kastamonu lahikasi 29 da soylenenleri de dikkate almak gerekir...ayrica saidi nursi nin bu kiyamet tarihi tahminlerine karsi cikanlarda bunun kiyamet tarihi degil nur cemaatinin omrunun tarihi oldugunu soyluyorlar
__________________
SÜBHANALLAH, ENELLAH, EMANÜL HAFİYİ, YA KÂFİ YA SEMİ, YA ALLAHU RUHİ Lİ RUHİKE, MÜNTESİBETÜN
Alıntı ile Cevapla
  #20  
Alt 03.08.20, 14:32
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 19.04.20
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 677
Etiketlendiği Mesaj: 44 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şunu da belirtelim ki,*“la tezalu taifetun“*ifadesi*“la yezalu taifetun”*ifadesinden daha uygundur. Çünkü, “taifetun” kelimesi müennes / dişil bir kelimedir. Fail ile fiil arasında tenis / dişil bakımından uygunluk esastır... bu hesap yapilirken orada ta kelimesi ya kelimesi ile degistirilerek o hesap yapiliyor...ayrica kastamonu lahikasi 29 da soylenenleri de dikkate almak gerekir...ayrica saidi nursi nin bu kiyamet tarihi tahminlerine karsi cikanlarda bunun kiyamet tarihi degil nur cemaatinin omrunun tarihi oldugunu soyluyorlar
Sizin kadar mudakkik değiliz. Istidat meselesi. Tesbitiniz aciklamaniz çok değerli idi. soylentiyle ilgili eserde söylenen kafi. kıyamete yakın az sayıda kalan kuran yolundaki cemaatlerden kesretli biri nurculardir demek. izaha umumi. önümüzde güzel günler var fakat hayret edilecek çok fitneler de gorecez çünkü Hz mehdinin zamanında. Savaş zamanı kendisini herkes tanıyacak. bizle ilgili kısmı ömürleri çok uzayacagi tıbbın çok gelişecek. o yüzden ömrümüz olursa diye ümitli dediydim
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Evliliklerde Kıyamet ne zaman kopar? Lady Sizden Gelenler 0 26.05.22 06:55
Bana gir oraya kıyamet kopacak diye bir ses 3 kez tekrar ediyor Shr00 Rüya ve Rüya Tabirleri 0 04.03.21 21:24
kıyamet nasıl kopacak merak ediyorum Serkanwinson Sorularınız 4 25.06.20 02:50
12 kasımda kıyamet kopacak? Snipper ilginç konular & Teoriler 5 16.11.18 14:01
Kıyamet işte böyle kopacak Gölge Hayat Dersleri & Hikayeler 5 21.08.17 21:39


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147