Havas ilmi ile Büyü Arasındaki Fark Nedir? - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Havas ilmi & Gizli ilimler > Havas Kursu & Havas Dersleri > Havas Dersleri

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 06.04.16, 06:22
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Azerbaycan
Mesajlar: 2,916
Etiketlendiği Mesaj: 212 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Havas ilmi ile Büyü Arasındaki Fark Nedir?



Havas Ilmi ile Büyü Arasındaki Fark Nedir?

Hamd, yüceler yücesi âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. O’na hakkıyla hamd’etmek kimsenin kârı değildir. O’nun sonsuz lütuflarına nail oluşumuz , şükürlerimizin karşılığı değil, Rahmaniyyetinin icabıdır.
Rahman ve Rahim isimlerinin hürmetine hamdımızı kabul buyur ya Rabb… Amin
Havas ilmi, Allah-ü Teâlâ’nın güzel isimleri ile gerek Kur’an-ı Kerim, gerekse diğer semavi kitaplardaki duaların belli bir ölçü ile tertip edilmesidir. Cenab-ı Hakk’ın her güzel ismi ile her duanın kendine mahsus havassı vardır. Bu ilim, her isim ve duanın miktar ve tertibini ortaya koyar. Büyük âlimlerin yazmalarında da havas ilmi bu şekilde beyan edilmektedir.
Neticeye ulaşmak için inanmak gerekir. Her işin bir havassı vardır, her bir harfin ve noktanın… Öylesine çizilmiş bir çizginin dahi… Lakin bu havassı topraktan suyu çıkarır gibi çıkartmalıdır. Toprak ve zerkular suya bulaşmadan, aynı şekilde su taşıp çıkaranı boğmadan… Bu haseb menkıbesinde havas ilmi erbabı tarafından işlenmelidir. Havas alimleri bir tertip veya esmayı bir güzergah, imanı ise taşıt olarak görürler. O iman ile doğru güzergahın sonucunda Allah c.c.’nun rahmetine ve nuruna nail olurlar. Bu haseble kardeşlerim güzergahı gidecek kuvvetiniz, yolunuzu tayin edecek ilminiz, nura dayanacak maneviyatınız yoksa havas ilmi size yarar değil zarar getireceği için ilmi âlimlere bırakınız.
Havas ilmi muhtelif kısımlara ayrılır. Bunlar kısaca şöyledir:
Allah c.c.’nun keskin ve çok kıymetli isimleri
Esma ilmi (ruhaniyet esmalarının zikri ile yapılan ilimdir)
Harflerin ve rakamların sırları (ilmül vefk ve cifir)
Eşya ve maddenin sırrı (ilmül simya ve kenahur)
Şifre ve sembollerin sırları (ilmül tılsımat ve cifir)
Azaim ilmi (Azimet ve davetlerin sırları)
Cindar İlmi (Cin alemini kendine muhassır eden davet ve azimet ehillerinin ilmi)
Ledün İlmi (Herkes bende var der lakin ledün öğrenilmez, ledün verilir. Peygamber efendimiz s.a.v. ve diğer peygamberlerin ilmidir. Âhir zamanda bu ilme sahip olan olduğunu düşünmemekteyiz.)
Derin İlmi (Bu ilmin sırrını vakıf olanlar bilir. Açıklanması ve tarifi söz konusu değildir)
Bunların dışında kalan ilimler ise teorik ve felsefik ilimlerdir. Havas uygulamları bu sekiz ilmin altında toplanır.
Kardeşlerim büyü ise bu ilimlerin değiştirilip istikametin İblis’e yönlendirildiği, niyetin değiştiği kısımda başlar. Uygulama metodu değişmez, bu en büyük yanlıştır. Bir adam Fatiha-i Şerif’i okuyup Allah’ın izniyle bir cinli hastanın izalesi için uğraşabilir. Aynı şekilde gafletteki bir büyücü de yine aynı Fatiha-i Şerif’i okuyup bir insana cin musallat etmeye çalışabilir. Bu iki örnekte de usul aynı, niyet farklıdır. Bu haseple amellerin niyetlere göre olduğunu unutmamak gerekir. “Bunda Fatiha okunuyor, bu büyü olmaz” ya da “bunda cin isimleri geçiyor, bu büyüdür” demek saçma ve cahilce bir tanımdır. İlmi bilmeden hareket etmek, ilmi internette sağda solda basit kimselere tabi olarak öğrenmeye çalışmak kişinin akıl, ruh ve beden sağlığına zarar verir. En kötüsü ise imanına zarar verir. Havas ilmi bilenlere bırakılmalıdır. Öğrenmek isteyenler ise doğru kaynaklara yönelmelidir kardeşlerim. Havas ilmi büyü ile, büyü havas ile karıştırılmamalıdır. Bu büyük bir günahtır. Güzelliğin olduğu yerde pislik, pisliğin olduğu yerde güzellik olmaz. Kişi kendi cahilliğini gidermeden ilmi sorgularsa mazAllah imanından olabilir.
Her zaman tekrar ettiğimiz gibi:

İLİM KENDİNİ BİLENİNDİR. KENDİNİ BİLMEYEN İÇİN EZİYETTİR…

Alıntıdır.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 14.05.16, 19:56
Üye
 
Üyelik tarihi: 14.05.16
Mesajlar: 71
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

büyü ile havas arasindaki fark niyette bitiyor dogru mu anladım?
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 14.05.16, 23:44
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Azerbaycan
Mesajlar: 2,916
Etiketlendiği Mesaj: 212 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Havass ilminde Allah'a iltica edersin,büyüde ise şeytana.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 19.07.16, 19:36
 
Üyelik tarihi: 31.05.16
Mesajlar: 102
Etiketlendiği Mesaj: 18 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah Razı olsun ağbi çoook faydalı bir bilgi bilmeyenler için emeğine sağlık
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 21.09.16, 23:08
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 20.09.16
Bulunduğu yer: Kâinat
Mesajlar: 505
Etiketlendiği Mesaj: 121 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Havas ilmi bir şifa ilmidir. Kur'an-ı Kerim'de

Biz de Kur'an'dan müminler için bir şifa ve bir rahmet olan ayetleri peyderpey indiririz. Zalimlerin ise ancak zararını artırır.

Ayeti ile bir nevi bildirilmiştir. Bunun için havas ilmine girmenin ilk şartı Kelimeyi Şehadettir. Yani İman sahibi olmak.

Büyü ve sihir ile olan farkını ise Bakara Suresi 102. Ayet'le belirtilmiştir.

Tuttular da Süleyman'ın saltanatı aleyhine, Şeytanların kapıldıkları şeylere uydular. Halbuki Süleyman kafir olmamıştı, Şeytanlar kafir olmuşlardı. İnsanlara büyü yapmasını ve Babil'deki Harut, Marut adlı iki meleğe indirilen şeyleri öğretiyorlardı. O iki melek, hiçbir kimseye biz, ancak ve ancak Allah tarafından bir sınamayız, sakın kafir olma demeden bir şey öğretmiyordu. Onlardan, karıyla kocanın arasını açan şeyleri öğreniyorlardı. Öğrenenler de Allah'ın izni olmaksızın hiçbir kimseye zarar veremezlerdi. Kendilerine zarar verecek, fakat hiçbir faydası olmayacak şeyleri öğrenmekteydiler. Andolsun ki bu bilgiyi satın alanın ahiretten nasibi yoktur, bunu iyice bilmişlerdi de. Fakat bir de canları pahasına satın aldıkları o şeyin ne pis şey olduğunu bilselerdi.*

Anlaşıldığı üzere havas ilmini kullandığını zanneden insanlar üç türlüdür.*

1. Hakiki Havas Ehli

2. Şeytanların ilham, keşf gibi türlü yollarla öğrettikleri büyü ve sihri havas zannedenler ve uygulayanlar. ( Bunların en düşük seviyelisi cinciler ve şirke dayalı muska yazanlardır, orta seviyesi nefsini islah ettiğini ve çeşitli ilhamlar aldığını düşünenler, bunlar çoğu zaman ruhani grupların hakimiyeti altına akıl, kalp ve ruh olarak girmişlerdir. Bunlar içinden kendini veli, evliya, kutup, rabbiyle muhatap zannedenler çıkar, İleri seviyesi ise sonsuzculardır aslında ikinci grupta sonsuzcudur. Sonsuzcular içinden keşf ehli, ilah ehli, yakaza halleri sahipleri, insanların keramet zannettikleri istidraç sahipleri çıkar. Bunlar çoğu zaman gerçek Veli ve Evliyalarla karıştırılırlar. )

Havas İlmi Temel Konular hakkında şimdiye kadar hiç bir kitapta bilgi verilmediği için ilk etapta anlayamamış olabilirsiniz. temel konular hakkında bilgi verildikçe anlayacaksınız İnşallah.

3. Şeytanlardan değişik yollarla büyü ve sihir öğrenenler ( Bunlar gerçekte havas ehli değildir, büyücü ve sihirbazlardır.)

Hakiki havas ehli ile şeytaniler arasındaki farkı belirgin olarak anlayabilmek zordur. İkiside Ayet ve dua kullanır. İkiside ibadet ehlidir. Ama Hakiki havas ehli insanlara İslam ilimlerinin ve Kur'an'ın hak olduğunu delillendirirken, şeytaniler İman sahibi Müslümanları kendi etraflarına toplayarak, şike ve küfre düşürmeye çalışırlar. Çoğu zaman bilinçsizdirler. İnkar ederek değil, büyü ve sihre havas diyerek ve insanların buna inanmasını ve kabul etmesini sağlayarak yaparlar. Büyüye havastır ve Allah'tan velilerine gelen özel bir ilim olduğunu kabul ettirerek yaparlar.

Büyücülerin Allah dostu sanılmasına, insanların yanılgıya ve hataya düşmesine sebep olurlar. Çünkü Ayet'tede belirtildiği gibi büyü ve sihri öğreten şeytandır. Böylece havas adı altında büyü ve sihri öğreten şeytanlara insanların Allah demesine ve kabul etmesine ve bunların öğrettiği büyünün Kur'an ilmi olduğunu kabullenmesini sağlayarak insanları şirke ve küfre kadar götürebilirler.
Aslında doğrudur, bunların taptığı şeytandır ve tapdıkları dostlarına yani şeytanları tabilerine büyü ve sihri öğretirler. Bunlar şeytanın dostudurlar.

Yoksa ne Allah'a tapıyorlardır, nede Allah dostudurlar.

Bu gibi insanların durumunu Ayetler bir nevi bildirmektedirler.

En'âm Sûresinin 112 . Ayetinde*
İşte böylece biz her Peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. Bunlar aldatmak için birbirlerine yaldızlı laflar fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu*
yapamazlardı. O halde onları iftiralarıyla baş başa bırak.*

En'am 128. Allah, onların hepsini bir araya topladığı gün, "Ey cinler (şeytanlar) topluluğu! Siz insanlarla çok uğraştınız"� der. Onların, insanlardan olan dostları ise: "Ey Rabbimiz! (Biz) birbirimizden yararlandık ve bize verdiğin sürenin sonuna ulaştık"� derler. Allah da buyurur ki: Allah'ın dilediği hariç, içinde ebedî kalacağınız yer ateştir. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, bilendir.

40- O gün Allah, onları hep birlikte mahşere toplayacak, sonra meleklere: "Şunlar size mi tapıyorlardı?" diyecektir.

41- Onlar da: "Seni tenzih ederiz. Bizim onlara karşı sığınacak velimiz sensin. Hayır, onlar cinlere tapıyorlardı. Çoğu onlara inanmışlardı." diyecekler
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 17.07.17, 09:11
Acemi
 
Üyelik tarihi: 16.05.17
Bulunduğu yer: Adana
Mesajlar: 18
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Malesef bazı kişiler havas ilmini büyücülükle karıştırıyor. büyücülükte şeytanla işbirliği vardır. gerçek bir havas alimi Allah yolundadır.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 16.08.17, 16:06
HDM HDM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 11.08.17
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 83
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Herkes bilmeli millet havası büyü saniyor fetva imamları vile buyi saniyor karistirilmamalı
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 26.08.17, 21:22
Acemi
 
Üyelik tarihi: 26.08.17
Bulunduğu yer: Gaziantep
Mesajlar: 23
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bu ilmi buradan siz bilen hocalarımızla kendimizi azda olsa geliştiremezmiyiz sizlerden yardım alarak
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 26.08.17, 21:39
Güvenilir
 
Üyelik tarihi: 19.08.14
Bulunduğu yer: Azerbaycan
Mesajlar: 2,916
Etiketlendiği Mesaj: 212 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Alıntı:
Burkii2756 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu ilmi buradan siz bilen hocalarımızla kendimizi azda olsa geliştiremezmiyiz sizlerden yardım alarak
Havas kursu bölümündeki konuları okuyunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 21.03.18, 15:31
Acemi
 
Üyelik tarihi: 14.09.17
Bulunduğu yer: ŞEHİRDE
Mesajlar: 3
Etiketlendiği Mesaj: 3 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Kardeşim paylaşım çok güzel lakin yeterince yeterli değil gibi sanki büyünün tarifi dahada yapılmalı çünki ayırd edilmesi gereken hususlar var bana sorar isen bilmiyorum ama en iyisi mi Allaha sığınıp mücadele ile nefse uymadan niyette sadece Allahın rızasını aramakla hepsinin kavranıcağını düşünüyorum bunun aksi ise Allah muhafaza hem dünya hem de ahiret nasipsizliği olur?Sizden ricam eğer bu konu üzerinden büyünün tarifini biraz daha ince ince verirseniz Allahda size selameti versin derim amin..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
arasindaki, buyu, fark, havas, havas büyü mü, havas ilmi ile büyü arasındaki fark, ile, ilmi, nedir, İlmi


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Havas ile Büyü arasındaki fark HeartLess Havas ilmi Genel Bilgiler 59 06.03.24 21:51
Vefk Ve Tılsım arasındaki fark nedir? musenna Sorularınız 8 26.12.23 03:53
ledun ilmi ile havas ilmi arasındaki fark asdasdas Sorularınız 12 22.12.23 15:01
Hüddam ilmi nedir, ecinni ilmi nedir HavasHoca Huddam ilmi 18 30.01.21 13:40
islam Alimleri Açısından Ebced ve Cifir ilmi Sin Ebced & Cifir & Remil 0 29.09.15 14:19


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147