Yoga Eğitmenlerinden bir makale - Havas Okulu
 

Go Back   Havas Okulu > Evrensel Enerjiler & Parapsikoloji > Evrensel Enerji Sistemleri > Meditasyon ve Yoga

Acil işlemleriniz için instagram: @HavasOkulu
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 15.01.17, 23:55
DiLara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Manevi
 
Üyelik tarihi: 28.11.15
Bulunduğu yer: Yesil Gunes
Mesajlar: 630
Etiketlendiği Mesaj: 29 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart Yoga Eğitmenlerinden bir makale

Yoga zannedildiği gibi bir din değildir, kişinin bedeni, zihni ve ruhunu birleştirmesine yarayan eski bir bilimdir; yoga sözcüğü de zaten birlik anlamına gelmektedir.

Yoga ve Meditasyon’un Sağlığa Faydaları

Bugün sizlere Turgutreis Sabancı Parkı’nda bir dersine katıldığım 20 yıllık yeşil şal diplomalı bir Kung Fu-Toa (Uzak Doğu Sporları) ve Hatha Yoga hocası olan Nursen Aslandoğan’ı tanıtmak istiyorum. Kendisi sizlere Yoga felsefesi ve uygulamaları hakkında bir yazı hazırladı. Araya girmeden sözü meslektaşıma bırakıyorum.

Burçak Alkanlı - Nursen Aslandoğan

Yoga Eğitmenleri

“YOGA - (SESSİZLİĞİ DİNLEMEK)

Yoga zannedildiği gibi bir din değildir, kişinin bedeni, zihni ve ruhunu birleştirmesine yarayan eski bir bilimdir; yoga sözcüğü de zaten birlik anlamına gelmektedir. Yoga sözcüğü, Sanskrit dilinde "yuj" sözcüğünden türemiştir ve birleşmek, bir araya gelmek anlamındadır! Yoga birçok farklı dalları olan bir bilimdir.

Farklı yoga türlerinin amaçları hemen hemen birbirinin aynıdır: İnsanı "esir" eden duygu ve düşüncelerden kurtararak yücelmesine yardımcı olmaktır. Yoga, hayale dalmayan bir zihne sahip olma yöntemidir. Burada ve şimdide olma bilimidir. Yoga, artık geleceğe yönelmemeye hazırsın anlamına gelir. Artık umut etmemeye ve var oluşunun bir adım önünde olmaya hazırsın demektir. Yoga, gerçekle olduğu gibi yüzleşmek demektir.

YOGA HAREKETLERİNİN FAYDALARI

Yoga Ayurvedik tıbbın değerlerini taşır, ayurveda tıbbı yüzyıllar önce tabii zamanının imkânları içerisinde kişi sağlığını mükemmelce korumuş ve kesin çözümler üretmiştir. Günümüzde özellikle batı''da pek çok tıbbi merkezde Yoga'dan istifade edildiği görülüyor.

Yoga sağlık sistemi iskelet yapısından başlayıp, zihne kadar uzanan son derece karmaşık bir o kadar faydalı çalışmalardan oluşur. Beden yapısındaki tüm kaslar, pelvis, omurga, göğüs kafesi, boyun ve bedenin tüm katmanları çalışma sırasında esnetilir. Bu sırada iç organlar uyarılır ve güçlendirilir. Yoga uygulamalarının yenileme ve düzeltme etkileri tüm bedende ve iç organlarda hissedilir. İç basınçlardaki değişikler özellikle dikkat edilmesi gereken bir konudur, Yoga hareketleri ile pek çok organ ve salgı bezlerine basınç uygulanır. Yoga çalışmalarının tamamında kan dolaşımı etkilenir ve iç organlara derin masaj yapılır.

MEDİTASYON - İÇSEL YOLCULUK

Meditasyon çok eskilere dayanan bir tekniktir. Ve birçok kültürde varlığını sürdürmektedir. Önceleri Doğu' ya has bir yöntem olan meditasyon modernize edilerek günümüz insanlarının kolayca uygulayabileceği hale getirilmiştir.

Meditasyon, basitçe zihnimize doğru şeyleri düşünmeyi öğretmenin bir yoludur. Bedeni ve zihni sakinleştirerek iç gücümüzle temasa geçebilmemizi sağlar. Meditasyonun gerilimi azalttığı, hatırlama ve öğrenme yeteneğini geliştirdiği, enerjiyi ve iç sakinliği arttırdığı yapılan deneyler sonucu birçok kez ispatlanmıştır. Sistemli ve düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde sonuçlarına kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerden özgür olmak, düşüncelerden arınmak Meditasyon'un ta kendisidir. Düşünceleri kendi akışına bırakmak ve onları seyretmek, bu gözlem ki zihnin faaliyetini yavaşlatır. Meditasyon’un başta gelen amacı içsel yaşamımızın farkına varıp, onunla iletişim kurmaktır. Nihai amaç, hayatın ve bilincin kaynağına ulaşmaktır. İnsan, bilmediklerinin esiridir, bildiklerinin ise efendisidir ve içimizde her ne zayıflık varsa onu keşfederek ve onun nedenlerini, işleyiş biçimlerini anlarsak ve sadece bu bilmek dahi onu yenmemiz demektir. Zihin sükûnet bulduğunda kendimizi saf tanık halimizle görüp, tanırız. Meditasyon'un amacı, insanı tembellikten, huzursuzluktan ve hareketsiz kalmaktan tamamen kurtarır. Meditasyon ile elde edilen yüksek bilinç, insana sonsuz bir mutluluk ve huzur verir, fiziksel bedenin kontrol altına alınmasıdır. Meditasyon sırasında tüm duyu ve hareket organlarının susturulması ve çevrede tam bir sessizliğin olması gereklidir. Meditasyon fiziksel enerjinin ruhsal enerjiye dönüştürülmesi ve ruhsal enerjinin ise kozmik bilinçte kullanılmasıdır. Zihinsel güçle kendi hâkimiyetini kazanmaktır ve kendine iyilikle hükmetmektir, yön vermektir!

Bizler derslerimizi Bodrum Turgutreis Belediyesi’nin halka açık yerlerinde çalışmaktayız. Ayrıca özel salonlarda da eğitimlerimiz devam etmektedir. Derslerime katılan öğrencilerimde ilk gözlemlediklerim ve dikkatimi en çok çeken şey çok kısa bir süre içersinde hareket edebilme kapasitelerinin artması ve kolay hareket edebilir hale gelmeleridir. Bir başka çok önemli gelişim de sağlık problemlerinin daha azaldığı ve kendilerini hem düşünce ve hem de beden olarak daha iyi hissettiklerini benimle paylaşmaktadırlar. Örneğin, tiroid kanseri olan bir öğrencide stresin azalması ile ağrıları geçti, diğer öğrencilerim ise tansiyonda düzelme, bel, boyun ve diz problemlerinin daha azaldığı ve daha kolay hareket edebildiklerini ve kilo verdiklerini, en güzeli de kendilerine karşı özgüvenlerinin daha arttığını benimle arkadaşlarıyla paylaşmaktadırlar. Yapmak istediğim bir başka çalışma da haftanın belli günlerinde toplu olarak halka açık egzersiz günleri düzenlemektir. Tıpkı bir Çin-Japonya da insanların toplu olarak Yoga- Tai Chi ve benzeri çalışmalar yapmaları gibi.”

Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 16.01.17, 00:12
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 19.11.14
Bulunduğu yer: Edremit/Balıkesir
Mesajlar: 5,310
Etiketlendiği Mesaj: 2753 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Faydelı bir konu olmuş.Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşimiz.

Sayın üyemiz sizi forumda daha sık ve daha aktif görmek isteriz.Lütfen okuduğunuz her konuya yorum ve mesaj yazarak forumdaki mesaj sayınızı yükseltiniz ve chatteki sohbetlerimize katılınız.Forum hocalarımızın ücretsiz bakım hizmetinden de faydalanınız.
Değerli üyelerimiz lütfen okuduğunuz ve istifade ettiğiniz her konuyu sağ üstten yıldız verip değerlendiriniz ve yorum-mesaj yazınız.Hep birlikte ahde vefa ile foruma destek olalım.
Hala iki yıldır üye olup forumda 1 tek bile mesajı olmayan sömürücü bazı üyelerimiz gibi duyarsız olmayalım.Hep birlikte emek verip formumuzu yaşatalım.

Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 21.01.17, 12:00
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 21.12.16
Mesajlar: 10,519
Etiketlendiği Mesaj: 1587 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Paylaşım için teşekkürler.

__________________
Kaybettiklerim arasında en çok kendimi özledim, oysa ne güzel gülerdim..
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 19.02.17, 19:50
Üye
 
Üyelik tarihi: 16.02.17
Bulunduğu yer: Türkiye
Mesajlar: 65
Etiketlendiği Mesaj: 14 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Güzel paylaşım teşekkürler

Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 20.03.17, 15:51
Drogo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 13.09.16
Bulunduğu yer: manisa
Mesajlar: 1,591
Etiketlendiği Mesaj: 17 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun bu güzel paylaşım için.

__________________
Hiç kimse vazgeçilmez değildir.
Ve kimse kendini vazgeçilmez sanan
biri kadar aptal değildir.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 26.05.17, 22:50
 
Üyelik tarihi: 16.11.15
Mesajlar: 1,507
Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Soran: Bütün üstatlar meditasyon yapmayı öğütlerler. meditasyonun amacı nedir?

Maharaj: Biz duyuların ve eylemlerin dış dünyasını biliyoruz, fakat duyguların ve düşüncelerin iç dünyası hakkında bildiklerimiz çok az. Meditasyonun başta
gelen amacı içsel yaşamımızın farkına varıp, onunla yakınlık kurmamızdır.
Nihai amaç, hayatın ve bilincin kaynağına ulaşmaktır. Sırası gelmişken, meditasyon uygulaması karakterinizi derin biçimde etkiler. Bizler
bilmediklerimizin esiriyiz; bildiklerimizin ise efendisi. İçimizde her ne kusur ya
da zayıflık keşfedersek ve onun nedenlerini ve işleyiş biçimini anlarsak, sadece bu bilme onu yenmemiz demektir; bilinçaltında olan, bilinç düzeyine çıkarıldığı
zaman eriyip gider. Bilinçaltının çözülüşü enerjiyi serbest bırakır; zihin kendini yeterli hisseder ve sakinleşir.

Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 26.05.17, 22:52
Üye
 
Üyelik tarihi: 26.05.17
Bulunduğu yer: Bursa
Mesajlar: 66
Etiketlendiği Mesaj: 16 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun

Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 26.05.17, 23:33
Daimi Üye
 
Üyelik tarihi: 28.02.17
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 733
Etiketlendiği Mesaj: 41 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Allah razı olsun, teşekkürler

Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 24.03.18, 23:56
Gayretli üye
 
Üyelik tarihi: 12.09.17
Mesajlar: 2,850
Etiketlendiği Mesaj: 277 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Bana göre bağdaş kurduktan sonra oommmmm demekten öteye gitmeyen şey

Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 06.05.18, 22:59
 
Üyelik tarihi: 17.04.18
Bulunduğu yer: ANKARA
Mesajlar: 195
Etiketlendiği Mesaj: 12 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

Teşekkürler

Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bir, eitmenlerinden, makale, yoga


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yoga, aslında ne anlatmak istiyor? Tuana Meditasyon ve Yoga 0 20.05.20 19:19
Freedom Vinyasa Yoga Tuana Meditasyon ve Yoga 0 20.05.20 19:17
Yoga’nın kökleri Tuana Meditasyon ve Yoga 0 20.05.20 19:11
Raja Yoga Tuana Meditasyon ve Yoga 0 20.05.20 18:58
Yogizm Nedir.... Celil Parapsikoloji & Spiritüalizm 0 29.12.19 01:41


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
HavasOkulu.Com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147